reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Witam sie dziewczyny i zbieramy sie na spacerek bo w koncu nie pada.

Justi gratuluje 1wszego zabka.

Baby to kobieta mulipotencjalna o wielu talentach,jakbym mieszkala blizej to bym sie niezle roztyla na jej wypiekach.

Jola ty sie nie martw do Irlandii nie jest daleko ,Ciebie tez mozna kiedys odwiedzic:)

ok trza na ten spacer sie zbierac

wlasnie doczytalam sie ze u Nati jest zabek nr 2!!!!!!Nati kobieto gratulacje:)))

Aneczkaaa - o jakie badanie zdolności do pracy chodzi? Macierzyński kończy mi się 11 września i chcę jeszcze wybrac urlop wypocyznkowy to przed urlopem będę musiała jeszcze odwiedzic medycynę pracy???

Ale musiałam stron nadrobić!! wczoraj usiadłam do czytania i się nie wyrobiłam z zaległościami..

MamusiaDorusia – moja misia miała robione usg przezciemiączkowe podczas pobytu w szpitalu potem w lipcu kontrolne niby jest ok ale jeszcze jedziemy robić 2 września.. niby ok to po co jeszcze kontrola?? z tego co dyktowała do zapisu nic nie zrozumiałam..

lenka – u mnie to samo!! mała rozregulowana na maxa – wczoraj w nocy wstawała 8 razy!! possała cysia i dalej spać! Szok! No i jutro też mamy szczepienie – skojarzone i pneumo

justi - gratulacje ząbka

nati - gratuluję kolejnego ząbka i szybkiego rozwoju małej - moja to daleko w tyle w stosunku do Asi

wczoraj byłam w pracy składać wniosek o 2 tygodnie dodatkowe a później na badania zdolności do pracy i dopiero na wypoczynkowy.. jak mi się tam nie chce wracać..

Apropo rozregulowania dzieciątek to czytałam że zanim maluszki znajdą odpowiedni rytm dnia dla siebie to bedą sie rozregulowywać .
Jeszcze przecież są te skoki rozwojowe podczas których dzieciaczki są strasznie marudne ,a potem ni z tego ni z owego potrafią z dnia na dzień np.raczkować .
Mam nadzieje że malenstwo moje do pażdziernika jakoś sie ureguluje bo ja wracam też do pracy .Oj co to będzie -trudny okres

Witam
Noc znowu z kilkoma pobudkami :/ Jedna noc spi ok, druga masakryczna i tak na zmiane...

ja jak zauwazyłaś przyzwyczajam do kubka nie kapka butelki nie daje i mam nadzieje uniknąć butelki ( takie moje widzi misie) i kubek naprawdę polubiła a butelki nie chciała więc chyba to dobre rozwiązanie.

dziewczyny nie powiedziałyście o skutkach ubocznych stałych pokarmów, czy Wy ich nie macie?? ( chodzi mi głównie o cycowe dziewczyny)
przed wczoraj mała zjadła 2 łyżeczki jabłka a wczoraj kilka łyków wody przegotowanej i pod wieczór zrobiła normalnie gęstą kupę i normalnie śmierdzącą. więc nie będzie nic innego narazie jeść bo nie chce mi się przebierać takich kup
hahahahaha

to tak od rana kupowo.

tez mam zamiar sie zaopatrzyc w niekapek i sprobowac, co mi pozostalo, cos czuje, ze butelka nie przejdzie w zaden sposob...

dranissimo-ja podawałam na razie marchewkę, to kupa jest dużo gęstsza, brązowo-pomarańczowa:-D

pytam, bo moja robi sporo kupek dziennie i chce wiedziec na co sie nastawic ;-) To niby kupy, ale tez wazna rzecz, hehe :-D

Zazdroszcze wam tych spotkan, my to chyba tylko z dranissimo mozemy kiedys sie mobilizowac i spotkac w polowie drogi bo na jedyna z tych stron....

a niedlugo baby dojezdza ;-)

położyłam małą na bujaczku a sama poszłam odkurzać wchodzę do pokoju a Asiunia trzyma w buzi kabel od ładowania laptopa włączony do prądu. kurcze już jednak trzeba jednak uważać

trzeba uważać i to BAAARDZO!

nati ja do teraz chodze w szoku co rano Szymuś zrobił :szok: nad ranem słysze huk, lece do łóżeczka a tu przewijak leży jednym bokiem w środku:szok: (mamy przewijak nakładany na łóżeczko - drewniany, ciężki) Maluch musiał wymachiwać nogami i podważył ten przewijak od dołu.... kurna!!! normalnie co chwila rycze na samą myśl, że mógłby na niego spaść (zwłaszcza że rano Szymon w nocy wędruje i zwykle budzi się w poprzek łóżeczka)

justi gratulacje ząbusia!
nati również gratuluje- jakieeee tempo Asiunia nadała ;-)

Tak w ogóle to witam witam!
i zmykam bo Maluch woła

cześć kochane kwiatuszki. Właśnie usiadłam. Od 7. Dzieci śpią ( chwilowo) obiad się gotuje, pralka pierze a ja piję kawkę i zastanawiam się ile minut jeszcze tego błogiego spokoju mi zostało. Wczoraj próbowałam was poczytać ale ...zasnęłam nad kompem :p Może dziś... brakuje mi was .... no i po spokoju...

Petinka sto lat dla Martusi!!!!!!!!!!! Nasze słoneczka dziś skończyły 4 miesiąc :)

Marma, Petinka- sto lat

Madziarkas- nieźle :-(, my też taki przewijak mamy nawet nie pomyślałabym że może być niebezpieczny. ale że go nie używam to chyba już go schowam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry