reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
herbatita ,tak wiem wiem,tylko boje sie ze na moja tez moze byc mala jak porownalam wage ,ale jutro mierze jej ta glowke (o ile do krakowa szukac mebli nie pojade - choc taka ladna pogoda az mi szkoda),bo jak bedzie ok to ja kupie.

Morgaine wyjeżdżam nie wcześniej niż we wrześniu więc sierpień spoko :)
a tak naprawdę to mąż mnie bije ;-) ale przecież tego nie napiszę, bo może przeczytać hihihi;-):-D

a tak poważnie to kazdy mąż jest troche denerwujący tylko ja u mojego teraz tego nie widzę bo jestem niesamowicie spokojna i wyluzowana :) jak pracowałam to masę stresów i nieraz żeśmy sie żarli jak psy a teraz spokój, luzik i zrozumienie :)

Nela jak będziesz w Krakowie to zaglądnij do mnie :)

Ostatnia edycja:
no to jestem, było fajnie, choć myslami jednak z niunią, musiałam przyjechać nakarmić bo nie wzięła butelki i płakała z głodu, co ona by zrobiła jakbym z jakiegoś powodu nie mogła dać jej cycka? po jakim czasie się by złamała??i wiecie co? zasnęła mamie przed 22 i śpi do teraz bez żadnej pobudki!!! aż nie wierze, zobaczymy jak dalej będzie, ja lecę spać zaraz:)

morgaine, czepiliwa jesteś miało być Natka a wyszło Nastka, a uwielbiam mówić do niej Natusia;)
a do listy fajnych mężów możesz dopisać mojego,hehe cudny jest, mimo,że nie ma cycka i nie nakarmi w nocy małej:-D

witam
wczoraj mąż mi zabrał komp tzn sam się do netu dorwał.
U nas cisza i spokój, mamy na koncie a dokładnie na buźce 2 ugryzienia komara i 1 końska mucha- jak bym nie widziała że mucha siedzi to bym nie wiedziała, że to ona a komar to wygląda jak większa potówka ale zero reakcji ( a może powinnam na pogotowie jechać?? hahaha)
współczuje teściowych moja się czasami pytała "może załóżcie jej czapeczke" a ja nie pamiętam kiedy miała czapke chyba z 3 razy w życiu. za to marudzi że małą na ręce biorę " niech się wypłacze"
Morgaine- to ja jestem wyrodna matka pampersa nie zmieniam od 19 do 6-7 rano a czasami i tetry jak mi koło 18-stej zaśnie na noc i nie zmieniłam nigdy w życiu. tylko, że jej nic przy pupie nie przeszkadza.

:) dzień doberek,
my zmieniamy ceglówkę koło 6tej, często ma już kupę i potem ładnie śpi do 9tej :)
wstałam dziś wcześniej coby poczytać język niemowląt i już na bb siedzę :)

Nawiązując do JN to karmicie przed kąpielą? Bo ja zawsze po i potem krzyk, potem zależy czy szybko uśnie czy nie też jeszcze czasem zje drugiego cycocha. Przy młodej nie włączam karuzeli na sen (przy młodym tak robiłam), przy niej jak rano się obudzi to się z nią witam i odpalam karuzelę, mogę wtedy coś dokończyć co robiłam, albo ubranka przygotować, a ona grzecznie macha nóżkami.

No i jak sobie radzicie z odkrywaniem, bo moja zawsze się odkryje, teraz ok. 6tej wsadziłam ją w śpiworek i chyba jej się podoba bo ładnie śpi.

Te laski co to nie mogą się wykąpać, kupcie sobie jakąś najtańszą nianię, może używana nawet i wtedy śmiało do kąpieli :) szkoda życia na stresy :)

Aquarinka - z tą czapą to super, Cucumber zrób tak proszę i opowiedz nam :)

Eywa - fajnie, że gril udany. My grilujemy u nas, albo u sąsiadów za płotem a jak w niani słyszę, że coś tam popłakuje to lecimy na zmianę do sypialni :)

Adi - fajnie, że jesteś - nasze dzieci też marudzą :) stękają, kiedyś wyrosną :)

też muszę sprzedać te ciążowe ubranka i jakieś dzieciowe :)

Morgaine wyjeżdżam nie wcześniej niż we wrześniu więc sierpień spoko :)
a tak naprawdę to mąż mnie bije ;-) ale przecież tego nie napiszę, bo może przeczytać hihihi;-):-D

a tak poważnie to kazdy mąż jest troche denerwujący tylko ja u mojego teraz tego nie widzę bo jestem niesamowicie spokojna i wyluzowana :) jak pracowałam to masę stresów i nieraz żeśmy sie żarli jak psy a teraz spokój, luzik i zrozumienie :)

Nela jak będziesz w Krakowie to zaglądnij do mnie :)
wiezdialam baby, to dzieki Tobie nie masz problemów z chłopem:-) no tak, czyli oni są do bani, ale my takie fajowe:-D
no to jestem, było fajnie, choć myslami jednak z niunią, musiałam przyjechać nakarmić bo nie wzięła butelki i płakała z głodu, co ona by zrobiła jakbym z jakiegoś powodu nie mogła dać jej cycka? po jakim czasie się by złamała??i wiecie co? zasnęła mamie przed 22 i śpi do teraz bez żadnej pobudki!!! aż nie wierze, zobaczymy jak dalej będzie, ja lecę spać zaraz:)

morgaine, czepiliwa jesteś miało być Natka a wyszło Nastka, a uwielbiam mówić do niej Natusia;)
a do listy fajnych mężów możesz dopisać mojego,hehe cudny jest, mimo,że nie ma cycka i nie nakarmi w nocy małej:-D
hahah ja pytałalam adi nie Ciebie:-p bo adi napisala 'Nastki';-)
witam
wczoraj mąż mi zabrał komp tzn sam się do netu dorwał.
U nas cisza i spokój, mamy na koncie a dokładnie na buźce 2 ugryzienia komara i 1 końska mucha- jak bym nie widziała że mucha siedzi to bym nie wiedziała, że to ona a komar to wygląda jak większa potówka ale zero reakcji ( a może powinnam na pogotowie jechać?? hahaha)
współczuje teściowych moja się czasami pytała "może załóżcie jej czapeczke" a ja nie pamiętam kiedy miała czapke chyba z 3 razy w życiu. za to marudzi że małą na ręce biorę " niech się wypłacze"
Morgaine- to ja jestem wyrodna matka pampersa nie zmieniam od 19 do 6-7 rano a czasami i tetry jak mi koło 18-stej zaśnie na noc i nie zmieniłam nigdy w życiu. tylko, że jej nic przy pupie nie przeszkadza.

dzięki:-D dzięki Tobie nie wyszłam na taką najgorszą:-D

Mlody u niani, starszak w pkolu, a ja do sprzątania całego domu!! masakra:-( albo codziennie srpzatac, a jak juz jeden dzien nie posprzatam to potem masakra:( wykonczą mnie dzieci!!
ja chce do pracy:-D

reklama
alex może wnusie za parę lat będziesz w to ubierać:-p :-D

żartuje of course, nie obrażaj się, wszak dopiero 73 lata masz:-D a baby 55 :-D ja przy was się tak młodziudko czuję:-D

Do góry