reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam sie i zbieram na spacer.No nie doczekalysmy sie tego zdjecia Mitaginki!!!

dzis przychodzi sasiadka ktora chce odkupic dla bratanicy ciuszki ode mnie ,jakie ceny dawac za sztuke ,mam albo ze smyka rzeczy ubrane raz lyb nigdy albo z us dostalam lub kupilam.nigdy nic nie sprzedawalam i sie zastanawiam jakie te ceny mowic ,zeby byly rozsadne.nie chce calego kompletu sprzedawac tylko na sztuki;mam absorbe,cartersa,ck,troche wloskich ,troche mother care.licze na porade .braciak mowil ze na allegro za grosze sprzedam takie rzeczy ,wiec juz nic nie wiem .prosze o rady,dzieki!buzki,spacerek

reklama
nela ja bym zobaczyła po ile są takie ciuszki na allegro i taka cene bym zaproponowała albo bierze albo nie i wtedy ty wystawisz na allegro a tam zawsze moze ktos więcej zaproponuje bo bez sensu jest oddawac ciuchy za pół darmo skoro są one w bardzo dobrym stanie.

Petinka Akkm dzieki za podpowiedz.Wikszosc rzeczy miala raz na sobie niektore w ogole ,przez 2 miesiace pierwsze nawet balismy sie jej za duzo przebierac i tym sposobem masa ciuchow w ogole nie byla ubrana...Poprostu dzisiaj jej chyba tylko pokaze ,niech sie zastanowi a jak bedzie chciala za 5 zl to juz bardziej mi sie oplaca zostawic sobie bo rzeczy sa super i wiecej mnie ich sciagniecie kosztowalo pewnie:)

petinka ja wczoraj mialam kiepski humor jestem slońco-zależna i wystarczy gorsza pogoda a juz mnie dol lapie

Nela ja sprzedawałam ciuszki na gumtree ale robiłam mega paka dla dzieciaka, tez miałam ciuszki nowe, markowe i udalo mi sie je opchnąć. Wiadomo na sztuce zarobi sie więcej, ale mnie na tym nie zależało chodziło aby pozbyć sie małych a z uzyskanej kasy coś zawsze kupiłam malej.
Co do nicy to ja sama nie wiem u nas tez jakieś wiercenie przez sen, oczy bąbel nie otworzy tylko wierci sie i stęka, a jak nie odbije po ost butli ok.19,30 to za 2h jest mega ryk bo beknąć chce. Odbije i już śpi.
Zagęszczam to jedzonko i dalej nie prześpi tak jak inne dzieci, w dzień zje obiadek owoce i co? Chyba mam egzemplarz co nie sypia w nocy ;-)
Mma podjechac do pracy, boszeeeee ale jak mi sie nie chce. Małż spi, dziecie też a ja siedzę jak na szpilkach. Trza sie ruszyć bo za chwile oszaleje.:-)

Petinka i Marma ucałowania dla dzieciaczków na 5 miesięcy, spóźnione ale szczere.

Kolejny Edit bo podczytuje wstecz

Ja krzesełka jeszcze nie zakupiłam do karmienia, na razie Wikunia wcina na swoim bujaczku, a że jest on ceratowy to się nie martwię o plamki z marchewki. Mój mały plujek tak pluje że zawsze mi w oko wceluje, ale co tam ciapki mamy wszędzie i co z tego będzie? Hiiiii
Za to wczoraj w ikei pozbyłam się troche kasy i zmodernizowaliśmy pokoik Wiki, później wstawię foty. Dziecko dorasta i trza było meble dokupić ;)
Migatinka zaraz wchodzę na foty i zobaczymy tą fryzurkę
Marma ja zawsze włosy farbuje sama, a widziałaś długie mam i czarne więc trochę ciężko. A dziś musze farbę kupic bo odrosty już na pół km
Nati Ty się nie przejmuj że mieszkanie nie wyremontowane i wstawiaj foty. My tu umieramy z ciekawości. A u nas chyba sprawy mieszkaniowe też idą szybszym krokiem niż przypuszczałam. W pon spotkanie z deweloperem vel pracownikiem biura nieruchomości …. Się porobiło no
Zainspirowałyście mnie z tym glutenem i chyba już powinnam Wice go podawać, za 8 dni mamy 6 miesięcy
Ło matko jak ten czas zasuwa
Lenka fajnie ze się polepsza i oby było jeszcze lepiej
Anetka nie martw się endometriozą, zabieg nie trwa długo i jest niebolesny. Moja koleżanka miała i w ciągu 2 dni była w domu.

