reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

drewniane krzesełko mam u mamy a tu myślałam o takim MAXX WYPAS KRZESEŁKA materiałowa tapicerka PODNÓŻE (1793752200) - Aukcje internetowe Allegro
czy wy też ciągle coś kupujecie mój K. się wqr...ia bo jedno się kupi zaraz trzeba coś od nowa dopiero zamówiłam puzle piankowe na podłogę teraz potrzebuje krzesełko przydał by się też kojec ze względu na psa który zabiera zabawki i robi sobie legowisko na rozłożonym kocu Maii tylko skąd brać kasę.
a ile rzeczy było kupionych niepotrzebnie u mnie wogóle nie przydało się :
1. podgrzewacz do butelek
2. leżaczek do wanienki
3. śpiworki choć może teraz zacznie w nich spać
4. masa ciuchów np. ani razu kaftanika nie miała ubranego bo ubierałam jej body
i pewnie jeszcze wiele rzeczy by sie jeszcze znalazło
a u was co się nie sprawdziło ?

reklama
wybrałam spanie tzn organizm sam wybrał bo zasnęłam jak tylko kompa wyłączyłam a Asia nadal śpi :)

akkm- mi tylko przewijak bardzo krótko służył i mogłabym bez niego się obyć. ubranek mase nie założonych. no ale ja właściwie nic nie kupiłam wszystko dostawałam

Ostatnia edycja:
a czemu drugi nie w przedszkolu?? :)
Bo Kacper chory od środy i dziś ostatni dzień antybiotyku. No i jeszcze dziś byłam z nim w poradni na diagnozie i dostał terapię logopedyczną.

to krzesełko drewniane do którego dawałyście linka u mnie się nie sprawdziło. Strasznie słaba jakość, szybko się rozleciało i M musiał kilka razy skręcać, dorabiał dodatkowe deski itp. Szybko podarła się tapicerka, w dodatku kiepsko ze stabilnością. Mi też bardzo podobają się drewniane krzesełka ale teraz już wiem, że lepiej zainwestować w droższe i lepszej jakości.

krzeselko mam drewniane 110zl dalam kupilam takie samo jak siostra ma dla synka maly ma 4lata a jeszcze do niego wlazi absolutnie nic sie z nim nie stalo. drewniane zajmuje mniej miejsca jak te rozstawiane.

Morgaine – bardzo mi przykro z powodu synka kuzynki.. najważniejsze że jest diagnoza i zaczęło się leczenie. Trzymam kciuki i modlę się za niego

eywa – super że jest wizja duuużego mieszkania! Super metraż i osobne wejście kusi.. no i nieoczekiwane rozwiązanie

owca – mam podobnie – mała zaczyna nagle krzyczeć i mocno płakać – zganiam na zęby.. z ideału ślicznie śpiącego budzi się koło 8-10 razy w nocy chociaż dziś ”tylko” 4 razy

wszystkiego naj dla 5-miesięczniaków - liderki Dżoany- i spóźnione dla Tysi i Piotrusia

co do krzesełka to ja mam drewniane po Sebastianie (wymieniłam tylko tapicerkę za darmo w sklepie gdzie krzesełko kupowałam) i mam też krzesełko z IKEA – tanie, nie wygląda fajnie ale ma super opinie – jest całe plastikowe i jakby co to pod prysznicem ląduje

my w sobotę byliśmy u kuzynki na urodzinach – moja gwiazda robiła furorę a w niedzielę wprosiłam się do znajomych na wieś na grila.. uwielbiam kiełbaskę z grila i aż żal że następna dopiero za rok.. była u nas suuuper pogoda – nawet misia w letniej sukience – a w nocy taka burza z porunami i grzmotami że młody do nas przyszedł bo się bał a mój małżon chodził od okna do okna i mówił: „byle nie pier.. w garaż”. Chłopcy i ich samochody..

Mam jeszcze do Was pytanko: ambitnie po powrocie do pracy chce ściągać pokarm i miałam laktator z avent jednak go pożyczyłam koleżance i po oddaniu nie mogę nim odciągać pokarmu.. coś z nim nie tak.. ma któraś może do odsprzedania?? nie będę już nowego kupowała bo pewnie często nie będę używać..

