reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

monika - W kadrach mi powiedzieli że mam iść do zakładowego lekarza po zaświadczenie że jestem zdrowa – przy dłuższym chorobowym każda firma tego wymaga – i dopiero potem na wypoczynkowy.

Byłam na dworze po młodego i jak u nas wieje – masakra!! Od wczoraj Seba chodzi przez tydzień na półkolonie. Nawet za nim zdążę się stęsknić te 3 godziny. Wczoraj rano po śniadaniu usiadł przy Milce i tłumaczy jej „twój bjacisiek idzie tejaz na półkolonie – śpójś na ziegajeczek na piekajniku – jak tam będzie 12 to Sebiunio juś wlóci okej”

reklama
jola24-ja ściąga swojego mleka ok. 40 ml. a reszta to kaszka na wodzie czyli ok.80 ml. Staszam sie mu robic 120 ml.
Ale, kilka dni temu ściągnełam tylko 20ml. tyle mi się udało a reszta to kaszka.

Petinka 100 lat dla Martusi ,moja mala miala termin miedzy 8 a 10 kwietnia wiec byly albo sa:) zalezy jak na to patrzec rowiesniczkami.Z Adikiem baby tez bo on jest z 6stego:)

Kobieto podziwiam Cię jak Ci się tyle rzeczy udaje zrobić włącznie z pieczeniem .Świetnie zorganizowana jesteś .

Justi przyłączam sie do gratulacji

młodu koło mnie w wózku albo w chuście (głównie tak :tak:) i robimy wszystko pokolei a młody zasypia :) inaczej byłoby ciężko, a dzisiaj jest u mnie bratanek 12-letni to trochę przy małym siedzi :)

witam :-)
moj maly wstal o 5ej i 7:30 a ja jakos sie nie moge obudzic chyba jakas kafke trzeba wypic :-)
Nati Twoja mala strasznie pomyslowa jest zdecydowanie zachowuje sie dojrzalej niz prawie 4miesieczniak :-D
Baby sernik i jagody mniam dwie rzeczy ktore uwielbiam :-) pamietam ze wrzucalas kiedys przepis musze poszukac :-)
Justi gratuluje zabka :-) no wlasnie ja tez pamietam przy starszaku ze zagladalam do buzki i nic nie bylo a tu nagle zabek :-)
Lenka ojej 210 moj ledwo zjada 120 ;-)

proszę Sernik z białą czekoladą i jagodami - Przepis

Witam sie dziewczyny i zbieramy sie na spacerek bo w koncu nie pada.

Justi gratuluje 1wszego zabka.

Baby to kobieta mulipotencjalna o wielu talentach,jakbym mieszkala blizej to bym sie niezle roztyla na jej wypiekach.

Jola ty sie nie martw do Irlandii nie jest daleko ,Ciebie tez mozna kiedys odwiedzic:)

ok trza na ten spacer sie zbierac

wlasnie doczytalam sie ze u Nati jest zabek nr 2!!!!!!Nati kobieto gratulacje:)))

nie słódź mi tak tylko przyjeżdżaj na ciacho :-)

Aneczkaaa - o jakie badanie zdolności do pracy chodzi? Macierzyński kończy mi się 11 września i chcę jeszcze wybrac urlop wypocyznkowy to przed urlopem będę musiała jeszcze odwiedzic medycynę pracy???

przy dłuższej nieobecności w pracy musisz mieć od lekarza zaśw. że jesteś zdolna do pracy na konkretnym stanowisku

Witam
Noc znowu z kilkoma pobudkami :/ Jedna noc spi ok, druga masakryczna i tak na zmiane...

tez mam zamiar sie zaopatrzyc w niekapek i sprobowac, co mi pozostalo, cos czuje, ze butelka nie przejdzie w zaden sposob...

pytam, bo moja robi sporo kupek dziennie i chce wiedziec na co sie nastawic ;-) To niby kupy, ale tez wazna rzecz, hehe :-D

a niedlugo baby dojezdza ;-)

przyjadę i musimy się spotkać gdzieś pomiędzy ;-) ustalimy jakiś punkt na mapie :-D

trzeba uważać i to BAAARDZO!

nati ja do teraz chodze w szoku co rano Szymuś zrobił :szok: nad ranem słysze huk, lece do łóżeczka a tu przewijak leży jednym bokiem w środku:szok: (mamy przewijak nakładany na łóżeczko - drewniany, ciężki) Maluch musiał wymachiwać nogami i podważył ten przewijak od dołu.... kurna!!! normalnie co chwila rycze na samą myśl, że mógłby na niego spaść (zwłaszcza że rano Szymon w nocy wędruje i zwykle budzi się w poprzek łóżeczka)

justi gratulacje ząbusia!
nati również gratuluje- jakieeee tempo Asiunia nadała ;-)

Tak w ogóle to witam witam!
i zmykam bo Maluch woła

znajomych synek też tak kopie po przewijaku i ten aż skacze, ale jakoś go do tej pory nie ściągli...

monika - W kadrach mi powiedzieli że mam iść do zakładowego lekarza po zaświadczenie że jestem zdrowa – przy dłuższym chorobowym każda firma tego wymaga – i dopiero potem na wypoczynkowy.

Byłam na dworze po młodego i jak u nas wieje – masakra!! Od wczoraj Seba chodzi przez tydzień na półkolonie. Nawet za nim zdążę się stęsknić te 3 godziny. Wczoraj rano po śniadaniu usiadł przy Milce i tłumaczy jej „twój bjacisiek idzie tejaz na półkolonie – śpójś na ziegajeczek na piekajniku – jak tam będzie 12 to Sebiunio juś wlóci okej”

mnie mówili, że pod koniec urlopu mam po to jechać...

wróciliśmy ze spacerku, młody trochę pospał to może będzie miał dobry humorek :) o ile nie będą go dziąsła bolały, wczoraj była masakra... tak strasznie płakał bidulek, żel pomagał na chwileczkę a potem to tylko czopek dał radę...

Edit:
Petinka sto latek dla Martusi :)

przepraszam ale nie pamiętam która pisała że dzieciątko chce nawet przez sen siadać moja od kilku dni ma to samo :-(,

nati, to bylam ja, tzn moja Zuzka tak robi... Jaka ulga, ze nie tylko Ona, bo juz myslalam, ze to jakies nieteges jest... ;-)

przyjadę i musimy się spotkać gdzieś pomiędzy ;-) ustalimy jakiś punkt na mapie :-D

jestem za, tylko, ze ja nie mobilna, moja nauka jazdy w powijakach, a nie wiem, czy mojemu sie zechce mnie zawozic, chyba ze na weekend... Zapraszam zatem do Galway, fajne miastko... jola bylas? Nawet nie wiem, gdzie Ty urzedujesz? ;-)

petinka sto lat dla Marty:-)
nati ja w łazience też planuję brodzik taki głębszy. teraz mam wanne, moi rodzice tylko brodzik i jest spoko do kąpania dzieci.
przewijak tez juz sciagam, a jak potrzebuje (po kapieli i rano) to sobie na chwile wykładam.
baby, mitaginka mnie po 20tym nie będzie.

a wiecie gdzie będe?
u anawoj:-D
jedziemy z M na parę dni do Łomzy. :")
baby, morgaine Wy mnie nawet nie denerwujcie BB. Spotkanie OBOWIĄZKOWO w Katowicach i nie wycofywać się proszę :-)
a ja chętnie się piszę na spotkanko:)

witam,
doczytam Was wieczorkiem
MAM NECIK :)

a ze smutnych wieści....Bianka chora :( no cholipcia myślałam, że jak karmię to ona niezniczalna :( wczoraj już jak płakała to taki dziwny odgłos podczas płaczu, a od rana już kaszelek na całego, taki mokrawo-suchy i trochę odrywający, ale bez katarku i gorączki.....polecieliśmy do lekarza, w końcu młody tez już trochę kaszle, dzis zaczął mężuś (też poleciał do lekarza ;) i mnie też się dziwnie oddycha :(
Przepisała nam Fenspogal(smaczniejsza wersja eurespalu ;), wapno, wit. C, syrop prawoślazowy i pulmex baby (lekko stopki i plecki) no zobaczymy...ja cała w stresie ;)

do wieczora, a no i waga piórkowa 5600 ;) przez miesiąc ok. 450g :) ale jak to p. doktor powiedziała, dobrze wygląda :) hihihihi cokolwiek to znaczy

Witajcie,

podpisuje listę, bo mam chwilkę. Piotruś pojechał z babcia na spacer.
Nati, Justi gratuluję ząbków
Jejku dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych spotkań....fajnie macie.
U mnie jeszcze bezzębnie, ale ciężko jest, bo małego bardzo denerwują dziąsła.

Nati, ja tez mam taki brodzik 40 cm głęboki i wymiary 100x70, wiec moja Maja sokojnie się w tym kładzie, a ja jak się uprę, to też kąpieli zażyję:) Co do Twoich planów wydatkowych na remont, to trzymam kciuki,żeby sie udało, ale weż w razie co pod uwagę jakieś 20% więcej, bo zawsze wyjdzie coś nieplanowanego. Jakąs stara rura, która trzeba wymienić, czy jakieś łączki czy coś innego. My mieliśmy się zamknąć w remoncie naszego mieszkania w kwocie 80 tys zł. Dobierałam jeszcze 30 tys, bo nie starczyło. Tyle,ze ja miałam remont gruntowny.

A ja mam mega doła...zdałam sobie sprawę,że tylko 2 miesiące i do pracy....straszne!!! Ja nie chcę zostawiać mojego Ptysia!!!!

reklama
Hatorska wspólczuję choróbska, mam nadzieje,ze szybko minie. Dalej pracy bardzo brakuje....bardzo, bardzo, ale jak bym miała wyjście, to siedziałabym jeszcze na wychowawczym, albo najlepiej na pół etatu....ale u mnie takiej mozliwości. Gdzie Ty mieszkasz, w jakiej miejscowości?

Do góry