reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ja się tylko melduje po wizycie u lekarza bo padam na siedząco, przez całą noc przespałam 1,5 godziny i masakra
no więc do tej dzisiejszej ostatecznie się przepisuje, wykluczyła od razu głód czy potzrebę cycka dla cycka, chce go po obudzeniu ,bo czuje się wtedy bezpiecznie, kategorycznie mam nie odstawiać od piersi (uf:)) bo moje dziecko nie dość,że problemy z jedzeniem może mieć przez to,że wiecznie jest zmęczona i nie ma na nic ochoty, to piersi to dla niej azyl, jak jej to zabiorę, całkiem zburzę jej poczucie bezpieczeńtwa, butelka się okazuje chwilowo niepotrzebna, mała najwięcej przybrała ze wszytskich miesięcy, więc będę dawać tylko jeśli zbraknie wieczorem czy cuś, teraz nas czeka usg brzuszka ,żeby układ pokarmowy i moczowy zbadać, jak będzie ok czeka nas znowu neurolog, bo Mała ma zrośnięte praktycznie ciemiączko, a to nie za dobrze, tzreba sprawdzić czy wszystko ok(znowu jakieś usg główki) generalnie kazała nie godzić się z tym wszystkim dopóki nie upewnimy się,że Natalci nic nie dolega, wreszcie mam poczucie ,że ktoś się nami zajmie i będzie próbował nam pomóc

reklama
nela, wariacie ;-), życzę oby Wam się wszystko udało :tak:. Buziak.

eywa, cieszę się, że wreszcie znaleźliście kogoś dobrego. Może szybko uda się stwierdzić o co cho i wreszcie coś na to zaradzić :tak:. I już do łóżka, spać!!!!

Ducha rowniez nie dziekuje ;-)jeszcze nic nigdy nie udalo mi sie zorganizowac w takim tempie,3majcie kciuki zeby tym razem wyszlo.najwiekszy problem to ze zaginely wszystkie czarne buty malza ,dol od garnituru ,koszula ,moje sukienki i szpilki w remoncie.musze jutro przewalic cala piwnice ,wory w mieszkaniu ewentualnie ktos to mogl przypadkiem wywiezc do mojej mamy .ale mam misje.matko.prosze mnie wspierac.a wszystko przez to ze sie pochrzanilo i chrzestna wyjezdza 7mego a nie 17 stego i bedziemy probowali dopiac to do tego czasu ,matko mam zawal ,a malz spi w najlepsze ,ona w ogole poszedlby w jeansach,zdjec by nie robil( ale od nas nikt nie umie) i w ogole mowie ze mam tyle butow.owszem mam ale teraz tylko japonki albo sandaly ,reszta pochowana .Ci faceci!!!

z jakimi kosztami liczyc sie odnosnie malenkiego chrztu ,doslownie na pare osob ,waham sie czy w domu czy w knajpie zrobic...

Eywa cieszę się że wreszcie ktoś poważny :)

Nela dokładnych namiarów nie mam, oni chyba nie mają żadnej stronki, ale to jest dokładnie na przeciwko basenu korona na kalwaryjskiej, wisi reklama na budynku, co do cen to raczej wszedzie podobne są chociaż te tutaj to powalają... tam chyba widziałam tańsze rzeczy :) a moze kupisz jej zwykłą białą sukieneczkę i juz do tego oczywiście szatka świeca i jakaś ozdóbka na świecę i już ewentualnie jakieś buciczki i czapeczka do tego ale takie cos to mozna w zwykłym sklepie kupić, myślę, że tak będzie taniej

próba kaszkowa cholera wie z jakim wynikiem, zjadł może ze cztery maleńkie łyżeczki, więcej nie chciał, więc nie zmuszałam of course :), po kaszce za to cyc poszedł że hoho :))). Ale dałam Mu z bobovity mleczno-ryżowo-kukurydzianą z bananem i jak jestem mega fanką tej bananowej z nestle to ta bobovity smakiem nie powala, więc może i szanowny synalek ma podobny gust smakowy do mamy :), ale pies zjadł i chyba mu smakowała :)))

baby wlasnie zastanawiam sie nad takim rozwiazaniem.chyba ze ktos zna cos fajnego na allegro.tylko ta sukienka co mam to jest z krotkim cholera rekawkiem i jeszcze mocno ecre wiec trudno bedzie dodatki dopasowac ,ale ostro walcze.kazda podpowiedz mile widziana:)

moja chrześnica była w różowej sukieneczce, różowy kapelusik lub opaska i buciki różowe. Wyglądała przeslodko, kto powiedział, że dzieciaczki musza być na biało?!
A do ecru sukieneczki róż będzie dobrze wyglądał, tzn różowe buciki i kapelusik :))). A na krótki rękawek słodki sweterek rozpinany.

Nela dokładnie tak jak pisze ducha spokojnie coś można dopasować a przecież do slubu też nie zawsze sie idzie w bieli :) a jak coś konkretnego potrzebujesz to mogę Ci utro popatrzeć, bo będę w Galerii Krakowskiej :) jaki rozmiar potrzebujesz dla Niuńki?
ecru ładnie komponuje się też z beżowym, z bordo, z czekoladą :)

edit jeszcze brzoskwiniowy ślicznie wyglada z ecru :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry