reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

witamy się :)
Ducha, mówili ze będzie jeszcze trochę ciepła ;) u nas też coraz chłodniej w domu

U mnie też cisza ;) starszak w przedszkolu, budził się ciągle w nocy :) bidny z emocji :) tak się cieszył :) mężul zaprowadził, ja z młodą go odbieramy :) jest teraz w nowej sali, piętro wyżej, u starszaków ;) stara ekipa już czekała i go przywitali :)

a młoda od 9.30 śpi, w leżaczku.....stare czasy, z młodym by to było nie możliwe, a tak miała względny spokój i ładnie zasnęła :)

mimo tego biegu z młodym przez ostatni miesiąc, to cieszę się że byliśmy razem w domku :) nie prędko to się powtórzy, zaraz zacznie się codzienny pęd, my zmęczeni po pracy, młody po przedszkolu i ani się obejrzymy a pójdzie do szkoły ;)

Młoda się wierci :) zaraz pewnie się obudzi, jemy i zmykamy na zakupki.

reklama
A ja chcialabym nawiazac do tematu, jaki zaczela ducha kiedys na fb. A propo uczenia dzieciaka jezyka, tzn. drugiego jezyka poza polskim, rzecz jasna. Nie moglam do tego sie dogrzebac na fb wiec zapytam tutaj - co Wy o tym sadzicie? Bo np. ja uwazam, ze to za wczesnie i ze w tym momencie to troche macenie dzieciakowi w glowce ;-) Bardzo mnie ten temat interesuje, jesli ktos cos wie/cos slyszal... ;-) :tak: Moze jola albo wilmek cos napisza ;-)

Hej dziewczeta

Malo mnie ostatnio i bedzie jeszcze mniej bo jutro do Pl lecimy wiec sie odmeldowuje na jakis czas, po powrocie zawalimy was fotkami z chrzcin.

Trzymajcie sie cieplutko:-)

draniu pomyslnych wiatrow bo zdaje sie ty tez teraz lecisz!!

editL: co do jezyka to ja z moimi dziecmi po polskiemu gadam, a raczej do nich gadam, kontakt z jezykiem maja na placu zabaw, u znajomych itp zobaczymy co z tego wyjdze

Ostatnia edycja:
eywa – bardzo się cieszę że z małą i jej jedzeniem wszystko ok.. najważniejsze że cyc utrzymany i powodzenia podczas dalszych badań

ducha – uważaj jakiego powera pies po kaszce dostanie!!

i ja się delektuję ciszą – młody też w przedszkolu, mała śpi a ja nadrabiam wczorajszy wieczór na bb. Codziennie z małżem zapodajemy po kilka odcinków serialu i już ledwo widząca idę od razu spać..

co do nauki języka – uważam że warto ale nie za wcześnie.. dobrze jak dziecko się osłucha i złapie jakieś podstawy a idąc do szkoły nie ma klas z rozszerzonym angielskim a język jest od podstaw i nie ma co dziecku za dużo wtykać.. takie skromne moje zdanie

a mam pytanie do mam rozszerzających dietę a dokładnie o gluten: kupiłam dziś z nestle kaszkę mleczną manna i wiem że dodaje się ją do słoiczka np. z obiadkiem ale nie wiem ile jej dodać??

podróżowiczkom życzę szerokiej drogi!!!

Witam Was serdecznie moje kochane mamusie i cudowne dzieciaczki po wakacyjnej przerwie mam nadzieje że nas jeszcze pamiętacie i przyjmiecie z powrotem
biggrin.gif

Od czerwca przebywaliśmy w domu w lesie na łonie natury było cudnie powdychalyśmy świeżego powietrza, spacerowałyśmy po porannej rosie i obserwowałyśmy przyrode, ale pogryzione przez natrętne komary wracamy do cywilizacji. Napewno Was nie nadrobie ale powoli może się połapie! Doczytałam coś że siedzicie na FB ale ja nigdzie Was nie widzę więc nie wiem o co chodzi
unhappy.gif

Las nam posłużył i Maja sporo nabrała na wadze waży prawie 7 kg wprowadziłysmy juz wszystkie owoce i większosc jarzynek do zupki rano i nanoc pije mleczko z kleikiem ryzowym albo kukurydzianym nauczyła się sama zasypiać w łóżeczku odkladam ja daje smoczek ,pieluszke przy buzi i wychodzę i moje dziecie spi do 8 rano
happy.gif

Pozdrawiam Was serdecznie ide prac i między czasie nadrabiac Was bo nawet nie wiem co odpisywac! Mam chyba jescze z 10 pralek do puszczenia wszystko przesiakniete zapachem tamtego domu tam tego nie czulam ale tu nie zniose go!!

