reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
nati- zazdroszczę!! u nas pada i pada:wściekła/y:
baby- dzięki:tak:

co do fotelika jak byłam jeszcze w ciąży widziałam filmik na którym było pokazane jak niemowlak trzymany u mamy na rękach w czasie stłuczki wylatuje przez przednią szybę....do tej pory mam to przed oczami i nigdy w życiu nie wziełąbym małego na ręce w czasie jazdy. My dość często jeździmy, mały raczej nie płacze ale jeśli już, i nie da się go uspokoić zatrzymujemy się, wyjmuje go i wtedy uspokajam...
mitaginko-trzymaj się!!! jesteś naprawdę wspaniałą mamusią!! i wszystko musi się jakoś ułożyć- staraj się nie przejmować uwagami rodziców- oni, zwykle, chcą dobrze i czasami po prostu nie zdają sobie sprawy z tego że ich uwagi ranią i nie koniecznie są dobre.
Moja mama gdy tylko mały jest bardziej marudny każe mu dawać mm bo pewnie moje mleko już mu nie wystarcza- strasznie mnie to denerwuje!! czuje się jakbym była złą matką bo upieram się przy cycu więc głodzę moje dziecko:-( ale wiem że mam rację i trzymam się tego- jeśli mały będzie słabo przybierał na wadze i faktycznie zauważę że jest ciągle głodny podam mu mm, zresztą to i tak się stanie gdy wrócę do pracy, ale skoro nie ma takiej potrzeby, a ja chcę karmić piersią po kiego diabła mam mu dawać mm?? i to właśnie mówię mamie:tak:
a jeszcze, co do fotelika- moja mama nie kwestionuje konieczności jego używania ale też czasami żałuje Antka że on taki "pokurczony" w nim siedzi bo przecież jak my byliśmy mali to po prostu trzymała nas na rękach a potem siedzieliśmy na siedzeniu z tyłu- może z tego wynika takie podejście Twojej mamy do tego tematu...

jankesowa- współczuję, moja ostatnia @ była strasznie obfita i to przez 3 dni- praktycznie nie wychodziłam z domu:wściekła/y: oby to tylko jednorazowo!!

Ostatnia edycja:
u nas dziś też słonko! wreszcie!

witaj, Mercedess - ja też późno dołączyłam, bo mój Szkrab zamiast w czerwcu wyskoczył w kwietniu;-)napisz coś o Was!

no właśnie - nela - odezwij się!!!

jak Tysia, mitaginko? lepiej Ci trochę?

u nas nocka ok, ale od 5 Leo już się z brzuszkiem męczył; po całej nocy znalazłam w jego pampku jedynie śladową ilość kupencji, biedaczysko moje małe:-( a jak już maluch się nieco uspokoił koło 7 (zasnął na brzuszku), to się Ninka obudziła i już dupka ze spania, niestety;

Dzień Dobryy !

u mnie słonka niet ,

Witam mercedes,:happy2:

ja już na szczęście okres dostałam po 2 i pół miesiąca,ale lajcik jak nic,zero bólu brzucha aż w szoku byłam taki to ja mogę mieć:-), i ten trądzik nieszczęsny w końcu mi znika .
ale włosy ...mam zakola normalnie już, masakrytycznie mi wypadają, przed myciem przy czesaniu pukiel,pod czas mycia pukiel mega, przy rozczesywaniu o mój Boże .... także albo jeszcze poczekam ( aż wyłysieję heh),albo zrobię badania i jakieś witaminy,albo zetnę ...i tak idę ściąć ,koloru się boję że reszta kłaków mi zejdzie .

mała na macie obecnie kombinuje jakby tu zaczepiona maskotkę dorwać,zerwać szturchnąć heehh.i szczerze się do niej uśmiecha :-D

emi- u mnie z włosami identycznie- normalnie niedługo będę łysa:wściekła/y:, a z trądzikiem też podobnie:-) mam nadzieję że tak już zostanie:tak:

hello girls!! :)

