reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Hejka!

nati-jak dobrze,ze Ty już chociaż na horyzoncie;-)

My na nogach od ....4.30,matko droga!Ale co się dziwić,jak sen zastał Lolka już przed 19 i tak całą noc przespał... I teraz też śpi,za to starsza wstała...
Pogoda do d.....uszy:-D,mgła i zaledwie 12 stopni,a miałam takie plany na dziś!

mitaginko-chyba wczoraj odpoczęłaś,co???A przynajmniej na świeżym powietrzu pobyłaś,fajnie!!!

herbatita-my łóżeczko w sypialni i łóżko starszej też... Jak skończymy budowę (ciekawe kiedy)to każde myknie do swojego pokoju!!!Dobrze nam razem,dzieci póki co-nawzajem się nie wybudzają...

Idę szykować Marysi śniadanko...

reklama
Hej kwiatuszki my żyjemy. Przemo bez zmian a przynajmniej nie mam czasu ich zauważyć bo ostatnio głównie Julka się nim zajmuje bo Kacper przechodzi sam siebie i nie wyrabiam z pranie i sprzątaniem generalnie już mi się pomysły na karanie dziecka skończyły.... Już powoli zaczynam myśleć żeby wziąć pasa, sprać mu dupsko i powiesić go na wierzchu żeby widział i pamiętał.... urodziłam potwora....k..m.. tydzień u teściów i walka z dzieckiem przez miesiące... nigdy więcej... Do puki nie pójdzie do szkoły do dziadków tylko ze mną i to na chwilowe odwiedziny! Spadam i nie marudzę. Trzeba się dzieciarnią zająć...

Marma – skąd ja to znam... moja teściowa i kiedyś tata cały czas powtarzali że przy nim Seba to anioł, grzeczny, uprzejmy a jak tylko rodzice się pojawiają na horyzoncie to zupełnie inne dziecko. To przy nas jest takie niegrzeczne bo my mu na wszystko pozwalamy... mój to ma czasem szlaban za szlabanem. Jedyną najgorsza karą jaką może dostać i ją straszę jest szlaban na dzień albo weekend na komputer i tv taka matka jestem!! Nie muszę przemocy używać bo jak ryknę na niego to już płacze.. Jest taki mami synek i dość płaczliwy na wytłumaczenie dodam ;-)

Ponieważ małżon w pracy Seba spal ze mną a koło 6:30 mała dołączyła do nas.. a mnie tak małżon wkurzył że się mała obudziła.. obiecałam młodemu że pojadę z nim do Auchan bo za swoją kasę chce kupić grę Lego a tam jest dobra cena, małż o tym wiedział i po pracy odstawił auto do garażu z którego ledwo on wyjeżdża.. to puściłam taką wiązkę że się mała obudziła i Seba rano powiedział że słyszał naszą rozmowę i „nic się niestanie pojedziemy jutro”. Kochane i wyrozumiałe dziecko

Co za noc, ja dziękuję!
Położyłam małego o 20:00 standardowo, o 24:00 ryk, mleko, pół godzinki i zasnął, obudził się o 2:30, nie spał do 3:15, o 4:00 pobudka na mleko,zasnął, o 5:30 pobudka....nie spał do 7:00...zasnął do 8:00 mleko i potem wstaliśmy o 9. Ja pie@#$%^&!!!

my dziś super dzionek
od 11 do teraz w Parku Chorzowskim :-) kupki były dzisiaj 4- wszystkie ok (ale caly czas jesteśmy na lekach), ale i tak jutro planuję wbić się do naszej lekarki, akurat wróciła z urlopu, może nas przyjmie
Tysia w miarę grzeczna, jak chciała spać to zasypiała w foteliku (jupi), a tak to trochę fotelik, trochę ręce...nachodziłam się jak za starych dobrych czasów ;-)

morgaine alergia na mleko krowie? hmmm, porażka...

