reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Cucumber na plamy dawałam vanish i prałam w vizirze sensitive – sprało wszystko - a teraz kupiłam niemiecki persil granulki i sprało marchew bez odplamiacza; pomysł teściowej dobry.. jak każdej teściowej... ja mam tyle rzeczy że nie mam podziału na gorsze i lepsze i nie przebieram dziecka przed jedzeniem.. dzień leniuchowania komu jak komu ale nam się baaaaardzo należy!! Życzę dużo zdrówka a jak mała zaśnie to otul ją cieplutko, otwórz okno i niech wdycha!!

nati - taki śliniak zakupiłam ale dopiero na 86.. mniejszych nie znalazłam.. a Dżoana niemożliwa!! i ze spaniem i ze wstawaniem

U mnie noc ok – pobudki 3 potem wyrko. Myślę, że mała już przyzwyczajona do naszego łóżka. Szuka mnie ręką i jak kwęknie to pogłaskam i śpi dalej. Wyczuwa pewnie gdzie jest:-) Młody od rana nawija o Florku – wynalazł wśród rzeczy które dała mi kuzynka dla chomika kulę w której chomik może biegać po chacie i męczy mnie żeby go tam wsadzić...rzecz jasna podjął dziś próby – w liczbie mnogiej – chwycenia Florka żeby go nie użarł ale bestia się nie dała i uciekała. Biedny chomik odsypia a czeka go kula.. Idę się nad nim pastwić – nawet nie wie, że zaraz pobiega :laugh2:

reklama
Aneczka- jak wiadomo ja uwielbiam zwierzęta ale uważaj z chomikiem jak mama była dzieckiem to ją tak ugryzł że przebił kciuk na wylot

cucu z plamami mam ten sam problem...szkoda mi tylu ubranek, zwłaszcza że u nas to nie tylko problem podczas karmienia, ale też i po. Martynka dużo ulewa, chlusta wręcz, więc zdarza się, że np. godzinę po jedzeniu żygnie sobie taką marchewką, więc musiałaby chyba non stop chodzić w jakichś ceratach :-D:wściekła/y:

my nie pobraliśmy dzisiaj moczu
lekarka kazała nam powtórzyć badanie, ale tym razem pobrać siuśki bezpośrednio do kubeczka, żeby było sterylniej
M. ją trzymał, ja trzymałam kubek i staliśmy tak pół godziny, po czym mała niespodziewanie siknęła, ale tak niewiele, że nie zdążyłam złapać :wściekła/y: potem była już zmęczona i chciała spać, więc jutro powtarzamy operację "złap mocz"- oby z lepszym skutkiem

Mitaginka, no właśnie ja nie robiłam jeszcze posiewu bo to trwa ok tygodnia z tego co mi mówili w laboratorium, powiedzieli,że lepiej zrobić rozmaz z hemoglobiny i w nim jeśli wyjdą podwyższone wartości np EO to wtedy trzeba będzie szukać dalej, a jak nie to łatwiej wykluczyć, no a nam wyszło ale nie tylko to, jeszcze monocyty bardzo duże i limfocyty, więc chciałam ,żeby lekarz na to spojrzał zanim zacznę szukać dalej, bo nie wiem w którym kierunku iść, pasożytów czy alergii, no ale ona nic nie widzi, więc zrobie posiew i wszytsko inne co trzeba po tej wizycie we wtorek

witam :-)
co do plamek to ja mam sliniak z rekawkami taki ktory pasuje na mlodego i takie zwykle sliniaki z ceratka pod spodem z ktorych tez ladnie sie marchew spiera tylko musze zaraz po jedzonku wyplukac pod kranem :-) ale fakt ze maly malo ulewa wiec ubranek bardzo nie brudzi...
cucu zdrowka i milego leniuchowania :-)
nati jak sobie dziecie cos wymysli to nie przetlumaczysz :-D
mitaginka moze mala nie lubi sikac przy swiadkach ;-) a tak powaznie to moze po kapieli szybciej bedzie sikac?
aneczka nie znecaj sie nad chomikiem :-p
eywa powodzenia na wizycie...jka nocka dzis przespalas choc troche?

my mamy sliniaki z ceratka pod spodem :-)

mitaginka rozumiem cie z tym lapaniem moczu. Sama pamietam jak spedzilam 1,5 godziny w szpitalu trzymajac kubeczek w rece :D a wyobraz sobie jak go karmilam trzymajac na kolanach i jedej rece butlka a w drugiej kubeczek na siki :-D do dzis nie wiem jak mi to poszlo :-) lekarka mowila ze najczesciej siusiaja zaraz po obudzeniu lub w trakcie karmienia? wiec moze tym razem sproboj ja karmic i lapac siuski - u nas wlasnie to podzialalo :-)

aaa mialam sie z wami czyms podzielic :-) mamy po Joshu taki bajer i jakos juz od miesiaca go uzywamy dla Madusia do siedzenia :-) to jest takie dmuchane kolo i wsadzasz bobka do srodka i on tam moze siedziec sam, opierajac sie czy jakkolwiek inaczej. Nasz maly samiec jest bardzo usatysfakcjonowany, bo to taka jakby 'mata' na siedzaco. Dyndaja mu nad glowa rozne stworki ktore ochoczo lapie i co najwazniejsze siedzi sam i mama mu w tym nie pomaga. A jak ma sile to momentamii bez podparcia :-)

my mamy dokladnie takie:
Baby Playnest Gym BNIB | eBay
ale sa tez inne:
Sit Me Up Cosy Ring with 2 Covers 0+ | eBay
Red Kite SIT ME UP INFLATABLE RING/SEAT MultiColour BN | eBay
Sit Me Up Cosy Baby Nest Baby Sofa Baby Seat Baby Toy | eBay

moze kogos zaciekawi :-) bo tak pomyslalam o tym patrzac na zdjecie Asiuni od Nati jak siedzi na tym lezaczku :-)

dziś się udało malej kilka razy po półgodzinki przespać ciągiem,więc nie było najgorzej;)
mąż miał mieć wolne, miałam odpocząć,a ty wydzwaniają i wydzwaniają od rana i pojechał, niby dorobi cosik,ale dziś wolałabym go w domu:(

reklama
kurcze Mitaginka to mi wtedy jakimś cudem się udało z siuśkami, przemyłam octeniseptem,nakleiłam woreczek, poszłam na spacer do laboratorium, tam odkleiłam ,wsadziłam cały do pojemnika i nie cofneli hehe

Do góry