reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

A ja z Przemem przy kompie. Jak tylko próbuję go odłożyć płacz, po mimo tego że na rękach śpi. Nie wiem zupełnie co się dzieje. Mam tylko nadzieję że i on się nie rozkłada...
kręgosłup odmówił mi współpracy. zupełnie nie mogę się wyprostować. chyba będę tak tu siedziała aż M wróci i weźmie ode mnie małego bo nawet wstać nie mogę...

reklama
Doczytalalm ale jakos weny brak. Hmm my tezbylismy u teciow i pierwsze co malermu nie chce sie spac - a on tu ledwo na oczy widzi. Potem ze nie chce mu sie pic i zawsze cos i cos szkoda slow no ale jestem juz w domku i jest ok, maz tez dzis wsxciekly na mnie nie wiem o co kaman a teraz przyszedl i zaczal mi tu milosc wyznawac i calowac wszedzie :-> dziwny jest ten swiat a ja szukam jakiego cyckonosza do karmienia i nie wiem jaki zabrac zeby piers zblizal

A ja z Przemem przy kompie. Jak tylko próbuję go odłożyć płacz, po mimo tego że na rękach śpi. Nie wiem zupełnie co się dzieje. Mam tylko nadzieję że i on się nie rozkłada...
kręgosłup odmówił mi współpracy. zupełnie nie mogę się wyprostować. chyba będę tak tu siedziała aż M wróci i weźmie ode mnie małego bo nawet wstać nie mogę...

Bidulko :( ale przynajmniej jestes przy kompie i masz BB :)

przy okazji proszę o głosiki :) Chusta do noszenia niemowląt - konkurs LennyLamb.com - LennyLamb.com
dziękujemy :)

mitaginka przeczytalam od dechy do dechy
zajebisty tekst o sikaniu:)
nati, mitaginka tesciowe wszystkie maja nierowno pod sufitem:-D
koot zeby ukrasc wozek to trzeba byc zdrowo j...tym albo bez serca!!!!!!

chyba jestem wyrodną matką i do tego samolubem :-(, piszecie że jak dzieci nie chcą cyca to dajecie butelkę a ja o tym wcale nie myślę! nie chce cyca i się jeszcze gorzej wydziera to nie, dostanie jak będzie chciała i za max godzinę (chyba, że zaśnie to dłużej) chce już. ciekawa jestem po ilu godzinach zdecydowałabym się na butelkę. ja też chce karmić co najmniej 6 msc tzn skończy 6 msc ( trochę mniej bo chce 1-go października) dam jakąś marchewkę zamiast jednego karmienia i zmniejszać powoli ilość karmień i wprowadzać stałe pokarmy
poza tym chce uniknąć butelki- bez powodu może jedynie z własnego doświadczenia ( tzn do 3-go roku życia nie rozstawałam się z butelką i poduszką :-D) Morgaine chyba Ty pisałaś że któryś z Twoich synusiów nie używał butelki tylko od razu kubka nie kapka??
tak, niko jak mial 4 mce to kubek niekapek, a odkad skonczyl rok normalnie ze szklanki..wygodne, higieniczne, polecam:-D ale mloda butle juz pije:) i u mnie chyba koniec z karmieniem:(
normalnie wyć mi się chce. Kacper znowu chory. Ma gorączkę. Przemek od paru godzin wyje non stop. Dałam czopek w tyłek i czekam aż zadziała. Normalnie zaraz zwariuję a tego jak zwykle z domu wywiało. K... czy ja jeszcze kiedyś wyjdę z tego cholernego domu do ludzi? Niedługo zapomnę jak się mówi !!!!!!!!!!!!
ja te zma dosyc! dla mojego chlopa licza sie tylko dzieci, ja go ne potrzebuje przeciezk!!!! tak uwaza...sama jestem chora i w ogole mam ochote uciec. SAMA
Marma życzę wytrwałości, ale na pocieszenie powiem Ci tak tą więź co Ty zbudujesz z dziećmi jest bezcenna za jakiś czas mąż będzie Ci zazdrościł jak świetnie dogadujesz sie z dziećmi a on? Sam będzie sobie winny. Ok ok kasa każdemu domowi potrzebna ale trzeba umieć pogodzić rodzinę i pracę. Faceci tego nie umieją, mówię tak bo sama tego doświadczam. Czasem jest lepiej a czasem to aż brak mi słów na bezmyślność mega faceta. grrrrrrrrr
U nas dziś tez dzień odwiedzin i powiem że już jestem tym zmęczona. Wiem nie mogę dziadkom jednym czy drugim zabraniać przyjeżdżania w odwiedziny do wnuczki, ale jest to bardzo męczące a i wszyscy chcą Wikę nosić na rękach. Oni się pocieszą chwil parę a ja później będę cierpieć bo maleństwo się przyzwyczai do rączek.
Na szczęście już po kąpieli, karmieniu i Wiki śpi. Z tym naszym karmieniem kleikiem idzie też coraz lepiej, Wika wyczaiła smoczek i najada się do syta.
moja ma jakis skok, kryzys, pieron wie co i od 3 dni na rekach tylko i juz rozpieszczona a moj kregoslup juz napitala ze szok!! ale slow uzywam dzisiaj:-D elokwencja pierwsza klasa:-D
a u mnie teściowie!!! Oni zawsze o tej godzinie muszą przyjść!!!!!!! ale już wykąpana, chwilę się z nimi pobawiła i zasnęła przy cycku a oni nadal są!!!!! wkurzają mnie!!!! no ale cóż niech siedzą nie bedę marudzić mam we wtorek urodziny i wtedy mówią że nie będzie ich