I ja się przywitam :tak:

ostatnio intensywne dni, ciągle poza domem, spotkania bb poznanianek :-) Staś mi nadal kaszle (szczególnie rano) więc chyba się przejdę do lekarza.Oliwka w przedszkolu, już się nie mogła doczekać kiedy pójdzie do swoich koleżanek :-)
P dostał wolne na jutro i jedziemy nad jeziorko na 3 dni, trochę odpocząć sobie. ma być pogoda ładna także się cieszę.

Piszecie o jedzeniach podawanych maluchom i też mam ochotę wprowadzać powolutku..

akmm Witaj po wakacjach :happy:

jola,dranissimo bezpiecznej podróży i tej samolotem i tej autem :-)

Idę sprzątać w szafie Stasia, czas posegregować za małe rzeczy. I muszę w końcu się zebrać po Oliwce powystawiać, bo mam tyle ślicznych i szafie leżą..

edit; matko ale ze mnie .... przecież mogłam Wam tu te rzeczy pokazać.. a teraz połowa za małych :no::wściekła/y: ale te co mam to powstawiam na odpowiedni wątek.mam fajne bluzy, i spodnie śpiworek itp.

Ostatnia edycja:
A ja chcialabym nawiazac do tematu, jaki zaczela ducha kiedys na fb. A propo uczenia dzieciaka jezyka, tzn. drugiego jezyka poza polskim, rzecz jasna. Nie moglam do tego sie dogrzebac na fb wiec zapytam tutaj - co Wy o tym sadzicie? Bo np. ja uwazam, ze to za wczesnie i ze w tym momencie to troche macenie dzieciakowi w glowce ;-) Bardzo mnie ten temat interesuje, jesli ktos cos wie/cos slyszal... ;-) :tak: Moze jola albo wilmek cos napisza ;-)
a ja moge sie wypowiedziec? :-D hihi

ja uwazam ze im wczesniej tym lepiej, bo wtedy dla dziecka to jest cos naturalnego, nie widzi w tym problemu, ani nie sprawia mu to wiele trudnosci. Male dzieciaki sa ja gabki i baaardzo im tego zazdroszcze :-)

pozatym dranissimo ty chyba nie masz wyboru, bo jak puscisz Zuzke do przedszkola to sama wsiaknie angielski :-D

no więc co do tej nauki języka są dwie kwestie. Albo dziecko jest dwujęzyczne od samego początku albo później uczymy je języka drugiego, a pierwszym pozostaje polski. Jeśli od razu jest wychowywane w dwóch językach, wykształca mu się bardziej półkula mózgowa odpowiedzialna za przyswajanie języków i później jest dziecku o wiele łatwiej nauczyć sie dodatkowych języków obcych, jest to udowodnione naukowo. Miałam o tym dużo na zajęciach z akwizycji języka obcego. I właśnie dlatego będę uczyła Tymka od początku dwóch języków, to że będzie mu się to wszystko chrzaniło - nie szkodzi, w końcu załapie, który to który :))). Później będzie miał chłopak lżej z dodatkowymi, a skoro mogę pomóc to dlaczego miałabym tego nie robić?!

Aneczkaaa, oby już większego powera nie dostał ten mój piech bo i tak ma mega wielkiego!

I jeszcze mi się przypomniało, Mercedess, na czerwoną szyjkę tylko i wyłącznie puder, po każdej kąpieli na suchą szyjkę i rewelacja. Już dawno o tym pudrze pisałam. Ja akurat stosuje nivea i jest ok, ale możesz nawet mąkę ziemniaczaną.

Ostatnia edycja:
reklama
witam
szybko przeleciałam co napisałyście ale nie mam siły odpisywać. Wyszliśmy o 11 ale UWAGA:
SPRZEDALIŚMY MIESZKANIE I KUPILIŚMY MIESZKANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

więc teraz tylko pakowanie nam zostało!!!!!!
jestem szczęśliwa :happy:

Do góry