reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

no baby super nocka:))
mitaginka kciuki trzymamy
u nas też herbatita wygląda na zbliżający się ząb,ale problem mam taki,że nie daje zajrzeć w ogóle ,więc nic nie widzę, może już jakiś jest?hehe

u mnie zbuntowany 14-letni brat do niedzieli, hehe, jak ja to wytrzymam??:)

reklama
a u mnie jeszcze na dokłądkę zrobił mi się zastój w prawej piersi, pierwszy raz :/
jednak ładnie przespana noc ma swoje minusy, pierś nie opróżniona i boli :( twarda jest i w ogóle :(
jak macie jakieś rady to będę wdzęczna

dobry
baby gratki dla Adrianka. jak masz tak ciepło, to tylko bodziak, przykryj i nie sprawdzaj czy sie odkrywa!! ja klade w bodziaku, okno otwarte a powietrze chlodne ostatnio, ale lepiej jej sie spi..
jankesowa sto zdrowych, udanych, pelnych milosci lat:-D
marma biedactwo:* kiedyś sie wyspimy;-) mówię Ci, w 2030:-D

Morgaine to ja dołączam do Ciebie. Dziś najchętniej bym je komuś sprzedała. Mam tak serdecznie dość, że marzę żeby wyjść w końcu z domu SAMA!
tak jak ja!!! najbardziej marze zeby wyjsc z mezem ale to mission impossible:( jutro kawa z kumpelą, a M zostaje z dziecmi. jeszcze o tym nie wie i na bank sie nie zgodzi:( nie wiem co zrobie ale juz sie umowilam:(
Napialalm posta naprawne typu longer i mo go zjadlo... gryze wlasnie monitor....

wiec w skrocie u nas panewki tez nie teges kazal szeroko pieluchowac, pieluchowalam 5 dni i maly sie tak odparzyl ze masakra przestalam... tylko co te pieluchy dawaja maly ma wiecznie szeroko nogi szerzej niz ta pielucha...:confused2:

Maly tfu tfu w wraca do normy wiec mam nadzieje ze to byl skok...

Dzis konczymy 3 miesiace i pewnie z 9kg wazymy :-D

EYWA mam nadzieje ze to to i juz bedzie gites... swoja droga moj ostatnio tez chyba glodny byl bo w cycach malo a robil dokladnie tak jak twoja corunia
MITAGINKO moj to jedynie na vive tak patrzy az buzie otwiera :happy:

A teraz uwaga chwile temu godzina 20.20 przyjechali tescie.... bardzo dobrze wiedza ze maly po19 kapiel i idzie nynu a oni teraz.....:baffled: w dodatku wiedza ze ostatnio kiepsko u niego ze snem i siedze z nim wiecznie co sie obudzi zeby szybko utulic i sie nie rozplakal i nie rozubudzil na max i czekaja az zejde... nie mam zamiaru...a niech mi ktos do sypialni przylezie to bede sssyyyyczec...:angry:
moi tesciowe mieszkaja az 5 minut samochodem od nas ale odwiedzaja 2 razy w roku:-D
ale plus mojej dziołuszki jest taki, ze zasypia kolo 19-20, a chlopaki szaleją,n piszczą, placza, autami jezdza ... a on anic,. spi dalej:-D
Morgaine- nie, ten lekarz jest z Cieszyna nazywa się Buczko. A po co takie duże? żeby dużo materiału między nóżkami było?
biggrin.gif

i ja też me dziecko bym dziś chętnie sprzedała,pewnie rano mi przejdzie
laugh.gif
, i jeszcze usłyszałam dziś że ja przez cały dzień nic nie robię i nie mam prawa być zmęczona
realmad2.gif
moj tez mi tak ostatnio powiedzial :angry:
a o spiochy nie chodzi o material:-D tylko zeby bylo na maxa luźno. bo wszystko jest szyte przez chinczykow na chinczykow a nasze dzieci wieksze:-D tak pwoeidzial:-) dlatego ja klade w body i wtedy tez ma luzno nozki:)
Przeciez my zawsze nic nie robimy tylko caly dzien lezymy
no wlasnie:angry:
jankesowa w takim razie sto lat dla Gracjanka :)
pandora a któż to Ci tak powiedział? :/

ja czytałam dzisiaj o maleńkiej Zosi (*) i się zdołowałam...
ja nie czytalam:( nie chce sie dolowac. swiec Panie nad jej maleńką duszyczką:(
Moja Mała miała anemię i to sporą jak jadla moje mleko, bo ja mam dużą anemię. Dawaliśmy kwas foliowy i B6, ale nie dość, że się ciężko tabletki rozuszczały to nie chciała brać, wypluwała jak nigdy, bo zazwyczaj leki ładnie zjada. Odkąd zaczęłam jej dawać modyfikowane to anemii nie ma, sprawdzaliśmy i ładna hemoglobinka jest. Ale nie namawiam do przerwania karmienia ;) Myślę, że żelazo i kwas foliowy pomogą i tego życzę :)

dranissimo, ładna waga :)

Oj ja też. Czasem wychodzę ale to na zakupy jak ostatnio bo mi się buty rozwaliły i musiałam sobie kupić. Każde wyjście muszę dopasować do planów M i to mnie wkurza. Tak samo siłownię, na którą będę chodzić też mam dopasować pod niego, bo on ma swoje treningi. Poza tym nawet na zakupach ogranicza mnie czas, bo muszę wrócić, żeby kąpać Małą, zmienić M, bo gdzieś wychodzi itp. A z dziadkami jeszcze nie zostawiamy, bo się boimy.

