reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ziajka 30

a moja lubi wszystkie wiercenia, koszenia itp i zawsze mi sie chce smiać bo wiekszość miłych panów wyłącza maszyny jak mnie widzą a jej i tak nie obudzi

jakby młody juz spał to luzik ale nie spał jeszcze i to go wystraszyło, w domu się nie bał ale jak wyszliśmy to było strasznie głośno nie to co na 4 pietrze...

reklama
U nas decyzja podjęta przez M jedziemy do Dublina :) najpierw on jak już dostanie tą pracę to potem wynajmie dom z moją siostrą, potem kupi wózek łóżeczko itp no i potem ja lece z młodym.... nie wiem co zabrać... i w ogóle nie wiem jak to będzie, mam jeszcze trochę czasu, dam radę :)

A czemu nie do Galway? ;-)
Po pierwsze, na poczatek wez wszystko co przeciwdeszczowe i duuuzo cierpliwosci ;-)
A wozek i lozeczko lepiej wezcie ze soba :-D Tutaj wozki chodza w cenie tutejszych samochodow :-D

siostry kolezanka będzie sprzedawac więc już praktycznie mamy a tutaj też musimy miec jak bedziemy przyjeżdżać :) a czemu nie Galway? bo siostrę mam w Dublinie :)

15 kropel przed posiłkiem nie częsciej niż co 4 godziny

a nie do kazdego karmienia?
fragment z tlumaczenia ulotki:
Dozowanie: o ile lekarz nie zaleci inaczej, proszę stosować się do tych instrukcji, w przeciwnym razie lek może nie działać właściwie!
Niemowlęta: do każdej butelki (chodzi o butelkę z mlekiem itp.) dodawać 15 kropli.
Sab simplex miesza się bezproblemowo z innymi płynami, np. z mlekiem. U niemowląt karmionych piersią można zaaplikować za pomocą małej łyżeczki bezpośrednio przed karmieniem.

ale wiem ze niektore mamy daja np tylko w czasie kolek tzn np do karmnien nocnych czy popoludniowych...u nas niestety sab simplex nie pomogl nic nie pomaga tak do konca :-(

Ostatnia edycja:
czesc sloneczka,

witam po gimnastykowo,oli robi postep,ale sie ciesze:happy2::happy2::happy2:

baby - wow..dokladnie...do odwaznych swiat nalezy,zobaczysz jak bedzie,zawsze wszystko okazjuje sie w praktyce, ...podobna decyzje podjelam 20 lat i nie zalujejuz dzisiaj zycze wam wszystkiego naj...!!!!!!!

nela - 50.

hatorska - tez podawalam 15 kropelek.

nati -
ciuszkow jeszcze nie oddalam,odkladam:-D:-D

reklama
no właśnie ja też czytałam, że do każdej butli, byle nie częściej jak co 2 godziny...
ja właśnie od wczoraj mam Sab (ten Pfizera) i na ulotce - z tego co potrafię odczytać - jest wskazanie, by do butli dać 15 kr. (i nie ma wzmianki nawet o tych 2 godz.)
u nas i tak to wychodzi nie częściej, niż co 4 godz.

Ostatnia edycja:
Do góry