Witamy się późnym popołudniem
Dzień minął bardzo ok. spotkałam się wreszcie z dawno niewidziana koleżanką, tylko smsowałysmy od urodzenia Wiki a dziś dopiero I spotkanie. Koleżanka zakochana w Wikuni na maxa i same czekamy teraz na diagnozę czy oby ciocia nie jest w stanie błogosławionym. Okaże się 20.09 ale póki co cicho sza
Pogoda piękna i za nami długi spacerek, kawka w domu w miłym towarzystwie, rogaliki francuskie upieczone wczoraj dziś miala mmmm takie wzięcie. Ach miły dzień
Obecnie Wiki spi, mama nastawiła obiad, załatwiła pakę ciuszków za 70 zl tzn tym razem my kupujemy i nadrabiamy BB i FB
Akkm nie przydał mi się podgrzewacz, wiele ciuszków, ale to nic sprzedałam na gumtree.pl i powiedzmy trochę kasy się zwróciło
Jeśli chodzi o krzesełko ja się tym zupełnie nie przejmuje, ide na żywioł i zakupię to co jest w Ikea. Mi się ono podoba, kosztuje tyle co chce wydać bo na droższe szkoda mi kasy a i tak za chwile dziecko zacznie siedzieć przy stole
O i jestem tego samego zadnia co Aneczka plastikowe i jakby co to pod prysznic
Wykosztowałam się na mate i bujaczek a potem za grosze widziałam to na gumtree, wiec tym razem wole jeszcze inne rzeczy dziecku kupić jak jedna droższą. ok. co mama to inna opinia ale ja mam akurat takie zdanie :)
Aneczka zobacz tu: może cos tu wybierzesz
Laktator elektryczny MEDELA MINI ELECTRIC na gwarancji do 2013! - Ubranka, Zabawki, Wózki dla dzieci - Gumtree Dolnośląskie / Wrocław
77 kapsułek witaminy K+D, laktator, biustonosz do karmienia - Ubranka, Zabawki, Wózki dla dzieci - Gumtree Dolnośląskie / Wrocław
laktator ręczny - Ubranka, Zabawki, Wózki dla dzieci - Gumtree Dolnośląskie / Wrocław
Laktator Avent ISIS nowy - Ubranka, Zabawki, Wózki dla dzieci - Gumtree Dolnośląskie / Wrocław
Sprzedam ręczny laktator avent - Ubranka, Zabawki, Wózki dla dzieci - Gumtree Dolnośląskie / Wrocław

Aj sklerotyczka ze mnie najlepsze życzonka zdrówka i słonka dla naszych 5 miesięczniaków

Ostatnia edycja:
Witam witam,

na początku życzenia najlepsze dla 5-miesięczniaków naszych :) Ale ten czas leci.

Morgaine, wierzę, że wszystko będzie dobrze z synkiem kuzynki. Dzieci są silne. Oczywiście pomodlę się za niego.

Ja żyję ostatnio w stresie. No nie licząc soboty, bo byliśmy na weselu a Mała pod opieką dziadków, spała im cały czas i ładnie jadła, więc się nie martwiłam. No a ja potańczyłam i się wybawiłam z M :) A stres spowodowany powrotem do pracy. Niby na pół etatu, ale jednak. W czwartek wracam. Na dwa tygodnie, bo tylko tyle mam umowy a potem nie zostaję. Będzie ciężko, bo wiem jakie są teraz dzieci w naszym przedszkolu :/
Ale to nic, 2 tygodnie wytrzymam. Już się cieszyłam, bo M sam mnie poprosił, żebym nie przedłużała umowy tylko została jeszcze z Małą w domu. Jedna praca nie wypaliła i jakoś odetchnęłam. Bo i tak spora część wypłaty poszłaby na opiekunkę. I już byłam szczęśliwa, że pewnie do końca roku posiedzę z Małą i M się cieszył. No i się trafiła propozycja dobrej pracy. Jutro idę na rozmowę. Po znajomości. Potrzebują psychologa w domu dziecka. Cały etat. Od zaraz praktycznie. Pójdę i mam nadzieję, że mnie nie będą chcieli. Wiem, głupie to, ale nie wyobrażam sobie zostawiać Małej z nianią. Ewentualnie jak dostanę umowę o pracę to ucieknę na wychowawczy jakoś. Nie wiem. Teraz tak mi się fajnie siedzi z Gabrysią. Czasem marudzi, ale to nic. Ogólnie to jest teraz takim fajnym dzieckiem. Ponad 3 miesiące płakała, była męcząca. Chciałabym się teraz nią nacieszyć, nadrobić te miesiące z kolkami.

reklama
czy Wasze dzieci też tak wariują w kąpieli?? sadzam małą normalnie wzdłuż trzymam mocno pod pachami a ona tak chlapie rusza wszystkimi kończynami że za chwile już siedzi w poprzek. na leżąco już nie jestem w stanie utrzymać. mycie wygląda tak że najpierw ją moczę następnie wyciągam z wody namydlam całą i dopiero wtedy płucze. nie jestem w stanie ją jedną ręką utrzymać :-(

Do góry