reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

niezla poza tym ta twoja agentka, moj - odpukac - odlozony do lozeczka, zakryty pielucha i z wlaczona pozytywka i smokiem w buzi - zasypia sam :-) chociaz fakt, dopiero od dwoch dni, odkad mu daje ten fluconazol. kurde, mysle sobie, ze naprawde mu te plesniawki przeszkadzaly, w koncu dopoki nie pojechalismy na wakacje to bylo najgrzeczniejsze dziecko pod sloncem, spiace, szczesliwe, a tam maruda, budzacy sie co 10 min w lozeczku, spiacy po 15min naraz w dzien max.. no nic, mam tylko nadzieje, ze ten niegrzeczny niespioch zniknie zupelnie :-) i na zawsze!

jeny, a jak sie okaze, ze to faktycznie od plesniawek, to nie wiem, chyba sobie wlosy wyrwe.. ten lek mam juz z miesiac = wyzebralam w aptece, ale na ulotce pisze, ze dop. powyzej 12 roku zycia sie nadaje i balam sie mu dac. a tu takie cos.... jak on musial cierpiec, przeze mnie wszystko!!...

reklama
Eywa – co za streszczenie.. pamięć rewelacyjna.. mój małżon miał katarek ostatnie dni i taki biedny że nawet nie miał siły szklaneczki po sobie wynieść do kuchni.. a jak kupiłam spray do nosa to stwierdził że na cholerę kupuję bo katar leczony czy nieleczony trwa 7 dni więc JA muszę się męczyć.. a na weselu wyluzuj i będzie ok!! i nie dzwoń co 5 min jak tam mała tylko cierpliwie czekaj – będzie coś nie tak to sami zadzwonią

aenye – gratulacje ząbków i współczuję rozpakowywania i prania..

Nati – gratulacje z okazji mieszkania!!! W końcu się sprzedało – mam nadzieję, że z kasą nie musiałam schodzić w dół.. a że 3 piętra wyżej i do poniedziałku?? odejdzie problem z transportem ale trochę się nadźwigasz - piesa przynajmniej zapach klatki będzie pamiętał. Ciekawe jak szybko się przyzwyczai i czy będzie do starego ciągnął?? bo ty chyba nie :) a jaki jest stan mieszkania?? duży remont Was czeka?? najważniejsze że większe – reszta z czasem

ducha – podobnie jak Ty dałam Milce kaszkę bananową Nestle i absolutnie nie chciała jeść.. konsystencja papki, cacy, młody wyżerał a panna nie... woli konkrety. Chociaż wczoraj do obiadku dodałam 1 łyżeczkę kaszki mlecznej mannej też z Nestle (gluten) i się bardzo krzywiła i nie zjadła.. wymieszałam cały słoiczek z tą kaszką i dupa.. może samą kaszkę dziś dam?? ten gluten to jednak trzeba jakoś wprowadzić..

mitaginka – gratki z okazji zębola – oby się poprawił nastrój Tysi – i z okazji dekoltu i twarzy

a jak to jest z tym glutenem – dopytam na ten temat: od koleżanki wiem że dodawała łyżeczkę taką czubatą proszku (nie gotowanego) do podgrzanego słoiczka a baby Ty piszesz że trzeba ją ugotować.. głupieje.. tym bardziej że jak dosypałam do mała nie chciała jeść.. ale codziennie gotować tą drobinę??

młodego odebrałam wczoraj z przedszkola koło 16:30 jako jednego z ostatnich (wyrodna matka) ale on się baaaardzo z tego powodu cieszyła a ja jak odpoczęłam... bezcenne... chociaż mała ostatnio mega maruda – takie grzeczne dziecko było.. w nocy wstaję koło 10 razy jak wstawałam raz góra dwa... Może to zębole?? smaruję ale marudzi nadal.. nauczyła się jęczeć.. teraz błogo śpi i korzystam z chwili spokoju – młody w pkolu – i wylazłam spod prysznica. Na 12 idę na kontrolę USG głowy małej a na 14 do gina po zaświadczenie że jestem zdrowa i z tym dopiero do zakładowego lekarza.. Musicie też od gina mieć takie zaświadczenie??

