reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Tak tak mąż Justi to ten :tak:
Obym coś znalazła bo wyląduje na plaży z cycniku do karmienia i co prawda już na mnie za dużym
Poszałbym juz spać ale tie break :-)
trzymamy kciuki

heheh NASI GÓRĄ!!!!!!!!!!! GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
no nie! Hrabina się budzi :szok:
ciekawe, czy szybko zaśnie po jedzonku, czy coś sobie poprzestawiała :szok:
a już prawie, prawie miałam się kłaść...

lilou no to fajnie :)))
baby jakim typem jest Adrianek według Hogg?

pogoda faktycznie dziwna, raz pada, potem słońce, upał straszliwy, spocić się można niemiłosiernie, zwłaszcza jak się buja Tysię do snu. Kurcze, przez to, jaka ona była na początku nieznośna i rozwrzeszczana, przyzwyczailiśmy ją do rąk. Tyle, że naprawdę nie dało się inaczej wtedy. Chyba ciężka droga przede mną, żeby ją tego oduczyć...

Jest żywczykiem :) a Tysia?:-)

Wreszcie w domu, jestem zmęczona tym wyjazdem dzisiejszym i szczepieniem i w ogóle... tesciowa doprowadziła mnie dzisiaj do szału powtarzając przy 26 stopniach, że młody ma zimne nóżki i na pewno mu zimno żeby ubrac mu skarpetki :confused2: powtórzyła to chyba ze sto razy wiec ja po 10 razie przestałam w ogóle sie do niej odzywać, bo chyba bym ją za chwile pogryzła... :wściekła/y: Jak jutro bedzie mówić to samo to nie ręczę za siebie:wściekła/y:

na szczepieniu jakoś przeszło, choc młody płakał bardziej niż ostatnio... ale dałam radę :tak: przez ostatnie 4 tyg przybrał prawie 1 kg :) na cycusiu samym więc superowo :) lekarka zaczęła coś wspominać o wprowadzaniu pokarmów stałych młodemu jak skończy 4 mies czyli za miesiąc, jak to u Was dziewczyny?
Jak robiłyście u starszych dzieciaczków przy karmieniu piersią?

Witajcie!!

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chce się ujawnić. Mam na imię Ania i forum poleciła mi koleżanka która urodziła swoją córcię w zeszłym roku i rzecz jasna TU jest.. Będąc jeszcze w ciąży podczytywałam wątek ciążowy i o dziwo mam teraz więcej czasu aby wciągnąć się i udzielać na Waszym forum. Mam syna Sebastiana (6 lat) i po długim namawianiu męża szczęśliwie urodziłam 5 kwietnia wymarzoną, wyśnioną, wyczekiwaną itp. itd. córeczkę Milenkę. Mała jest idealna – śpi od 21 do 3-4, ssie cyca, mało płacze i jest przesłodka. Chętnie wkleję zdjęcia dzieciaków tylko nie wiem jak to zrobić.. Może ktoś pomoże i zezwoli na podłączenie się do kwietniowych mamusiek??

Ostatnia edycja:
Witaj Aneczka, przy odpowiedzi masz taki obrazek "dodaj obrazek", klikasz szukasz w kompie i wstawiasz.

Uciekam spać bo jutro gonimy na 1 dzień do Mielna, ma być ładnie :)

Bianka dziś też bez kąpieli, chyba jakiś zbiorowy dzień dziecka.

No to próbuję – oto moje szczęścia:

IMG_0146.jpg
IMG_0124.jpg

IMG_0174.jpg

http://www.suwaczek.pl/][/url]

Ostatnia edycja:
Aneczkaaa śliczne szkraby, witaj u nas:)
mitaginko i jak, zasnęła? ja się kładę już, moja po butli śpi:)
Jankesowa, moja jest ewenement, śpi w nocy w body na krótki, na to pajac i pod kołdrą, próbowałam lżej ją przykryć,ale jest niespokojna wtedy i nie ma spania, musi mieć cieplutko na maksa, chociaż ostatnio źle śpi,ale tego też próbowałam by to zmienić, więc za ciepło jej nie jest, [po mamusi zmarzlak;)

mecz też obejrzałam:) się mąż śmieje,że gdyby nie mąż Justi to bym nie oglądała,no ale w sumie lubiłam zawsze, tylko nawet nie wiedziałam,że finały są;)
u nas dzionek nawet ok, pierwszy śmiech w głos zaliczony:) ofc do tatusia się ryła przed kąpaniem z 5 min tak hehe
wyjęłyście już wkładkę z fotelika dla maluchów?
jak jest z tym ćwiczeniem podciagania na rączkach do siadu? bardzo rzadko pozwalać cyz do oporu jeśli to zjej inicjatywy wynika? bo niunia spokoju mi nie daje w tej kwestii, rwie się i jęczy, a jak dam te paluchy to radość bezcenna na buzi;)

reklama
wkładki do fotelika już dawno nie mam - mała jeździła z nią do końca pierwszego miesiąca.. każdy fotelik jest inny a moja wkładka była za mała dla Milki..
Co do podciągania dziecka to lekarka mi mówiła, żeby samemu nie próbować bo dziecko jeszcze na tyle silne nie jest.. nie wiem - moja też już podciąga mocno głowę i w leżaczku już obowiązkowo ją przypinam

Do góry