Sperancko, daj Tysi buziaczka w nagrodę.

kino raz na 2 tygodnie, więcej wyjść do koleżanek, czasem basen, no i o angielskim myślałam, bo mój to szkoda gadać, z roku na rok coraz gorzej. W każdym razie nie da się tylko w domu siedzieć.
Ciekawe tylko co z tych planów wyjdzie:-)

Od 5 dni wieczorem mnie mdli, boli żołądek i ogólnie kiepsko się czuję i dzisiaj dopiero to połączyłam z tabletkami antyk. Właśnie 5 połknęłam i znowu to paskudne uczucie. Nigdy nie brałam hormonów. Orientujecie się czy to jest normalne? Czy tak może być, a jeśli tak, to czy minie, czy powinnam je odstawić? W ulotce piszą o wielu możliwych skutkach ubocznych, m.in. takich, jak opisałam i piszą, że należy odstawić w przypadku nasilenia objawów, ale ja i takich nienasilonych nie mam ochoty znosić.
No to powodzenia w zwiazku z planami, ja miałam chodzic od 1 sierpnia na fitness, ale widze,że cos marnie mi idzie, cholera kasy nie mamy po wakacjach, a chcemy jeszcze pojechac do Mierzęcina...piękne miejsce, pracuje tam mój kuzyn
Organizacja szkoleń - Pałac Mierzęcin - ośrodek szkoleniowy, turystyka winna, hotel lubuskie, organizacja konferencji
Eywa- zapraszam, serio mówię :) będę próbować z butlą w dzień jak piszesz, że czasem Twoja załapała to może moja też w końcu, coś mi się wierci w łóziu to spróbuję, a jak dajecie w nocy mm to w łóżeczku, czy wyciągacie?
a jak mi nie zjadła o 19tej to mogę to podgrzać i dać teraz? czy zrobić nowe mm?

Ja zawsze robie nowe, nie będę ryzykowała jakis bakterii rozwijających się tam, a juz na 100% jeżeli np. posliniła smoczka od butli.
Ja Piotrusia nie wyciagam z łóżeczka.

Ja jeszcze nie wiem jak zrobie z pokojem dla piotrusia. My mamy pokój z aneksem kuchennym, pokój Mai- bardzo duży i tam planowalismy dokoptowac Piotrusia, i sypialnię. Teraz mały ma łóżeczko u nas, ale jak bedzie miał rok, to chce,żeby juz był w pokoiku docelowym i nie wiem czy miedzy dzieciakami nie ma za dużej różnicy wieku, kto wie czy sie skończy oddanie małemu sypialnu, aq my pójdziemy do tego z aneksem....szkoda mi sypialni....nie wiem, zobaczymy

koot- a nie możecie ścianki dzialowej postawić?? jak chcesz to wyślij rzut mieszkania mój mąż ma oko do tego typu przebudowań. nasze mieszkanie było kiedyś jednopokojowe a teraz 2 i nie ma przechodnich pokoi.

ja co prawda cysia daję ale mieszankę bym robiła zawsze nową..

A mam pytanko - moja Mila śpi na płasko i w łóżeczku i w wózku. Czy Wasze mają poduszeczki już pod głową?? Różne opinię słyszę a teściowa to już mi nawet podusię kupiła :-)

Aneczka- ja na początku miałam w wózku ale taka właściwie płaską, teraz nigdzie nie ma. kiedyś czytałam że do roku bez poduszki.

bry bry
naskrobałyscie że ho ho.. :) Zaraz zabieram się za nadrabianko, ale w między czasie chaciałabym zapytać, moja mała ząbkuje.. ślini sie, łapki w buzi, mało je, i miewa temp wieczorami 37-37,5.. Zagladalam do dzioba i pod skórką widać takie dwie białe perełki.. długo to może potrwać? Widać że ska zacznie ją swędziec to bardzo się męczy bidulka. kupiłam taką maść na ząbkowanie ale tam piszą żeby nie używać dłużej jak tydzień.. a za dwa dni będzie tydzień jak uzywamy i co dalej?? ma któraś podobny problem? nie wiem jak jej pomóc już jak zacznie jęczeć i stękać a tego żelu to mozna 2 razy dziennie użyc..

Ostatnia edycja:
hejo

podusi nie daje, ale w wozku nie na plasko. moj starszak do 3go roku spal na plasko....
Nisie mam krzywa:( bylam u ortopedy, powiedzial ze to nie przykurcz tylko ulozenie, ma patrzec na swoja lewa reke i tyle, ale mnie sie to dalej nie podoba...zwlaszca ze juz na prawo coraz bardziej patrzy:(
wczoraj dzien intensywny, mloda zasnela o 20, 5 rano mm i potem spala do 9:)

milego dzionka

reklama
Witam :)

ja nie używam od początku poduszki,śpi ,leży wszędzie na płasko,w łóżku ma tylko materac uniesiony pod głową .

u nas w sypialni którą mieliśmy mieć,jest łóżeczko,potem będzie pokojem małej,a my w salonie .

co do nocek,u nas,zasypia ok 22,23,pobudka czasem 6,ale zwykle ok 8

Do góry