Ostatnia edycja:
Morgaine, Mitaginka to ja jestem specjalistką od Skoków ;) więc nic beze mnie hehehhe :-D

Nela tak jak dziewczyny piszą, powiedz ceny podobne jak na allegro a jak nie to wystaw i tyle, i najważniejsze na allegro są dobre zdjęcia

wyprasowała całą stertę prania, zrobiłam dwa kolejne, jeszcze muszę szarlotke upiec bo mnie jakieś smaki naszły...
obiadek też zjedzony, posprzątane, poukładane nawet u młodego w komodzie, jeszcze jak mi sie bedzie chciało to wystawię kilka ciuszków na allegro, bo jak przeglądnęłam to znalazłam kilka kolejnych za małych rzeczy... jak to moje dziecko rośnie... w tydzień przybrał 230g i urósł o 1,5 cm :szok: mamy 65,5cm i 7590g hehheh tłuścioszek mały ;)
uciekam zaglądnę jeszcze później :)

acha
Morgaine kiedy sie wybieramy do Mitaginki??
Mitaginko kiedy masz czas??

edit: zapomniałam
Herbatita ucałuj od nas Dragonfly

ok ucałuje od Was wszytskich piszemy do siebie codziennie. a kto streści w skrucie co u każdej? Eywa? plissss dla Dragonfly

ale mnie dziś brzuch boli jakby na poród, jessssu juz 2ga nospe biore i nic

Ostatnia edycja:
Kochana, przekręt zrobię sama, ale na pocztówkę z Karaibów możesz liczyć :-D
KOLEŻANKA ;-p
witam z rana

tak morgaine już prawie 5 msc :), zdjęć nowego mieszkania nie będzie bo się przerazicie Jego stanem :-(
moja malutka dżoana ;-) ma potworny katar że jeść nie może ale tylko w nocy. więc musiałam ją lulać na rączkach całe 2 razy w nocy!!!!
Karola jeździ na koniach. śmigaj z dżoaną do stajni. wejdziesz, pooddycha 5 minut i katar zniknie!!
moi znajomi tak robią z córką, jak Nika załapała katar na podlasiu, dzień przed wyjazdem do obory i katar zniknął i do dzisiaj nie wrócił:) azot czyni cuda:-D

baby nie mam sie jak wybrać do Katowic:( mada faka że się tak wyrażę:-D no pociągiem nie pojadę z dzieciem :angry: zaprosiłam mitaginkę do bb, powiedziałam że Ty też przyjedziesz:-D, zgodziła się jak tylko Tysia przestanie płakać w aucie:-D

ha ha ha ale Was wykiwałam z fotami :-D:-D
na poważnie to wczoraj już poszłam spać, jutro może jaką zrobię to wkleję :tak:

eywa na badanie kupki są specjalne pojeminiki, zaniesiesz do laboratorium i powinni Ci podpowiedzieć, jakie to badanie
morgaine, baby ja jestem bardzo chętna na spotkanie, Morgaine wykombinuj coś, żeby mieć auto...ja nie przyjadę do BB, bo jazda samochodem wywołuje u mnie dreszcze, tak Tysia krzyczy, a naprawdę chcę Was zobaczyć!
herbatita kurczę, biedna ta dragonfly, tak jej współczuję...

my już w domku, Tysia podróż zniosła średnio, najpierw popłakała, potem zasnęła, ale potem znów musiałam na gwałt szukać stacji benzynowej, żeby się zatrzymać...wolę nie mówić, że spociłam się jak świnka z tego stresu...

a tak w ogóle to idzie Tysiuli drugi ząbek :-D

reklama
Natalka dziś bije rekordy, mniej niż po 5 minut śpi..nie wyrabiam już dziewczyny:(

współczuję...
a jak byś położyła się koło niej i dała cyca? Wiem, że to nie rozwiązanie, ale może chociaż chwilę byście się przespały...może podziała? wiesz, ona by tak kimała z sutkiem w buźce...kurczę, bo nie wiem, co Ci poradzić...a te czopki, podajesz jeszcze?

Do góry