reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Ja właśnie na noc chcę dawać kaszę, ale chce z butli, bo już przyzwyczajony. Kapiel, butla, sen...a jak łyżeczką to wiadomo jakaś zmiana.

ja próbowałam wczoraj dać młodemu trochę mleka mojego z kleikiem, że może pośpi troszkę dłużej i te dziąsełka gonie obudzą, ale za nic w świecie nie chciał zjeść... pluł tym na wszystkie strony ;) nawet lapka mi opluł :-D

Morgaine to jak tak jeździcie to wpadaj do Krakowa :) przyjedzie do nas Nela i połazimy sobie gdzieś :)

MamusiaDorusia a jakie chcesz? podeślę przez tych gości z małopolski :) wybierz coś z neta :tak:

Lenka proszę o wyjaśnienie z tym mlekiem bo ja też nie kumam...

Morgaine ty przed swoją chustą korzystałaś z chusty kolezanki? jakiej firmy była, też hoppediz? kurczę nie wiem co zrobić bo strasznie bym chciała hopka ale nie moge dostać żadnego uzywanego w rozsądnej cenie a wolałabym takiego bo juz jest złamany... ale jak nie dostane szybko takiego to chyba kupię nowego no i o to chodzi, bo słyszałam ze w zalezności od wzoru jest delikatniejsza lub sztywniejsza chusta i czy masz moze porównanie do jakiejś innej chusty hopediz?

Witam witam
ale u nas świetna nocka:-)
ale od początku - pare dni temu postanowiłam kąpać malucha wcześniej między 19 a 20tą (bo zdażało się że i o 21-30 szykowaliśmy kąpiel) bo chce maluszka przestawic żeby wcześniej mi zasypiał - jesień się wielkimi krokami zbliża, krótsze dni. No i wczoraj o 20:10 Szymek już chrapał:-) o 23ej obudził się na jedzonko i potem dopiero UWAGA UWAGA o 6:30 :-):-):-) oby tak dalej!!!!

Zdrówka dla 4miesieczniaków

Jankesowa – super filmik i śmiech Gracjanka!! takie chwile są bezcenne..

Dla Borysa z okazji imienin wszystkiego naj i super wyczekanych cierpliwie prezentów. Ja młodemu nie obchodzę imienin ale może czas zacząć..

u mnie nocka standard – chyba z 6 pobudek. Mimo że wstaje w nocy, karmię i odkładam czasami się gubię ile razy wstałam.. obliczam po ułożeniu poduszki – zawsze małej pod głowę podkładam żeby wygodniej było i wtedy liczę :-)

Byłam młodego odprowadzić na półkolonie i mało mi łba nie oderwało taki wiatr u mnie!! Prania dziś nawet na balkonie nie wywieszę bo pewnie po osiedlu bym go szukała! Dziś szczepienie i idę na nie z młodym – już zakomunikował że zostanie na zewnątrz bo on nie może słuchać jak Milenka płacze bo też zacznie.. jaka komitywa

Wczoraj małej chciałam zaserwować jabłuszka – słoiczek w lodówce od poprzedniego dnia i jak go wyciągałam to upadł mi, wieczko spadło i jabłko miałam wszędzie – meble, krzesła, stół, podłoga, okno, firana.. przy kąpaniu młodej (kąpiemy w kuchni) zauważyłam że nawet sufit oberwał :-D

baby ja bym sdie do krk chetnie przejechala ale koniec sierp/wrz a Ciebie juz nie bedzie co?
hopped chusta w paski szybko mi sie zlamala....wczesniej nie mialam pozyczonej...

nati gotujesz ryż. mięso mielone przysmażasz z przyprawami (gyros albo coś w ten deseń) do tego gotowy sos pomidorowy, albo fix knorra jakis, albo sos własny z tego mięsa) do tego warzywa na patelni albo warzywa jakieś na parze robisz i obiad gotowy

co do dnia to ubierasz Asieńkę i wymykasz na spacerek po produkty na obiad. robisz obiad. sprzątasz trochę i znowu wybywasz na spacerek.
jeszcze jakiegoś pomysłu potrzebujesz?:-D

hatorska sto lat dla Borysa:) - odgapiłam od użytkownika wilmek ;-) (wilmka? wilmek'a? jak mam Cie odmieniać wilmek?;-)) ale na suwaczki nie zawsze uwagę zwracam.

kto ma dzisiaj 4 mce??
jankesowa przeraziłaś mnie. buziak dla Ciebie:* dobrze że nic się nie stało!!

ale jak przygotowujesz i do lodówki? przeciez mm po przygotowaniu w ciagu 2 godz trzeba zużyć...ja nie kumam o co kaman;-) wytłumacz mi please

Morgaine wczoraj piła whisky a dzisiaj ma kaca :-( matko koniec z piciem. nie warto!!! :angry:

M w nocy był z Niunią i wcale mi to nie pasiło. budziłam się non stop i tak:) a jak sie na mleko obudziła to płakała. ja to jednak umiem robić lepiej;-) no i w ogóle nie wiem od kiedy jest ten lęk separacyjny, ale coraz częściej się zdarza że młoda płacze, drze się w niebogłosy, a jak ja ją wezmę to spokój. więc mi to na to wygląda.

wczoraj odwiedziła nas kuzynka z mężem, z uk na tydzien przyjechali. Jasia wędrowniczka przynieśli, na moje zresztą życzenie:-) no ale powiem wam, ze z tą moją głową to nie jest tak źle. tyle czasu nie piłam i machneliśmy tego trochę, a ja nawet nie najgorsza:-D tzn. czułam się spoko, nawet wydawało mi się więcej bym mogła wypić (wydawało!!!! :-D) ale jak się położyłam to helikopter hhaha dawno nie miałam tego uczucia i basta nie chce już mieć. nad ranem myślałam że mi łeb rozsadzi, teraz napiłam się trochę herbaty i wracam do żywych...
M wziął starszaków do ogrodu, młoda przysnęła (bo ją obudzili o 7 rano a ona spi do 10!!) ja poczytalam, odpoczelam. teraz sama spadam zrobić chłoppakom sniadanko...

a pisalam ze do anawoj jedziemy?:-) kurcze jak się cieszę. muszę więcej forumek poznać:) fajne dziołchy z nas, nie ma co tak tylko przed kompem siedzieć:-D

edit: a czemu życzenia dla Borysa od Hatorskiej jak on dzisiaj nie ma urodzin?:confused: a może chodziło Ci o zdrówko dla Borysa?:-D ja jakaś nie kumata dziisaj...

Witam ,cięzki poranek ,ale już szczepienie mamy za sobą .

Juz tłumacze jak z tym mlekiem u mnie jest.Jak leżałysmy w szpitalu bo mała bezdech długi złapała nie musiałam swojego mleka jej dawać tylko przygotowywał dla niej szpital.Też mnie to zdziwiło bo jak to ,przecież to bebilon ar i trzeba zużyć 10 minut po przygotowaniu.Na początku myslałam że mi puszki po prostu z mlekiem przyniosą a tu patrze gotowe mieszanki w buteleczkach w lodówce na mnie czekaja.I zaczełam drązyć temat i dowiedziałam się że mleko przygotowane jest w mikserze po tym od razu do lodówki i może być przechowywane do 12 godzin ,mleko ktore się przygotuje i nie wstawi do lodówki powinno być zużyte w ciągu 2 godzin.To co jest napisane na opakowniach trzeba brać z rezerwą.i naprawdę jak zaczełam miksować to mleko w domu to mala przestał miec kolki ,wzdęcia i robie tak do tej pory .

Rozmawiałam z lekarzem na temat tego że Oliwia strasznie się rzuca podczas karmienia ,prezy i płacze -kazał zmienić mleko na enfamil 0-lac ,i tak mnie zastanawia czy można je kupić w supermarkecie czy trzeba szukać ??Może któraś z kobitek się orientuje?
Acha i mam nie podawać herbatek tylko wodę

Chyba się położe koła malutkiej ,ledwo żyje przez tą pogodę

lenka, ja dawałam ten enfamil 0-lac, trudno go dostać, ale w internetowych jest. Po 2 tygodniach jakoś zrezygnowaliśmy, bo Mała dostała takiego zatwardzenia, że z krwią ledwo zrobiła kupkę i płakała. Przeszłam na zwykły enfamil i jest ok. W tym O-lac jest bardzo dużo żelaza, które zatwardza, bo ono jest głównie na biegunki. I nie jest zagęszczane jak Bebilon Comfort na kolki.

Cucumber dziękuje za informacje .Ja jakoś nie wierze że to że Oliwia rzuca mi się od 1,5 tygodnia podczas jedzenia to nie jest wina mleka .Kupki są ładne bez śluzu ,co prawda bąki strasznie śmierdzą .Już nie wiem przez co to może być.Zaczynam trochę podejrzewać wodę ,założylismy filtr aby nie kupować wody dla małaj i może to przez to .Przedtem była na primawerze.A przecież ona cały czas ulewa a to mleko enfamil pewnie będzi rzadkie .Oj to mam zagadke do rozgryzienia

reklama
Morgaine odmieniaj jak chcesz i tak zrozumiem :-D tez nie lubie helikopterow nie pamietam kiedy jakis ostatnio widzialam :-D :-D :-D
a zyczenia dla Borysa na imieninki byly ;-)
Koot aventu trojprzeplywowy smok daje rade kleikom i kaszkom (tak sie pisze???) :-)
Baby jak masz okazje uzywanego didymosa to tez sa dobre chusty ;-)

Do góry