anetka1990
Fanka BB :)
Mala_mysz: Twoja córka jest genialna Dzieci na prawdę potrafią zaskoczyć
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
anetka1990 ja biorę feminatal metafolin 800 (do końca I trymestru) a potem Feminatal. W pierwszej ciąży brałam do końca karmienia, i wszystko było ok:-)
Dzieki dziewczyny. Wiecie zadzwoniłam aż do mojej bratowej - jest psychologiem - tez mi powiedziała, że to hormony mogą być. Zaczęłam sie już na serio bać, że coś się złego dzieje z zawartościa mojej dyni. Jak jakaś psychoza normalnie. Przeszło mi dopiero jakieś dwie godziny temu.
Sny tez mi się śnią idiotyczne. Budzę się w ciągu nocy i potem nie mogę zasnąć.
A co do kwasu foliowego, to jest tak jak pisze gosikk_s - ważny jest przed ciążą i na samym początku, kiedy się układ nerwowy zaczyna kształtować. Ale ja tez biorę nadal. Na pewno nie zaszkodzi, a może faktycznie dzieciaczki będą mądrzejsze
Moje dziecko kochane załatwiło mnie dziś tak, że mało się nie posikałam ze śmiechu. Ugotowałam zupę ogórkową. Stawiam obiad na stole, miedzy innymi miseczkę przed Hanią, a ona zamieszała łózka w zupie i stwierdziła: "i to ma myć zupa?" i do męża "no spróbuj i sam powiedz". Mąż na to : "normalna zupka Haniu, co ci sie w niej nie podoba". A Hania z miną pełną pobłażania "proszę was! mięsa w tym nie ma!". Skąd ona bierze takie sformułowania, to ja na prawdę nie wiem.W ustach sepleniącego trzylatka zabrzmiało to wszystko niebywale.