Dzisiaj kiepska noc. Pobudka o 1 i o 5 już wstała do zabawy. Teraz zasnęła w huśtawce a ja mogę spokojnie super mocną kawę wypić. Nie ma to jak kawa na czczo :/ Jak wstała w nocy o 1 to usnęła dopiero o 2.30. Płacz, wyrywanie się jak była na rękach, jak leżała też płacz. Nie mogliśmy jej uśpić wcale. Znalazłam małą kropeczkę na dole na dziąśle, może to ząbek? Bo jakby pleśniawka była to bym ich więcej znalazła. No i je mi słabiej od wczoraj, marudzi strasznie przy jedzeniu.

Miłego dnia życzę dziewczynki.

EDIT: oficjalne potwierdzenie: IDZIE ZĄBEK :DDD Właśnie zajrzałam do pyszczka a tam biała kreseczka na dziąsełku :) Już mam powód niespania.
to juz teraz z górki. najgorszy okres to jak podchodzą do góry i ich nie widac. potem samo przebicie to chwila moment, nie kazde dziecko to nawet zauwaza:) najbardziej podobalo mi sie jak starszakowi wyszedl ząbek i chcial go wypluc bo mu przeszkadzal:-D nie weidzial co to:-D
Słuchajcie laseczki mój syn wstał dzisiaj na pierwsze karmienie o 3:30 !!!!!!! jestem w szoku, tak długo spał w swoim łóżeczku :) za to ja przewrażliwiona budziłam się co 2 godziny sprawdzić czy jest przykryty:confused2: normalnie wstawał o 1 a o 3 już było drugie karmienie a tu dopiero pierwsze.... szok
zobaczymy czy to tak na stałe czy tylko pierwsza nocka :)

Buziolki dla Was uciekam do sprzątania :)
no juz gratulowala. to jeszcze raz gratki:)

ja wczoraj sie zalamalam. poszlam usypiac mlodego. zasnelam pierwsza, obudzilam sie o 23.30 u niego w lozku. poszlam do kibelka i potem do syppialni i obudzila sie Nika ktora zwykle spi do 3 lub nawet 5 rano!! wiec jjuz od polnocy mialam karmienia.... potem nie moglam zasnac do 3:angry: pobeczalam sie z niemocy... zasnelam, po godz. znowu Nika i taka masakra... ale pomyslalam sobie wtedy ze w obozach koncentr. ludzie mieli gorzej. ze gorzej byloby byc sama, nie miec wcale dzieci...ze sa rodzice ktorzy nei maja co dzieciom dac jesc. dzieci chorują itd.... wiec w sumie jest ciezko, bo czuje sie TYLKO MATKĄ. nie jestem kobeita, nie jestem zona, czlowiekiem, przyjaciolka, kolezanka, jestem tylko matką. 24/dobe na zawolanie dzieci, jem w biegu, nie zawsze, do kibla ide wtedy kiedy spia nie wtedy kiedy chce mi sie, spie tyle ile mi pozwola.... no ale sa zdrowi, sliczni, kochani:)

morgaine nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem....

herbatita to wszystko jest ze sobą połączone. Jeszcze troszkę i wszystko wam opowiem :) Jak będę miała konkretne papierki w łapce :p
mitaginka podpowiedzi na fb

a ja chyba położę się na chwilkę...

Mitaginka-ja z małym byłam na USG nerek, 1.5 miesiąca temu. Bo, ginekolog jak byłam w ciąży powiedział ze jedna nereczka jest większa i kazał sprawdzic jak mały się urodzi. Lekarka na USG powiedziała, że to normalne że jedna jest większa a druga mniejsza. Sprawdziła też inne narządy. Wszystko jest ok. Mały był grzeczny, spokojnie leżał :-)

moj tez mi tak ostatnio powiedzial :angry:
a o spiochy nie chodzi o material:-D tylko zeby bylo na maxa luźno. bo wszystko jest szyte przez chinczykow na chinczykow a nasze dzieci wieksze:-D tak pwoeidzial:-) dlatego ja klade w body i wtedy tez ma luzno nozki:)

no to oni chyba ogólnie tacy jacyś nie rozumni:wściekła/y: ja mam dziś powtórkę z rozrywki tzn mały od 9 nie zmrużył oka:wściekła/y: po prostu załamka- czuje się jakbym 8h na taśmie w fabryce przerobiła:-D

hmmm co do śpiochów to przemyśle- póki co zakładam na noc body na 74 cm żeby luźniej miał:-D

witam ,ja juz po 3ciej kawie,obie z mala jestesmy dzis marudne:)nie wiem czy nadrobie wasze watki.taka pogoda pod psem.
przeczytalam tylko ze Adrianek przespal ladnie noc w swoim lozeczku.baby gratulacje

ale pogodaaaaaaa!

mu po usg, jest ok, kanalik delikatnie powiększony, ale w granicach normy, mocz też całkiem ok ;) bardzo się cieszę!

muszę teraz poobkładać się kapustą, bo zastój chyba się powiększa :/
a co Wy nic dzisiaj prawie nie piszecie? śpicie? bo chyba nie latacie po dworze w taką pogodę...;)

Mitaginka, super, że wszystko w normie :)

Dzisiaj ciężko bardzo, płacz, płacz i jeszcze raz płacz na przemian z marudzeniem. Aż mi się najgorsze dni z kolkami przypomniały i się popłakałam. Dałam jej w końcu Viburcol, zobaczymy jak długo pośpi. Biedna, wiem co czuje, bo sama nie mogę wytrzymać jak mi ósemki rosną :(

reklama
Do góry