reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
o rany Bianka :) dziś ją przyuważyłam, na rękach spokój, w łóżeczku ryk.... no to na chwilę na łapki, jak był spokój to do łózia, na szczęście nie wpadała w histerię i w końcu się poddała....fajnie jak się tak żali :) ma smoka w buzi ale jest zła i taki dzwięk słychać "ejo, ejo.....ejo, ejo" :)

Emi - oby było ok na usg

smutno mi bo mój @ ciągle trwa.....takiego mam stresa, że mój organizm tak reaguje na mirenkę....buuuuuu oszaleję i mężuś też ;) a miałobyć tak pięknie....no fakt antykoncepcja super jak ciągle jest okres............niech się skończy...

ze złych rzeczy jestem zazdrosna o starszą córkę.:-(
Mąż i ja byliśmy zawsze bardzo dobrymi przyjaciółmi, mogliśmy gadać godzinami, robić jedzenie razem w kuchni, oglądać filmy itp. teraz ja się zajmuje malutką a funkcje pomagania w kuchni i kompana do tv przejęła córka i mnie to wkurza. będę musiała to przy najbliższej okazji powiedzieć mężowi
no nie, chłop ma prawie 14sto letnią córkę, to niechże spędzi z nią trochę czasu:) zbliży ich to do siebie:) a Karola fajnie się będzie czuła:) fajnie że są blisko... to ważne!!
:-D:-D:-D morgi - a wiesz,ze o male ciut-ciut bylabym juz babcia:-D:-D:-D...ciekawe jaka babcia bede???:szok:

nati - jak urlopik??? nie badz sie zazdrosna ciesz sie,ze sie dogaduja...bo corcie w tym wieku to tykajace bomby:tak::tak::tak:
matko alex!! Twój syn wie co to sex a moi tylko nieświadomie w tym przeszkadzają:-D nie wyobrażam sobie mieć takie dorosłe dziecko...ALE CZEKAM NA TO Z UTĘSKNIENIEM:-D

zeżarło mi posta:wściekła/y:
wracacie do pracy, czy dajecie coś swoim maluchom moja 02.08 kończy 4 mc i niewiem czy jej coś już dawać.
Teraz to bynajmniej można za wami na dążyć , jak byłam w ciąży to tyle pisałyście ze nie było o tym mowy:-D
wracam do pracy jak Młoda będzie miała 6,5mca...
ta, teraz lepiej sie czyta bo mozna nadrobic, chociaz to tez zalezy od pogody:-D
witam się i ja:-)
adi usuń te suwaczki i zrób nowe
morgaine za 5 lat i z 3 dzieci też tak pewnie będę robić z pampersami. Powiem, że ja z tym moim nocnym zmienianiem pieluch to nic w porównaniu do mojego męża. On potrafi zmieniać pampersy co pół godziny gdy jest z małą sam:tak:
Moja mała dzisiaj nie chce spać, tak jak wczoraj przespała prawie cały dzień, tak dzisiaj zasneła dopiero teraz a obudziła się o 8. Nocka fajna do pewnego momentu, pobudka o 4, jedzonko pół godzinki i spanie. A o 6 przyjechali po śmieci...noż myślałam że mnie coś trafi. Śmieciarka głośna jak nie wiem...
mój se wbił do głowy że to dziewczyna i nawet jak nosi to ręki nie da jej między nogi, a ja mu tłumaczę że to zdrowo itd...
pampera zmieniał jej raz lub dwa a dzidzia ma ponad 3 mce:-D no ale z chłopami czas spędza, ja jestem od mycia, dawania jedzenia, lekarstw itd. czyli od czarnej roboty:-D
właśnie doszłam do wniosku, że pieluchy jednorazowe to nie dla mnie. w tetrze zmieniam co 2-3 godziny i czuje, że są mokre a pampersy suche zmieniam raz dziennie ok 13-14 ale czasami mi sie wydaje, że po co jak suchy??
byliśmy nad jeziorkiem tzn jesteśmy cały czas bo jezioro jest 20 m od domku ale byliśmy w ośrodku. rodzina poszła na rower wodny my zostałyśmy.
była tam wielka rodzina tzn 2 matki jedna z ze swoją matką i 3 dzieci ( ok 10 lat, 2 lata, 8 msc) i druga matka z 2 dzieci ( ok 10 lat i rok) z mężem nagle zdecydowały te kobiety, że się przenoszą w inne miejsce. łaziły 10 razy w tą i z powrotem z rzeczami i przenosiły a facet siedział na leżaku i czytał "przegląd sportowy" jak wszystko przeniosły to łaskawie wstał i swój leżak przeniósł i jeszcze dostał kanapkę. brak mi słów.
no jak suchy pampers po paru godiznach>>>???!! nastka co Ty godosz?:-D
herbatita współczuję...mam nadzieję, że w momencie, jak piszę ten post, Ty sobie smacznie śpisz ;-)
dranissimo tak mi się przypomniało odnośnie Twojego wczorajszego pytania, co ile jedzą nasze maluszki, że może Zuzinka potrzebuje cyca np. do zaśnięcia (Tysia często tak ma) i wcale nie chodzi tu o jedzenie...?
mamusiaDorusia jak wyniki z morfologii? Dzięki za pomoc w "napadzie" na Kaufland ;-), ale zamówię na allegro jakieś sliczności, a poza tym nie spytalam tej babeczki, kiedy kupiła opaskę :-p

u nas dzisiaj o niebo lepiej niż wczoraj, co prawda na porannych ćwiczeniach był płacz, ale potem już mało marudziła :-)
w czwartek jedziemy na usg nerek (proszę Was o kciuki, mam nadzieję, że te powiększone kanaliki były spowodowane ówczesną infekcją), przydałoby się też znow pobrać małej kontrolnie mocz (mamy to robić co miesiąc). Na samą myśl już mnie trzepie, bo tyle z tym zachodu, jakby nie było stres :( a koniec końców adnotacja z laboratorium i tak brzmi "źle pobrana próbka" :confused:

