reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Aneczka, ja od marca 2009 jestem na październiku i tam zawsze ze wszystkim byłam na bieżąco i sporo czasu mi to zajmowało, więc jak zaszłam w 2 ciążę, to stwierdziłam, że na kwietniówki się nie będę zapisywać, bo nie dam rady i zacznę dziecko, męża i dom zaniedbywać, ale pod koniec ciąży w lutym zajrzałam tu, no i już zostałam :) Jak się zapisywałam na październik 2,5 roku temu, to tak bez przekonania, na wypadek, jakbym kiedyś musiała o coś spytać, za bardzo się mężowi nawet nie przyznawałam, bo wcześniej twierdziłam, że fora są głupie i ludzie pierdoły piszą. Najpierw mówiłam mu, że z nudów trochę czytam, ale w końcu zapytał, co ja tak ciągle piszę :) Jestem uzależniona:)

ja byłam uzależniona,ale mój zapał został ostudzony (dla mnie we świński sposób ),( zapewne mogę być czytana przez pewne osoby )i teraz jakoś tak już nie wychodzi mi namiętne pisanie ....,zapisałam się jak widać na avatarze w 2008,wiec trzy lata już,a tylko zadałam pytanie wujkowi google i sie wyświetlało toż forum więc się skusiłam .

reklama
ja jak powszechnie wiadomo jestem uzależniona. co prawda w czasie pobytu w szpitalu pewnie pamietacie odzwyczaiłam się i chyba z msc nie wchodziłam ale znowu mam uzależnienie :-)
o wyszło słonko to zaraz śmigamy na spacerek

ja tez bylam przeciwniczka forow,ale maz widzial mnie zdychajaca w ciazy i lezaca,kumpela z us (tez sie udziela gdzies) podeslala to forum i mnie Malzon kazal sie zapisac zeby w ciazy nie zwariowac:)
teraz czasem sie wscieka ze za dlugo siedze ,albo pyta generalnie co u was.

jeju ile mam do nadrobienia.tylko zaraz mi kompa zabiora pocieszam sie ze i tak rodzicielki nie przyjmuje moich kart wiec nic bym nie wgrala:(
Ja coraz bardziej czuje ze rosnie mi kolejna cholerna 8mka i daje efekty jak przy anginie( sic)

A co do chorowitek ktorym leje sie z nosa , kaszla ,i nie karmia a nie chca droga kropelkowa zakazic swoich pociech; polecam Accodin powstrzymuje w duzym stopniu kaszel ( jestes w stanie wtedy przynajmniej dobiec do lazienki zanim nakichsz w poblizu dziecka) a na katar cos zawierajace Psudofedryne -fenomenalnie przetyka nos,dziala tez awaryjnie na szybko i mi odrazu stopuje katar.No i maseczka,mam tez plyn do rak odkazajacy...ale pamietajcie ja to pisze tylko do mam niekarmiacych.U nas w rodzinie przetestowane i zawsze dzialolo.oczywiscie trzeba sie tez kurowac w tym czasie ( jak trzeba to np antybiotyk).przypominam to nie dla mam karmiacych.
Ok zmykam na kawke.albo nie pije i nadrabiam zaleglosci ,a jak mi komp odpali to powklejam jakiekolwiek zdjecia Mlodej ,to tez uzaleznia:)buzki kochane

No i nie było szczepienia. Nie mieli którejś szczepionki i lekarka proponowała dzisiaj dać dwie a za tydzień jedną albo wszystko za tydzień. Tylko my mamy chrzciny i się w końcu zapisaliśmy na za dwa tygodnie.

Z jedzeniem to mamy skierowanie na morfologię :/ Znowu będzie ryk pewnie jak ostatnio, bo krew z palca słabo leciała i musiała długo dusić paluszka pielęgniarka żeby uzbierać coś do probówki :/ Wtedy wyszliśmy mokrzy wszyscy z zabiegowego - ja, Gaba, M i pielęgniarka też cała spocona. Mamy też uzbierać mocz, bo czasem jak jest infekcja to spada apetyt. Ale prędzej anemia, bo już kiedyś była i tak samo było z jedzeniem. Tyle, że wtedy anemia była przez moje mleko. No nic, w przyszłym tygodniu czekają nas badania i zobaczymy. Martwię się, dzisiaj chyba będę Małą karmić na żądanie a nie jak zawsze co 3 godziny.

A, no i jak na nią to mało przybrała, bo 600 g w 1,5 miesiąca.

Cucumber nas tez wlasnie czeka duzo badan i szczepienie next week ,ale bym to chetnie odwlokla:(.na morfo to nie wiem czy sie zgodze jest goraco i wierze ze dlatego mala mi mniej je( a po ostatnich przejsciach nie chce jej znow stresowac).no i jeszcze bolesne badanie oczekjuz kombinuje jak je odwlec w czasie....

Ostatnia edycja:
My już po szczepieniu.
Filip płakał ale, szybko się uspokoił.
Waży 6700kg.
Na te plamy pod szyją od śliny kazała smarowac Linomagiem.

Ale, martwi mnie to że dostaliśmy skierowanie na rehabilitację. Bo, jak go ciągnęła za ręce to nie ciągnął główki.
Najgorsze jest to że nie było mojego lekarza, tylko jakaś wstrętna baba :-(

U nas tez leje. Masakra! :-(
Dzisiaj zmykamy z Mala na szczepienie i znowu mam stresa! Pewnie dygam bardziej niz Ona, bo Ona to nawet nie wie co Ja czeka... :-( No i jade sama, bez M. Polozna pomysli, ze jakas stuknieta jestem, bo za kazdym razem wyje jak jakas durna! :zawstydzona/y:

Ogolnie to lenia mam, i jakiegos dola...

Hej dziewczynki

Podczytuje przy kawce, dzieciaki sie drzemkuja a pogoda mnie konczy!!!! Wczoraj taki piekny dzien i dzis znow leje..buuuu
Za dwa tygodnie do Pl ruszamy i licze na pogode tam, 11-ego chrzest:)

Wstawiłam Miśke na FB ale wstawie tu dla tych co to ich tam nie ma:)
MOV01660 - YouTube

reklama
Dziewczyny zapraszam do nas w odwiedzinki :)

EDIT: zapomniałam napisać, że dzisiaj jedliśmy ziemniaczki ze szpinakiem i baaardzo smakowały :) jak znajdę kabelek do komórki to wrzucę fotkę :)

Ostatnia edycja:
Do góry