reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

marma – ja podaję Milce słoiczki z kurczakiem i je zjada ślicznie a dałam z indykiem i nim pluje.. widocznie coś z indykiem jest bo serwowałam jej już 2 razy i nie smakuje.. I zdrówka życzę!!

eywa – życzę w końcu diagnozy.. biedna jesteś.. uroki macierzyństwa.. tylko inna matka zrozumie. Też jestem zdania że jak się zapłaci lekarzowi to inne podejście ma..

cucumber – też mam kg do zrzucenia ale właśnie żrę :( jakoś powstrzymać się nie mogę..

petinka – co do all.. ostatnio któraś pokazała bidon – weszłam zakupiłam i jeszcze kilka rzeczy od gościa.. wzięłam od niego jeszcze taką siateczkę do jedzenia – nawet nie wiedziałam że coś takiego jest - oto ono:
Siateczka do podawania pokarmów Canpol 0%BPA (1780365321) - Aukcje internetowe Allegro
a tylko oglądałam bidon..

u kuzynki miło było tylko jestem zła bo zostawiłam u niej aparat a jestem od niego uzależniona.. a zostawiłam go tydzień temu na urodzinach kuzynki córki.. ale przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu to przywiezie. A przyjedzie po Florka. Florek to ich chomik a że moje dziecie nie ma żadnego zwierzęcia (mrówki się nie liczą) bo tata mówi NIE to pożyczył sobie Florka na kilka dni. Podjarany jest niemiłosiernie. Wszystko było ok do czasu aż go Florek użarł – Seba dał mu szlaban na shreka i zabrał zabawkę z klatki.. a postawił klatkę na stoliczku, usiadł przy nim i obserwował.. Misia wykąpana i dopiero niedawno zasnęła. Potwierdzam regułę odnośnie płaczu dziecka w innym miejscu.. ktoś obcy może na nią patrzeć, gadać ale jak była mega zmęczona i u kuzynki odłożyłam do łóżka i wyszłam to mega płacz. Nie mogła tam zasnąć i non stop mnie szukała. Jak ona zniesie rozłąkę ze mną?? a jak ja zniosę rozłąkę z nią??

reklama
aneczka akurat dzisiaj jak byłam w Smyku to widziałam taką siateczkę i zastanawiałam się, po co to jest, tzn. jak się tego używa ;)

ok, dobranoc, mykam!

u nas sie ta siateczka nie sprawdziła w ogóle (dla córci kupowałam), tylko że NUBY mieliśmy; mała nie chciał tego brać do buzi (i wcale jej się nie dziwię:) ), a jak już ja zmusiłam, to jej tylko sok z jabłka ciekł po raczce i na tym koniec; właśnie, jakby któraś chciała, to mogę wysłać ten uchwyt + nowiutką zapasową siateczkę (za zwrotem kosztów wysyłki tylko); jak coś proszę o pw;
a bidon (canpol) sprawdza się super!

nadzieja matką głupich, nic nowego oprócz tego,że to nic,że wskazują wyniki na alergię silną lub pasożyta, to nic, to,że od 2,5 tyg nawet grama nie przybrała to też nic, mam czekać na neurologa na 5 grudnia(już byłam u innego,więc nie widze sensu) zupełnie inna była rozmowa jak byliśmy prywatnie u niej, teraz olewka, na wtorek całkowicie prywatny pediatra alergolog w koszalinie...po wyjściu z przychodni rozsypałam się dziś totalnie, a na dodatek po 2 nocach kiedy nie spałam nawet chwili stuknelam w auto na prostej drodze:( od dziś nie jeżdżę dopóki się sytuacja nie zmieni\

spróbuje was doczytać zanim padnę;)
eywa sil sil i jeszcze raz sil Ci zycze :-) i zdrowka dla malutkiej

herbatita, tak od razu przeszłaś na2 mleko? Nie było problemów z piciem? Kiedyś czytałam, że można mieszać mleko 1 i 2, ale mi się to dziwne wydaje. Niedługo swojej zmieniam mleczko i tak się zastanawiam czy nie będzie marudziła, że inne dostanie.
ja przy Joshu przestawilam z dnia na dzien. tzn skonczylo sie tamto i dostal to. Ja wiem od tutejszych ze nie miesza sie bo one maja inne proporcje wit i innych tam i nie powinno sie tak robic. A w smak nie jest duzo inny zeby dziecko nie chcialo pic. ALe kazdy robi jak uwaza. Ja bede przechodzic jak ze starszym :-)

mitaginka - dla mnie też nowość.. przy młodym takich newsow nie było.. zobaczymy jak będzie ssać i czy to dobry zakup
eeee to wielkie G jest. raz ze kawalek jablka np ucieka w tej siateczce i w rezultacie ssie sama siatke. Dostalam to w prezencie i po 2 dniach poszlo w smieci. Wolalam ukroic podluzny kawalek jakbla czy marchewki i tak dac do pomemlania :-)

mitaginka
odnosnie nian ktore sa mamami. To wydaaje mi sie ze kazdy ma inne oczekiwania i wymogi. Ja np szukajac niani, szukalam tylko kobiet ktore maja dzieci, bo wiem ze napewno wiedza na czym ta ''zabawa'' polega. :-) no i dla samych dzieci lepiej jest gdy rozwijaja sie wrod innych niz same :-D

a ja dzis po dniu pelnym placzu, noszenia, tulenia, mierzenia temperatur, wkladaniu czopkow i innych rewelacji - mialam wieczor dla siebie :-D malz jeszcze byl w pracy, dzieciaki spia i zrobilam sobie pazurki (french z gwiazdkami delikatnymi - zele) :-D ahhh jak ja dawno tych pazurkow nie mialam na sobie, a dlon odrazu taka inna kobieca jest a nie jak do tej pory z mlekiem i marchewka pod paznokciami :-D

witam z rana

mała nie chce spać a już 2 godz nie śpi!!!!
wczoraj postawiłam ją i teraz tylko chce stać i się wścieka że nie umie. wrrrrrrr

no dobra może łaskawie zaśnie zaraz

eywa- współczuje oby we wtorek ten lekarz okazał się w 100% oddany dzieciom i matkom
miłej soboty

cucumber do końca miesiąca i rezygnujesz czy jak?
Do końca miesiąca mam umowę, bo miałam na czas określony. Szefowa chce przedłużać, ale ja nie chcę. Jest mnóstwo roboty, nerwów, noszenia dzieci, przewijania pieluch a kasa tak mała, że lepiej nie mówić.

Aneczka, szlaban na Shreka dla chomika :D Dobre :)))

Na nogach od 5.40 jak zwykle. M pojechał na szkolenia, wraca późno. A ja przeziębiona z cieknącym nosem i stanem podgorączkowym. Chyba na spacer z Małą nie pójdę dzisiaj. Jutro sobie odbiję i zrobię dzień leniucha. Tez mi się należą jakieś przyjemności a co.

Macie jakieś sposoby na plamy z marchewki i jabłka? My dalej pierzemy w lovelli i nic nie schodzi z ubranek. A Mała tak nie lubi przebierania, że nie chcę jej przed obiadkiem i deserkiem ubierać w inne ubranka (pomysł teściowej, żeby nie brudzić ubranek - ona nie może znieść jak Mała ma plamkę na ubranku). Tetry już nawet wygotowywałam i to w normalnym proszku i nie schodzi :/

reklama
Do góry