reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Antonina dokladnie mam to samo tylko ja karmie cycem...Do 4 mca spal super jedna pobudka w nocy..A teraz od 24 czasem przed sie budzi i co godzine..I ten krzyk, koszmar...Mi tez smutno mojej przyjaciolki cora jak usnie o 22 tak spi do 9,10 rano...A ja chodze zamulona przez te pobudki a do tego od 6 juz nie chce spac...
Dkaczego??ehhh
A moze zabki mu sie beda przebijaly bo je czuc pod dziaselkami...

reklama
Mitaginka, Nela - mam taką książkę " Pierwszy rok życia dziecka" i poniżej to co piszą w tej książce na temat refluksu

img034.jpgimg036.jpgimg037.jpg

Lenka - my na szczęscie mamy tą łagodną formę i mam nadzieję, że przy stosowaniu Debritatu i mleka zagęszczonego pozbędziemy się tego świństwa:-D Co do smoczków do butelek dr browna to ja stosuję 2 do mleka zageszczonego kleikiem a Y do tego AR i gęstych soczków bo przez żaden inny niechce przejsc. Daj znac czy jestes z butelki zadowolona czy nie:-)

Ostatnia edycja:
powoli wracam do normy. obiad prawie jest, z psem byłyśmy, posprzątałam, teraz czekam na hydraulika a potem na spacer :-)
Owca- nie pomogę, moja sie koło północy budzi z płaczem bo chce do nas do łózka lub jeść.

My po chrzcie. Zdjęć na razie żadnych nie mam bo wszystkie robił tatko, więc jak dostanę to wrzucę. Mieliśmy przepiękną pogodę. Przemo od urodzenia aniołek, nawet nie pisnął w kościele a po chrzcie jeszcze sobie krótką drzemkę walnął. Kacper oczywiście latał jak by mu ktoś motorek w dupcie wkręcił. Chrzest był w trakcie mszy na dodatek się spóźniliśmy. Dobrze że poszłam na nią w ogóle bo mi ksiądz powiedział że chrzest jest o 11 po mszy.... A chciałam z dziećmi przyjąć na sam chrzest a resztę wysłać wcześniej do kościoła.

Ja lecę dalej. Musze korzystać że jeden śpi a drugi ogląda bajkę :)

ŁOOOO ale dużo do nadrabiania od piątku, nie do końca dałam radę, bo drzemka Tymka jest za krótka :).
Bynajmniej poczytałam, że po pierwsze ktoś tu szykuje skok na banki - ja też chcę, ale to jeszcze zanim do pracy pójdziemy, no żeby nie iść! :)

Poruszylam również akcje krzeselek do karmienia :). Ja nie moge sie jakos zdecydować, też nie chce wywalać 450 zł na fishera, bez sensu chyba, znalazłam jakiś za 200 zł i to jest znośna cena , ale jeszcze go nie zamówiłam.

Morgaine, ja również trzymam kciuki za tego chłopczyka! Pewnie, że da radę, dzieciaki są o wiele silniejsze niż dorośli, również psychicznie!

My w sobotę byliśmy na urodzinach u córki koleżanki. matko na ósmych, a jej mama jest moja rówieśniczką, a ja dopiero 4 miesięczniaka mam :). Tymcio było oczywiście mega grzeczny, pooglądał konie, pogłaskał i się nie bał ani trochę. Ciekawe, czy będzie jeździł kiedyś z mamą :). Wczoraj szorowałam łazienkę, straszna wilgoć mi wlazla do niej, nie wiem czemu, nigdy dotąd nie było z tym problemu, kupilam jakis pochlaniacz wilgoci, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dzisiaj pogoda nie wiem jaka, troche słońca, troche chmur, trochę deszczu... czekam aż znikna te chmury i lecimy na spacer.
Miłego dnia :)))

ejj tu jakis szal mieszkaniowy czy co ??? prosze mi nie szlaec bo tylko ja zostane w klitce.... a az dom skoncze to mnie starosc zastanie... :(
Morgaine zdrowka i jeszcze raz zdrowka dla chlopczyka smutne to :(
Nadrobilam ale nie wiem kto co... u nas raz noc lepiej raz gorzej sama nie wiem...

witam poniedziakowo,

morgi - przytulam mocno:***zycze tobie i najblizszym wytrwalosci,sily,nie zalamujcie sie bedzie dobrze a pozytywne myslenie potrafi czynic cuda.wiem o czym mowisz i wiem jak w takiej sytuacji jest ciezko,oskar mial 5 lat,gdy uslyszalam diagnoze:rak...przeszlismy pieklo...ale w tamtej sytuacji bylo warto...rok chemii,naswietlania,6 operacji...dzis jest zdrowy i to sie liczy:tak:...bedzie dobrze...trzymajcie sie cieplo:************

nati - i jak sie mieszka?

my wrocilismy z reha,coraz lepiej...asymetria minimalna...

reklama
Do góry