Witam kwietnióweczki :-)

Dzisiaj już nie tak z samego rana, bo M. mnie wczoraj zaskoczył i wziął wolne w pracy i jedzemy nad morze na 2 dni. Bo, w ndz. mamy chrzciny, jestem chrzestną. Ale, już wszystko przygotowane, więc wpadniemyw ndz. z rana do domciu, pzrebieramy się i lecimy na chrzciny.
Podobno ma być ładna pogoda :-)
OBY :-D

PS. Żebyścei tylko za dużo nie pisały, co bym nie musiala za dużo nadrabiać :-D

Życzę wszystkim miłego weekendu:-)
Do niedzielnego wieczorka !

stan mieszkanie no cóż w akcie notarialnym mamy
" do kapitalnego remontu"
ale takie chcieliśmy tylko do wiosny trzeba będzie się przemęczyć, mieszkanie identyczne ( w bloku obok a boki są te identyczne) po kapitalnym remoncie to 285 000 a my za 230 000 kupiliśmy więc jest spora różnica. po za tym do remontu to zrobię jak chcę a po remoncie to np podłogi która może mi się nie podobać nie będę zmieniać itp.
no ale mieszkać się da nawet jest zabudowany balkon, nic nie cieknie itp. mieszkała tam 90-cio letnia babcia więc jak w 80-tym roku się wprowadziła tak to zostało.

właśnie ciekawa jestem jak pies, jak sie tu wprowadzaliśmy to miała 1 rok i piszczała jak wychodziłam ok 2 msc ale podobno chwilę piszczała a teraz ma 9 lat ale ten sam dom więc chyba będzie ok. dzisiaj będzie generalna próba.

akkm-dodałam Cie już :)

Aenye, Asiunia- czekam na zaproszenia :)
JUz wyslalam :-D Dzoana G to ja :-D hahaha

nati no to super ze do remontu :-) jestem podobnego zdania jak TY - tez bym wolala miec zrobione po mojemu, a nie w czyims guscie :-D

Mercedes super - udanego wypoczynku :-D ja juz tez nie moge sie doczekac naszego wypadu w przyszlym tyg :-)

eywa niezle streszczenie :-D Coz za pamiec ;-)

Wrocila aenye i od razu jest co czytac :-D Cale forum az kipi i stron sie naprodukowalo, znowu trzeba nadrabiac ;-)

wilmek, co do nauki jezyka, to ja mam chyba takie samo zdanie co Ty. Niech sie dzieciak oslucha sam, a potem pojdzie do szkoly i raz dwa sie nauczy, tzn wydobedzie ze swej kochanej glowki to co kiedys slyszal i bedzie git ;-) Ja wierze w moja Malude :-)

nati gratuluje nowego mieszkanka i powodzenia w przeprowadzce! :-) A Tobie mitaginka nowego zabka u Tysi, moze mojej jutro cos wyjdzie :-p :-D

Aneczkaaa to co napisalas w ostatnim akapicie to jakbym czytala o swojej Zuzce :-D Marudzi non stop, w nocy przez ostatnich kilka dni wstaje doslownie po 6-8 razy!! :/ No i tez chyba to Jej jeczenie to takie "wyuczone", bo widze jak gebolka miele, glosik modeluje :-D Poza tym jak biore Ja na rece to juz jest ok!

U mnie znowu problemy z M... nati dobrze napisala: JESZCZE nikt sie nie rozwiodl...

Ok, moja kupke sadzi, pewnie bedzie przebieranko :-)

bosze, dziewczyno, no jak mam ci dziekowac!!! jestes zlota :-) no to jestem w domu :-D

mitaginko, jankesowo
- gratki zabkow - u nas tez dwie jedynki (gorna i dolna o dziwo naraz) na wylocie, tzn pod skora czuc. ale zauwazylam, ze jakby sie wyciszylo teraz, tzn od jakiegos czasu nie posuwa sie dalej ich wzrost (zauwazylam go w tym stanie jakies 2 tyg temu).

baby
, a ty dzie? co cie sklonilo i jak w ogole? ogolnie popieram, znam sprawe dzieki morgaine :-) ale bez szczegolow. prosze wyluszczyc powody swojej decyzji ;-)

herbatito
- wspolczuje powrotu do pracy :-(

mitaginko
- fajnie, ze wam lepiej :-) kurcze, jak sobie pomysle, co przeszlas, to az strach. buzia. oby tylko spokojne dni i noce przed wami :-)

nati
- a co z tymi mieszkaniami? zamieniacie na wieksze, mniejsze czy jak? buzia!!!

ducha
- mamy to samo ;-) moglabym zjesc malego, nawet, kiedy w nocy jojczy. kiedy nawiedzasz gdynie?

morgaine
wakacjuje, a niech ma :-) i tak norme dla bb wyrobi po powrocie :-D

asiunia,
serio z tymi jajeczkami? ale fajnie!..

a musze sie pochwalic, chociaz wasze bable pewnie tez tak robia- moj Felek normalnie pelza po calym domu! w minute potrafi pol pokoju przepelznac, a jak sie zdenerwuje, bo cos za daleko, to nawet podnosi dupke i probuje na kolankach stanac. jestem w szoku, chociaz moje chlopaki tez jakos szybko pelzaczyly, ale chyba nie az tak szybko.
a jak postawie go na nogach (wiem, nie powinnam za czesto) to stoi tak sztywno, tylko podtrzymuje go, zeby nie stracil rownowagi. silacz maly :-)

w ogole to nie wierze, na dwa miesiace czlowiek z domu wyjechal, a wrocil z innym dzieckiem! taka gapa byla, ledwo sie smiala i zaczynala gaworzyc, a tu takie sprytne cos wyroslo w tak krotkim czasie! SZOK!

