reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Mojej gwieździe się poprzestawiało i w nocy 5 pobudek wstała przed 7, młody o 6:40 o czym głośno poinformował.. zniosłam małą do leżaczka żeby brat pilnował ale słyszałam tylko „ccciii Milka bo nie słyszę bajki”. Teraz przebrana, nakarmiona odsypia i idę na kimę krótką też bo mi głowa pęka.. Małżon zabrał młodego na wymianę filtra w aucie i chwila ciszy w chacie. Nie wiedziałam że takie 6-latek potrafi tak drażnić.. jakoś jak chodził do przedszkola tego nie zauważałam a teraz 24h mały koszmar..

reklama
Witam
U nas noc tragedyja. 5, czy 6 pobudek, juz nawet nie pamietam, no i pobudka przed 5! Coraz gorsza ta moja Cora. I za kazdym razem budzi sie z placzem :/

wilmek, moja Mala ma takie odparzonko, a wlasciwie juz Jej mija. U nas na takie sprawy jest najlepszy sudocrem. Posmarowalam i na drugi dzien juz bylo o niebo lepiej.

eywa, klaniam Ci sie w pas! Pisalas wczoraj, ze mialas 12 pobudek. Ja przy tych paru wymiekam... nie mam pojecia, jak to znosisz...?? Pewnie ciezko jak diabli, nawet nie che sobie wyobrazac. Nie zazdroszcze :-(

Boze, jak moja marudzi! :/ Po czym poznac, ze ida zeby?? Zagladalam Jej do paszczy i nic nie widac, albo slepa jestem? Zadnego zaczerwienienia, slini sie w normie, lapki tez pcha, ale chyab w normie... nie mam pojecia co Jej jest? Cyca nie chce i drze sie jak stare przescieradlo! ;/
Dobrze, ze juz weekend. Bede M podrzucala Mala i niech sie zajmuje [ostatnio sadza Ja sobie na kolanach i razem ogladaja film!!]....

mitaginka, gratuluję :) Dwugodzinny spacer to chyba raz nam się udał albo dwa, tak to godzina góra i ryk.

wilmek, na odparzenia pod szyjką mojej Małej pomógł Linomag maść :) No i przed kąpielą czyszcze wacikami z gotowaną wodą dokładnie a po kąpieli osuszam dobrze.

U nas noc w porządku. Spodziewałam się katastrofy, bo moja Królewna wypiła na kolację 60 ml mleczka (normalnie pije ok 150) i zasnęła. Byłam przygotowana psychicznie na pobudkę ok północy a tu niespodzianka - pobudka o 3, czyli tak jak zazwyczaj :) Potem o 6, więc bez tragedii :)

Jabłuszko zjedzone, pół słoika :D Pewnie więcej by zjadła, ale nie chcę przeginać. Potem mleczko i śpi sobie do teraz :) Dzisiaj dostanie marchewkę z ziemniakiem, bo sama to jej marnie idzie. Nie dziwię się, sama nienawidzę gotowanej marchewki :p Ale jak ją karmię to się uśmiecham i udaję, że pyszne, żeby mi się dziecko nie zraziło (a w środku to mi się na wymioty zbiera jak czuję sam zapach :p ).

Do teściów jedziemy w niedzielę i zostaniemy gdzieś do czwartku albo piątku. O ile wytrzymamy :p Teściowa ucieszona :) Będzie mogła dawać Małej swoją marchewkę. Narazie się cieszę, bo może poobserwują jak wygląda dzień z Małą i będzie można ich czasem z nią zostawić. Bardziej boję się, że nie wytrzyma siostra M, bo będziemy mieć pokój obok jej pokoju a ona sobie lubi pospać długo :p No i jest straszna obrażalska i ma humory. Ale cóż, Gabrysia i tak wygra, bo dziadkowie ją kochają :D Tylko kurcze, jak my się zabierzemy ze wszystkim. Musimy brać materacyk z łóżeczka, bo tam mamy tylko łóżeczko. Nawet wanienkę Małej kupili i nie mogą się doczekać, kiedy będzie kąpanie :p

cucu moi rodzice jak mielismy przyjechac też kupili wanienkę ;)
dranissimo a ktoś tu ostatnio mówił, że na tv nie pozwala :p

mitaginko, bo nie pozwalam. Ale jak cos robie i zostawiam Mala z M, zeby Jej popilnowal, to jak wracam do pokoju to Mala juz siedzi na jego kolanach i ogladaja. M nic sobie nie robi z moich prosb i tluamczen, jak sobie z Nia nie radzi to aby przestala plakac zrobi wszystko... ;/

reklama
Do góry