EDIT Tysia się do mnie rano tak pięknie usmiechała, że hej! Nawet udało mi się jej cyknąc fotkę, to wstawię potem na odpowiedni wątek
moja też lubi pocyckać przed snem, ale od dwóch dni cycka smoczek nie pierś:(
Hej dziewczyny. Wpadam na szybko zdać relacje po wizycie. Pani doktór była pod wielkim wrażeniem osiągnięć małego :) Jest bardzo rozwinięty jak na swój wiek. Pięknie trzyma główkę, mamy nie pozwalać siadać. Jest lekka asymetria ale nie potrzebuje ona rehabilitacji. Mamy się zgłosić do rehabilitanta żeby pokazał nam jak z małym ćwiczyć i pokazać się na kontroli pod koniec września. :) A ja głupia matka jestem taka dumna że mam takie silne i zdolne dziecko :p
no jak nie pozwalać siadać?:( u mnie nie ma opcji bo się drze...
Marma- tylko się cieszyć i gratulować.Z tym siadaniem to kiepsko bo malutka moja to tylko na siedząco lub na brzuszku na plecach tylko śpi inaczej ryk :-(
no właśnie!!

marma gratki zdolniachy małego;-)
baby różowa piękna!!! wszak róż dla kobiet a Ty kobietka;-)
mitaginka nie mogę się doczekać aż poznam Twoją Tysię!! naprawdę!! taka córka to wyzwanie:)

która to się kąpała w migdałach?? herbatita? kurcze ja pod szybki prysznic śmigam :-D nie ma czasu na luksusy...ale był browarek na tarasie:) także ok:)

no i nasze lewe bioderko nie tak cudowne jak prawe::( pan doktor kazał ubierać śpiochy w rozmiarze 80 cm, zeby szeroko bylo, albo samo body, nosic i ukladac baaardzo szeroko nóżki i po każdej zmianie pampersa 3 minuty ma leżeć na brzuchu z nogami szeroko. a ona 30 sekund nie poleży!! powiedzial ze ma lezec nawet jak placze!! koniec kropka pl!! (starszak tak mówi:-D bo słyszał jak my ciągle mówimy 'kropka pl" jak adresy dyktujemy, no i sobie poskładał do kupy i mu wyszło koniec.kropka.pl :-D)

A co kapałam się w płatkach mydlanych ;p;p;p nie wolno wszak większa hrabina jestem :-) mała śpi a duża się wreszcie wymoczyła i nogi ogoliła ;p tylko mi tu nie tworzyć teorii związanych z sexem, przecież gniewam się na W za wczoraj;-) a może to było 2 dni temu. skleroza nie boli:szok:

herbatita a co mają ogolone nogi z sexem wspólnego:-D
ja golę dla siebie. nogi:-D resztę dla M:-D

petinka wszystkiego najlepszego:-) - bo jutro mnie tu może nie być.

no ja też chciałabym się pozbyć 5 kg///

A ja dla odmiany chce sie pozbyc 10 kg uuuuuuu i daleko mi do tego

No ja sie wczorj do sexiku przekonalam ale bez ogolonych nog :szok: ale reszta byla wiec jak Morgi mowi to dla meza ok (nie nie nie wybaczylam mu ..... to mnie mialo byc dobrze a ze on mial przy okazji)

Przed chwila wyslalam go po mm bo nic w domu nie mam a cyce puste... maly oproznil dwa i patrzyl na mnie ze chce jeszcze.... a matka go ululala szybko....

MITAGINKO sliczniutko sie usmiecha cukiereczek malusi

Herbatita jak ja sie wczoraj chcialalm przytulic to mi powiedzial ze czasu nie ma.... a co robil siedzial i nic nie robil piwooo żlopoal i masz tu babo....

pampers... hm moj nie zmieni jak mu nie powiem za chiny ludowe ja to wsio robie...

Morgaine, a gdzie będziesz jutro? ;)
mój to mi ciągle piwo wypija :) człowiek nie może się spokojnie napić ;)

hihihihi a pamiętacie jak ciężko się było depilować :)

reklama
dziewczyny ...nie zapeszam,ale chyba znam przyczynę jednak niespania!! jeśli się sprawdzi dziś to wam jutro napiszę, wszak tylko pochwalę,że ostatniej nocy moje dziecko pierwszą pobudkę miało o 4 rano!!! yeeeeyyy

hatorska moja też to ejo ejo ze smoczkiem daje, boskie jest:)
baby, ja bym wzięła tę w paski, jakoś jednak bym chłopaka nie nosiła w malinowej;)
morgaine daj trochę piwa, sama bym się napiła;)

a my dziś wycieczkę do kołobrzegu zaliczyłysmy, wiem, pisałam,że nie lubie już,ale w sumie najbliżej tam, więc z babciami się wybrałyśmy, w sumie świetna pogodna, młoda pospała, pogadała,posmiała się, miło było
trzymajcie kciuki za naszą noc!!:)

Do góry