reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

reklama
Ale duszno!!!
Wiem,wiem...upał-źle,leje-źle:-D Mój mały śpi w najlepsze ale na brzuszku.Mam go na oku bo ciągle mam wrażenie,że nos wetknie w pieluszkę...

nati-kurcze,gorąca noc była u was.Czy aby nie za gorąca;-)???

baby-powodzenia z tym wyjazdem,oby wsio się tam ułożyło!!!

mitaginko-najlepszego dla córci!!!Teraz to już z górki będzie,zobaczysz!!!

alex-super,że Oli robi postępy.Ty to najbardziej widzisz!!!

Zmykam,bo matka natura mnie wzywa..już 4 raz dzisiaj:-D:-D:-D

andariel - ole ma lekka asymetrie glowki,ulubiona prawa strona,chodzimy co poniedzialek na fizjoterapie,a co srode do osteopatki.ole jest masowany,terapetuka wykonuje z nim roznego rodzaju cwiczenia,a pozniej w domu 2x dziennie robie to samo:-)

wilmek - a może to jest jakaś nietolerancja laktozy w takim razie? ja tak sobie właśnie pomyślałam, że jeśli nam Sab nie pomoże to spróbuję czegoś pod tym kątem (niestety mam dziury w głowie i nie pamiętam nazwy);
a jak u Was z przepukliną???

andariel myslalam tez o nietolerancji dawalismy nawet jakies kropelki ktore ta laktoze rozkladaja (czy jak to tam sie nazywa :-D ) i mleko mamy comfort z mniejsza iloscia laktozy ale kolki nadal sa no moze troche mniejsze ale tez jest starszy wiec uklad pokarmowy lepiej wyksztalcony...moj starszak ma uczulenie na mleko wiec troche sie obawiam tego samego u mlodego..oby nie..skora ladnie mu sie poprawila starszak w tym wieku mial tragiczna...
z przepuklina czekamy na wizyte 28go lipca ale mam wrazenie ze coraz czesciej sie chowa wczesniej tak nie bylo wiec miejmy nadzieje ze sama sie wchlonie..a jak u Was?
alexandra tez musze o ta glowke zapytac ale u nas raczej nie ma asymetri jest tylko plaska glowka...a jak poducha sprawdza sie?

andariel - ole ma lekka asymetrie glowki,ulubiona prawa strona,chodzimy co poniedzialek na fizjoterapie,a co srode do osteopatki.ole jest masowany,terapetuka wykonuje z nim roznego rodzaju cwiczenia,a pozniej w domu 2x dziennie robie to samo:-)
napisałam długiego posta i sobie go skasowałam, wrrrrrrrrrrrrrr

anyway - pisałam, że nam neurolożka kazala ćwiczyć Vojtą 3 razy dziennie (najprostsze ćwiczenie), ale mały zaczął źle reagować (wył), więc zaniechałam; kolejna neurolożka stwierdziła, że Vojta nie dla niego i że jedynie poprawną pielęgnacją uzyskamy efekt; w ten pt. przyjeźdża do nas rehabilitantka pokazać ćwiczenia, które będe z nim robić w domu; Adi ma wzmożone napięcie w nóżkach (i trochę w rączkach), więc trzeba by go nieco rozluźnić;-)
no to fajnie, że u was już widoczne efekty - brawo dla Oliverka:tak:
Adi też ostatnio lekko asymetryczny sę zrobił - preferuje lewą stronę; ale pracujemy nad tym:-)

wilmek - u nas jest spora (wielkości orzecha wloskiego), ale praktycznie wciąż zaklejona plastrami specjalnymi; jest tak, że po odklejeniu plastra jest ladnie schowana, ale po dobie prężenia się do kupek znów wyskakuje; więc u nas te plastry póki co konieczne;

Ostatnia edycja:
wilmek - poducha bomba,jestem zadowolona...i synus rowniez...wlepilam fofo

trzyma mu glowke prosto? mojemu i tak udaje sie polozyc ja na bok chociaz niekoniecznie ten prawy (plaski) wiec ok...a drugi plus jest taki ze bez poduchy czasami zsuwal sie do jednej sciany kosza (mamy stojak kolyske wiec chcac nie chcac pod takim ciezarem troche sie przechylala)...a teraz musi lezec w podusi na srodku :-D

Andariel wszystkiego naj dla 3miesiecznego Adaska :-)

Ostatnia edycja:
reklama
nie znam niemieckiego ale na moim tłumaczeniu ulotki było, że nie częścuej niż co 4 godz. tak też mówiła morgaine

Do góry