reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

mała_mysz skoro nie masz powodów do stresu, to pewnie hormony. A stres, wiekszy czy mniejszy, ale chyba każdej ciężarnej dotyczy, więc głowa do góry!

aenye to faktycznie poszalałaś ostatnio w tej bibliotece :-) podziwiam za zapał i za siły, no i życzę jak najmniej poprawek

lilou też sobie dzisiaj dużo pospałam i wcale nie czuję sie wypoczęta;-)

maga30 mnie mdłości i bóle głowy męczą prawie cały czas, czy to dzień, czy noc. W nocy trzymam koło łóżka kilka rzodkiewek ;-) na początku podjadałam krakersy, ale potem męczyła mnie nadkwasność. Rzodkiewki są lepsze!

koot co do badań to ja nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie, ale może gdzieś na necie są one jakoś fajnie opisane, np. które kiedy zrobić itd.

ja jutro chyba nie wezmę Prenatalu. Zobaczę, jak sie będę czuła, bo coraz bardziej myslę, że to może jego wina. A powiedzcie mi, kwas foliowy bierze się całą ciążę, czy do jakiegoś tylko momentu?

reklama
Agu Han no właśnie moja gin powiedziała,że się podejmuje.
Mówiła,że ma kiepski sprzęt i nie jest specjalista od USG, poszłam więc prywatnie. Natomiast co do jakosci sprzętu to sie zgodze, ja za wizytę zapłaciłam 70 zł, a w szpitalu robia porządne genetyczne za 150 zł+ 150 z krwi. Więc widać o chodzi. Jak ktoś chce lub powinien miec porządne genetyczne, to najlepiej oba zrobić.
Nawet zastanawiałam się nad tym, dzwoniłam itd. Dalej nie wiem...co myślicie? Skupić się np na początek tylko na USG i w razie co robić z krwi, czy na razie zupełnie sobie odpuścic i np na połówkowe iśc na to solidne USG?

Wiesz ja bardzo duzo rozmawialam z moja gin na temat badan pren z krwi , i zdecydowałam sie zrobić najpierw usg , właśnie jutro mamy i wierze ze wsio bedzie ok

co do kwasu foliowego- ja bede brała do 14 tyg

Ostatnia edycja:
hej
Polusia nie wygrała 6000 lecz 2000 bo taka była nagroda za I miejsce - największą ilość głosów internautów. większa nagroda jest dla osoby, którą wybierze jury. Ania i tak jest szczęśliwa. wybrała już komplet mebli.
dodatkowo vox zaproponwał pomoc finansową lub pracę przez internet dla Ani - ma się zastanowić

gdzie jest Joll, nie macie z nią kontaktu?

cześć dziewczyny! Daaawno mnie nie było a Wy tak zasuwacie że nie idzie nadążyć z czytaniem :)
Jest szansa że będę się częściej udzielać bo od wczoraj jestem na zwolnieniu lekarskim:( mam nadciśnienie i muszę dużo odpoczywać.. Czuję się fatalnie. Okropne straszne i męczące wymioty, które nie są już tylko poranne no i oczywiście całodniowe mdłości! Jestem już tym tak zmęczona że nie potrafię się do końca się cieszyć upragnioną ciążą... Żadne jedzenie mnie nie wzrusza, jak bym mogła to nic bym nie jadła.. Na szczęście maleństwo ma się dobrze. Rośnie jak na drożdżach :)

Widzę dużo nowych dziewczyn-pozdrawiam serdecznie!! Amber szczególnie bo widzę że jest z NDM jak mój mąż :))

Co do kwasu foliowego to w pierwszej ciazy bralam do konca, tylko ze zaczelam pozno brac. Teraz to nie wiem wit nie biore bo wyniki mam dobre wiec nie widze potrzeby, 3 dni temu kupilam opakowanie kwasu 90 sztuk wiec pewnie wezme do konca i wystarczy.
Moja corka jest od zawsze najlepsza w klasie, w domu tylko odrabia lekcje i od 6 rano sie uczy przez godz. Naprawde nie ma po kim byc az tak ambitna i dobrze uczaca wiec jezeli to zasluga kwasu to chyba warto brac do konca :)

reklama
Mogłybyście mi polecić jakieś dobre witaminy bo zastanawiam się nad zmianą moich.

Ja próbowałam wcześniej Prenatal Complex ale troche mi się odbijał, teraz biorę Maternę i wchodzi łatwiutko.W obu jest żelazo które może nasilić zaparcia ale ja z tym żadnego problemu nie mam.Biorę jeszcze dodatkowo kwasy Omega 3 w postaci Prenatalu Dha, generalnie są ona zawsze potrzebne w organiźmie a w ciąży sprzyjają rozwojowi ukladu nerwowego płodu.

Ostatnia edycja:
Do góry