MITAGINKA co do wyciągania z fotelika to dziwi mnie podejscie niektorych ludzi ze boja sie mandatu!! przeciez to chodzi o zdrowie i zycia dziecka i innych. pare kg zmienia sei w ciezar 3 ton przy predkosci 60km/h i nie ma mozliwosci utrzymania dziecka w rekach, a i osoba siedzaca przed moze zginac od ciezaru udezenia!
jak starszak mial rok, jechalismy nad morze i na autostradzie we wrocku go wypielismy i spal na lezaco!! byl to blad ktorego do dzisiaj zaluje. znajomi co z nami jechali, mieli 2 letnie dziecko ktore nie jezdzilo w ogole w foteliku, a moj M stwierdzil ze naszemu tez tak bedzie wygodniej!! z powrotem wracal juz normalnie i teraz tez nie wypinam. n

BABY, NATI pieknie piszecie o karmieniu. fakt macierzynski jest dla dziecka i mozna je przystawiac co godz, nawet w nocy i potem w dzien sobie nadrobic sen. ale jak sie ma jeszcze dwoje innych to co? dla mnie nieprzespana noc oznacza b.ciezki dzien, a mam jeszcze dwulatka, ktory przezywa narodziny siostry, chce byc noszony wtedy kiedy Nike mam na rekach itd.... nie winie go za to. macierzynstwo to nie tylko cyc, a matką się jest dla wszystkich dzieci nawet na macierzynskim. karmienie jest piekne, zdrowe, naturalne, jest tym czego potrzebują niemowlaczki, ale potrzebuja tez zdrowej matki, a niewyspana, przemeczona, zden erwowana matka niekoniecznie jest wystarczajaco cierpliwa i mila dla swoich dzieci.

ja karmie i cycem i mm, niestety tak to sie konczy ze coraz wiecej mm dostaje...naturalna kolej rzeczy. dlugo byla butla na noc, potem doszla rano, no a teraz juz 3-4 dziennie. ale cycusia dostaje i zasypia sobie albo sie przytula:) tez tego potrzebuje:)

NATI moje dziecie smoka uzywa czasami, a zwykle bardziej ją denerwuje niz uspokaja. co do zasypiania to pieluszka albo piers. jak nie moze w lozeczku zasnac to glaszcze, mowie do niej, potem pieluszka i kołderka.
smok tylko ją denerwuje bardziej.
generalnie jak jest spiaca a jest na rekach to marudzi i sygnalizuje ze chce spac i wtedy wystarczy odlozyc i tyle:)

byla u mnie kumpela, rok sie nie widzialysmy, w ciazy jest. a pogadalysmy 10 min bo dzwonili z pkola ze jej starsza córa ma 38,5 st. temp. wiec musiala jechac:( zoabczymy sei rodzinnie jak mloda wyzdrowieje...

ok to ja spadam sie ubierac bo trzeba jechac ....
milego dnia

AAAA
MERCEDESSS WITAJ:) lepiej późno niż wcale:)

witajcie!
u nas noc ok (uffffffff, bo już się bałam, że chęć na cyca co poł godziny będzie i w nocy), jedna pobudka po 5:00, a potem sen do 8:30

co do fotelików, próbowałam znaleźć na you tube jakiś filmik (np. ten o którym pisala pandora), ale nie znalazłam :( pokazałabym rodzicom (jakby któraś z Was miała, dajcie znać ;)

baby fajny ten konkurs :)

reklama
Morgaine nie wiem jak jest przy 2 czy 3 ale na pewno nie łatwo, ja się wypowiadam o sobie i tym co ja mogłam i zrobiłam i robię nadal przy jednym dzuecku, JESTEŚ DZIELNĄ MAMĄ i robisz to co jest wg ciebie najlepsze dla Twoich dzieci i super, chwała Ci za to, uważam, że rezygnacja z piersi to ostateczność, ale też dla każdej z nas ta ostateczność to inny moment i należy to samemu rozważyć i wybrać to co dla NAS I NASZEGO DZIECKA LUB DZIECI będzie najlepsze:)

Do góry