planujemy wyjazd do Dublina, do mojej siostry, mąż czeka na tel. i leci a ja najwcześniej koniec października
powód: kasa, łatwiejsze życie, lepsza przyszłość dla młodego no i zgodnie z Twoją sugestią mogę się nim zajmować przynajmniej do roczku a może dłużej :)

witam :-)
ale naskrobalyscie napewno wszystkiego nie zapamietalam...kurczaki jakies przeziebienie nas dopadlo..z nosa mi sie leje ehhh jak narazie maly najlepiej sie trzyma oby tak zostalo plisss
asiunia odwazna piekna decyzja :-) zycze zeby kolezanka doczekala sie slicznego maluszka :tak:
nati ekspresowa sprzedaz kupno zamiana teraz zycze szybkiej przeprowadzki
eywa ciesze sie ze znalazlas pediatre ktory w komcu sie powaznie zainteresowal malutka
aenye akkm witam :-)
mercedes u nas maka ziemniaczana na zmiane z alantanem dziala...alantan tez ma dobra zasypka (w ktorej skladzie jest skrobia ziemniaczana tak swoja droga)
nela powodzenia z chrzcinami :tak:
baby jaka chusta? :-p
dranissimo my do starszaka mowilismy/mowimy po polsku ale od poczatlu mial kontakt z angielskim poprzez znajomych bajki itp...zna sporo slow nie moge jednak powiedziec ze mowi po angielsku teraz idzie do przedszkola i tak naprawde to dopiero tam nauczy sie mowic...z tego co widze u znajomych to dzieciaki ucza sie pozniej bardzo szybko jezyka i maja z nim tyle kontaktu ze mowia biegle i z odpowiednim akcentem...boje sie ze pozniej moze byc problem z poprawnym polskim (czesto brakuje im polskich slow bo znaja tylko angielski odpowiednik) atakze mysle ze warto uczyc polskiego a angielskiego nauczy go przedszkole szkola i znajomi i to poprawniej niz my...ale to tylko moja opinia kazdy robi jak chce :-)
mitaginka gratuluje zabka :-)

taka: Chusta Hoppediz 4,6 m Antiqua / chusty Long 4,6 m / Tkane / Chusty Hoppediz :: Tublu.pl :)

Mitaginko gratuluję ząbka Tysi :)

Nati szybkiego odrobienia z pakowaniem :)

lecę dalej prasować wpadnę później :)

bosz, nie znosze bb i fejsa, no koszmar jakis, od rana nie zrobilam NIC! a mam sukienke do krawcowej zawiezc, dzieci odebrac, ciocie z pracy, coby mi leb farbnela, no jakkkk mozna sie tak lenic? w pizamie jeszcze i ani walizki nie tknelam! dzizas!!!

ps a jeszcze nawet na allegro nie weszlam. :-D

aenye, mitaginko gratuluje ząbków:-) Łukasz już ma jednego i szykuje się chyba następny...
Aenye fajnie że już wróciłaś:-)

U nas się ostatni sen nocny skrócił. Mały spał od 22 do 6 albo 7 :szok: A teraz zasypia ok 23 i wstaję o4 lub 5 a potem po 6... A ja mam na 8 do pracy. W dzień przynajmniej jest grzeczny jak moja mama się nim opiekuje a jak już mnie zobaczy to się popisuje:tak: ściąga skarpetki z nóżek, wkłada je do buzi itd.. Dobrze że mam Łukaszka i on dodaje mi siły bo ogólnie to nie jest u mnie ostatnio za ciekawie:-(

reklama
bosz, nie znosze bb i fejsa, no koszmar jakis, od rana nie zrobilam NIC! a mam sukienke do krawcowej zawiezc, dzieci odebrac, ciocie z pracy, coby mi leb farbnela, no jakkkk mozna sie tak lenic? w pizamie jeszcze i ani walizki nie tknelam! dzizas!!!

ps a jeszcze nawet na allegro nie weszlam. :-D
no a ja wlasnie chcialam sie zapytac jak wy to robiecie ze tu zawsze stos postow i wszystkie maja posprzatane, czysto, poprasowane, ugotowane, dziecie nakarmione, przewiniete... Nie wiem jak wy to robicie :-D hihi

anetka a Ty juz do pracy wrocilas? co sie dzieje ze sie smutasz co? wygadaj sie to ci sie zrobi lepiej :-D

Do góry