reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

jestem i ja
badania kału w porządku, nie ma ani rota, ani bakterii, fajnie ;-) tylko co w takim razie tak jej nie podpasowuje?
od jutra nie będę jeść czekolady, jak nie będzie lepiej po 5 dniach to odstawię mleko i jego pochodne :)wściekła/y:)

przeziębienie nadal trzyma
noc ze strony Tysi ok, jedna pobudka ok 5:00 (jak za starych dobrych czasów ;-)), ale spałam średnio, bo katar mi ściekał do gardła, nie mogłam oddychać i w ogóle

Tysia też malusia (ale za to grubiutka), nosi 62/68
poza tym od wczoraj zaczęla wreszcie przewracać się na boczek (ale tylko lewy), jeszcze trochę i fiknie na brzusio

cucumber to ciekawe, czemu Gaba nie je...a może po prostu już mniej potrzebuje? skoro się usmiecha i ma dobry nastrój to się nie martw, poza tym po 3 miesiącu dzieci mniej tyją miesięcznie, nie ma co porównywać z pierwszym kwartałem
aneczkaaa no jak możesz pozbawić córę prezentów :-D skandal!
baby a musiałaś robić wymaz z pochwy przed pójściem na basen?
nela zdrówka!
dranissimo zamiast Krakowa odwiedź Katowice :tak:

reklama
jestem i ja
badania kału w porządku, nie ma ani rota, ani bakterii, fajnie ;-) tylko co w takim razie tak jej nie podpasowuje?
od jutra nie będę jeść czekolady, jak nie będzie lepiej po 5 dniach to odstawię mleko i jego pochodne :)wściekła/y:)

przeziębienie nadal trzyma
noc ze strony Tysi ok, jedna pobudka ok 5:00 (jak za starych dobrych czasów ;-)), ale spałam średnio, bo katar mi ściekał do gardła, nie mogłam oddychać i w ogóle

poza tym od wczoraj zaczęla wreszcie przewracać się na boczek (ale tylko lewy), jeszcze trochę i fiknie na brzusio

cucumber to ciekawe, czemu Gaba nie je...a może po prostu już mniej potrzebuje? skoro się usmiecha i ma dobry nastrój to się nie martw, poza tym po 3 miesiącu dzieci mniej tyją miesięcznie, nie ma co porównywać z pierwszym kwartałem
aneczkaaa no jak możesz pozbawić córę prezentów :-D skandal!
baby a musiałaś robić wymaz z pochwy przed pójściem na basen?
nela zdrówka!

Nie musiałam zreszta na żadnym basenie w Kraku tego nie wymagają, a gdzie to słyszałaś?

baby cytat Prosimy pamiętać też, że PANIE uczestniczące w zajęciach w wodzie muszą posiadać ważny wynik badania BAKTERIOLOGICZNEGO- wymaz z pochwy* /nie chodzi o cytologię/. Wynik ten jest ważny 6 miesięcy od daty wystawienia.

a tu masz stronę
http://www.swimmer.pl/

mercedes nie

Dostałam skierowanie na rehabilitację.
Ale, on jak na brzuchu leży, to głowe bardzo wysoko podnosi. z tym nie ma problemu.
Na boki się przekręca, w prawo częsciej. To jego ulubiona zabawa ostatnio. Kładę go na plecy a on chwila i leży już z brzuchu z głową zadartą.

Dziewczyny czy Wy jak dziecko leży i ciągniecie je za rączki to ciągnie główkę do przudu?

podciaga głowkę zreszta nawet sam podnosi jak leży, ale kazde dziecko wszystko robi kiedy chce więc spokojnie :)

baby cytat Prosimy pamiętać też, że PANIE uczestniczące w zajęciach w wodzie muszą posiadać ważny wynik badania BAKTERIOLOGICZNEGO- wymaz z pochwy* /nie chodzi o cytologię/. Wynik ten jest ważny 6 miesięcy od daty wystawienia.

a tu masz stronę
swimmER Szkoła Pływania dla Niemowląt i Dzieci |Katowice|

mercedes nie

u nas nigdzie nic takiego nie wymagają, dziwne... a jak faceci pójda to niie musza żadnych zaśwaidczeń? niech jeszcze sobie zażycza informacji czy nie masz grzybicy stóp... szukają dziury w całym...

baby też mnie to zirytowało, że kolesie nic nie potrzebują...bezsens, ale do gina będę się chyba musiała wybrać
ech te zacofane Katowice ;-) (a może przodujące? :-D)

hej ,witam się i ja
po stercie prasowania (tak, ja z tych prasujących każdy bodziak;)) w nocy pobudki co 30-40 min więc norma;) a dziś wycieczka mała na spacer po kołobrzegu.lenia miałam masakrycznego na robienie w domu czegokolwiek, wiec pojechałam,żeby nie mieć wyrzutów sumienia, mała miała debiut w nosidełku womar czy jak on tam, nawet fajnie
dziś się buntuje i nie idę spać z kurami, doszłam do wniosku,że wtedy zaliczam tylko więcej pobudek (bo wcześniej się zaczynają) a wyspana bardziej nie jestem, no nic, czekałam na lepsze noce najpierw do 4 miesiąca,żeby zaczęła jeść inne rzeczy i więcej , potem aż załapie butelkę, żeby się najadła i spała, potem na koniec 19 tyg i koniec skoku, teraz już na nic nie czekam, heh co będzie to będzie;)
Mercedess mam nadzieję,ze szybko rehabilitacja załatwi sprawę
Mitaginko zdrowiej kobieto!
Nati a mała serio tym laptopem już zainteresowana?:)
Cucu mam nadzieję,że wkłucie będzie szybkie i bezbolesne
Herbatita jaką to nam pogodę szykują na niedziele,co?:)

więcej nie pamiętam:)

reklama
Dranissimo jak będziecie na południu to może o Kraków zahaczycie?

ano zahaczamy, ale niestety nie bedzie czasu na zatrzymywanie sie gdziekolwiek :-( Sama podroz trwac bedzie dlugo i stracimy jakies 3 dni na samej drodze, a to sporo, bo mamy troche zalatwiania i Rodzinke trzeba poodwiedzac dzieciatkiem sie pochwalic kazdemu :-p

jestem i ja

dobrze, ze kupa wyszla ok, zawsze to jakies pocieszenie... :-)
Ja dzis bylam na szczepieniu i pytalam o ten sluz polozna, powiedziala, ze przy zabkowaniu moze tak byc, ze kupy sa bardziej sluzowate i rzadsze... a przeca zabki u nas ida ida...
Nasza tez z tych mniejszych, ma pewnie jakies ok 70cm
Wszystkie te miasta; wroclaw, katowice, krakow... bedziemy mijac po drodze, ale o nieludzkiej porze, bo jakos nad ranem...

Dziewczyny czy Wy jak dziecko leży i ciągniecie je za rączki to ciągnie główkę do przudu?

moja tak, ciagnie. Sama tez bezustannie podnosi glowke do siadania. Ale tak, jak Petinka pisze, kazde dziecko ma inaczej i np. nasza tez sie jeszcze nie przewraca na boczki, wiec cos za cos... Na wszystko przyjdzie czas.

My dzis po szczepieniu; 6w1 i meningokoki, czy jakos tak ;] Az bylam w szoku, bo wzielam ze soba M bo sie balam, ze Mala koncert zrobi, a tu prawie wcale nie plakala :szok: Zaplakala tylko przy obu wkluciach i cisza :szok::tak: A co sie stresu najadlam przed, to moje :eek: Moja dzielna Corcia!! :happy::tak:

Do góry