reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ja polecam baby orajel - do sciagniecia z usa, niestety. ale rewelacja, sama uzywam do swojej osemki, ktora sie odzywa czasem. normalnie dretwieje dziaselko jak po znieczuleniu u dentysty. z dentinoxem i reszta zeli nie ma porownania. i o dziwo, jak Filip byl maly kupowalam je normalnie w polskich aptekach :angry: nie wiem, o co kaman, ze teraz ich nie ma.

reklama
no siemano przewakacjowana Pani z 3-miasta :))). Ano pewnie jakoś niedługo sie pojawię, już się wybieram drugi tydzien ale muszę najpierw zalatwić sprawe opału na zimę :( a strasznie nie nawidzę tego tematu i podchodzę do niego jakoś tak dupowato.

Witam,witam i o zdrówko pytam;-)

Wow,widzę,że pędzicie,a u mnie jakoś czasu ostatnio brak na cokolwiek poza:dom-dzieci-małż-etc. Przeczytałam Was,a to już jest coś,no nie???

eywa-STO LAT dla Natalki od rówieśnika Karola:-)

nati-ruszyło coś wreszcie i z całego serca tego gratuluję!!!No to teraz czeka Was mnóstwo pracy,ale za to potem będziecie się już tylko cieszyć!Póki co-cieszę się razem z Wami!!!

mitaginko-gratki ząbka,Tysia jednak postępowa;-)

herbatita-ciesz się Wikunią póki jeszcze jesteś w domu

aenye-nie no,nie mogę!Jesteś wreszcie!Pewnie teraz będzie co czytać;-)

......................no i :szok:tyle,dziecię mnie wzywa

o nie, mam ich jakies 3 tysiace, jak sie ogarne to zaczne przegladac dopiero ;-) w sumie monotematy, konie, dzieciaki bawiace sie i szalejacy fel ;-)

kurde, laski, ja za tydzien jeszcze do karpacza jade - wesele przyjaciolki. pewnie dopiero jak wroce bede mogla sie wkrecic w bb, musze jeszcze sukienke przerobic, bo schudlam, dodatki ogarnac, fryzjer, kosmetyczka, ciuszki dla mlodego jakies wypasne - w koncu bede swiadkowa... same wiecie. wroce dopiero 12 chyba. i chyba dopiero wtedy wroce do rzeczywistosci.
ale powiem wam, ze przez to straszne spanie mlodego (pobudki co godzine, dwie, co 15min itp) mam ochote juz przerwac cycolenie. nie wiem. no i moglaby spbie sama z mezem do karpacza podskoczyc ;-) byloby ekstrasnie, wreszcie sami, sami, sami!.. od lat nigdzie nie bylismy na dluzej, noc - dwie to max. a tak kilka dni w trasie.. cudnie.. a mlody tak wyje w aucie, po godzinie - czyt, jak sie wyspi - to wyje, az sie go nie wyjmie z fotelika. i jak tu jechac 8h...

eywa, sto lat dla Natalci!!! Buziak od Tymcia :* i wspołczuję kłotni z małżem, też nie lubię jak jest taka beznadziejna atmosfera. Jutro może już będzie ok, a może byście się poprzytulali na zgodę?! ;-)

mamusiaDorusia, sto lat dla Karolka!!! Żółwik od Tymcia :)

mitaginka, gratuluję ząbka!!! :)

witam :-)
ale naskrobalyscie napewno wszystkiego nie zapamietalam...kurczaki jakies przeziebienie nas dopadlo..z nosa mi sie leje ehhh jak narazie maly najlepiej sie trzyma oby tak zostalo plisss
asiunia odwazna piekna decyzja :-) zycze zeby kolezanka doczekala sie slicznego maluszka :tak:
nati ekspresowa sprzedaz kupno zamiana teraz zycze szybkiej przeprowadzki
eywa ciesze sie ze znalazlas pediatre ktory w komcu sie powaznie zainteresowal malutka
aenye akkm witam :-)
mercedes u nas maka ziemniaczana na zmiane z alantanem dziala...alantan tez ma dobra zasypka (w ktorej skladzie jest skrobia ziemniaczana tak swoja droga)
nela powodzenia z chrzcinami :tak:
baby jaka chusta? :-p
dranissimo my do starszaka mowilismy/mowimy po polsku ale od poczatlu mial kontakt z angielskim poprzez znajomych bajki itp...zna sporo slow nie moge jednak powiedziec ze mowi po angielsku teraz idzie do przedszkola i tak naprawde to dopiero tam nauczy sie mowic...z tego co widze u znajomych to dzieciaki ucza sie pozniej bardzo szybko jezyka i maja z nim tyle kontaktu ze mowia biegle i z odpowiednim akcentem...boje sie ze pozniej moze byc problem z poprawnym polskim (czesto brakuje im polskich slow bo znaja tylko angielski odpowiednik) atakze mysle ze warto uczyc polskiego a angielskiego nauczy go przedszkole szkola i znajomi i to poprawniej niz my...ale to tylko moja opinia kazdy robi jak chce :-)
mitaginka gratuluje zabka :-)

reklama
DObry wieczór :-)
My dzisiaj pobudka przed siódmą z mega marudzeniem, ubrałam więc malucha ciepło i jeszcze przed ósmą na zakupach w biedronie byliśmy (kurna chyba 9 stopnie było, piździawica że hoho) w drodze z zakupów już był ryk i w zasadzie całe przedpołudnie marudzenie było na tapecie grrr po południu mamcia wnuka bawiła a ja odprężałam się przy malowaniu płotu (wielkie przygotowania przed weselem siorki - to już za dwa tygodnie)
19:05 kąpiel malucha, pół godziny później już chrapał- przed momentem była pobudka na małe dojedzenie i znów chrapie :) ma sie te humorki:-D

A jutro to idziemy na pępkowe do kumpeli, strasznie się boje (pamiętacie, to ta kumpela co w maju urodziła
a dwa tygodnie później zmarł jej mąż, nasz kumpel) w zasadzie wakacje przeleciały, wszyscy się porozjeżdzali i nie było okazji się spotkać... ale dziewczyna musi żyć dalej dla swej córeczki przede wszystkim

aenye i akkm witamy witamy już prawie jesiennie
eywa wszystkeigo naj naj dla Natalki
mamusiadorusia dla Karolka również naj naj naj!
mitaginka gratuluje ząbeczka, my jeszcze czekamy a z buzinki ślinotok
mercedes u mnie podobnie jak u wilmka alantan
nela dużo jeszcze załatwiania pozostało?

Aaaaa zakupiłam dziś niby super hiper wypasioną butelke Lovi a Maluch dalej nawet patrzeć nie chce na butle (i to z moim mleczkiem). Ja to nie wiem co sie stało... dlaczego się mu odwidziało... przecież wcześniej pięknie pił:wściekła/y: Ma któraś też taki problem??? przeca ja się teraz z domu nie rusze

Do góry