jak to pisałam to teść był za mną i nagle wyszli. kurde chyba przeczytał :-( a teść akurat jest bardzo w porządku

a najlepszy tekst teściowej jak sie dowiedziała że jedziemy na wieś:
ale mama z Wami jedzie??
ja- nie a po co miałaby jechać??
teściowa- żeby pomóc
j- w czym?? pieluchy tylko jednorazowe biore, ubranek tyle żeby starczyło bez prania, objadów nie będę robić tylko grilla więc w czym pomóc??
t- bo tam jest dużo komarów i mama by ci pomogła jak ukąsi komar bo może na pogotowie wtedy trzeba będzie jechac!!!!!

normalnie oplułam się ze śmiechu
:-D
Doczytalalm ale jakos weny brak. Hmm my tezbylismy u teciow i pierwsze co malermu nie chce sie spac - a on tu ledwo na oczy widzi. Potem ze nie chce mu sie pic i zawsze cos i cos szkoda slow no ale jestem juz w domku i jest ok, maz tez dzis wsxciekly na mnie nie wiem o co kaman a teraz przyszedl i zaczal mi tu milosc wyznawac i calowac wszedzie :-> dziwny jest ten swiat a ja szukam jakiego cyckonosza do karmienia i nie wiem jaki zabrac zeby piers zblizal
wszystkie do karmienia wg mnie są do ... kitu. lepiej kupic normalny tylko w przymierzalni sprawdzic czy wygodnie sie piers wyciaga...

choram ide spac
dobranoc:*

No nie, jeszcze choróbska się Wam przypałętały. No dzieciaki tak łapią wszystko szybko, a rodzice od nich i tak w koło Macieja. Babki, nie załamujcie mnie tymi facetami, że im się nic nie chce, że wypad z domu robią kiedy są potrzebni i im koło tyłka lata co żona potrzebuje. Może ja się wstrzymam z tym ślubem :-D :tak: Po co mi to! :laugh2:My jesteśmy chyba zbyt skomplikowane? No jak facet ma wpaść na to, że nam też trochę ciepła i troski potrzeba? No jak? :confused:

Ja już tego syna mojego wyedukuję jak tu żyć z kobietami. Albo lepiej może nie....:dry: Potem jeszcze zostanie fryzjerem damskim albo manicurzystą :)

Idę spać babeczki, bo rano muszę po moją 2 na Uniwerek pojechać :laugh2:. ile lat można być na 5 roku?

U Nas znowu wiecej pobudek niż zwykle... O co chodzi...
Deszcze leje od czawrtku, mały niespokojny, marudny no ale żeby w nocy się budził i nie chciał spac...
Nie wiem już sama czy to pogoda, zęby czy ten przypchany nos... :crazy:

A... i ma fazę na noszenie na rękach, bycie ze mną i przytulania.
Ale, swoje waży a kręgosłup powoli odmawia posłuszeństwa.
Na szczęście pomaga nagrzwanie się lampą, staram się kilka razy dziennie.

Ostatnia edycja:
No nie, jeszcze choróbska się Wam przypałętały. No dzieciaki tak łapią wszystko szybko, a rodzice od nich i tak w koło Macieja. Babki, nie załamujcie mnie tymi facetami, że im się nic nie chce, że wypad z domu robią kiedy są potrzebni i im koło tyłka lata co żona potrzebuje. Może ja się wstrzymam z tym ślubem :-D :tak: Po co mi to! :laugh2:My jesteśmy chyba zbyt skomplikowane? No jak facet ma wpaść na to, że nam też trochę ciepła i troski potrzeba? No jak? :confused:

Ja już tego syna mojego wyedukuję jak tu żyć z kobietami. Albo lepiej może nie....:dry: Potem jeszcze zostanie fryzjerem damskim albo manicurzystą :)

Idę spać babeczki, bo rano muszę po moją 2 na Uniwerek pojechać :laugh2:. ile lat można być na 5 roku?

Masz racje, kobieto ty się zastanów co ty robisz :-p Jest takie powiedzenie jak facet się żeni to myśli że kobieta nigdy się nie zmieni a jak kobieta wychodzi za mąż to ma nadzieję że mężczyzna po ślubie się zmieni :-p Coś w tym jest :-p :-D:-D:-D
Co do studiów to można być i parę lat do puki cię z listy studentów nie skreślą :-p A tak swoją drogą to ja mojej magisterki od 3 at jeszcze nie odebrałam i dostałam pisemko że trafiła do archiwum:-p Jakoś po drodze mi nie było a jedną kopie mam to używam :-p
A co do zawodu synka ty się lepiej zastanów wiesz ile by zarabiał.... Miałam fryzjera który za ścięcie włosów brał od 150 w górę i przyjmował wyłącznie stałe klientki z zapisami na 2 miechy do przodu !!!!!!!!!!!Kacper będzie lakiernikiem jeszcze tylko coś dla Przema muszę wymyślić :-p:-D:-D:-D

Noc przeżyłam. Kacprowi spadła gorączka i dziś już ok. Nie wiem co to było, choć katar i kaszel ma. Za to Przemek od 23 co godzinę jadł. Dziś mocne postanowienie...jedna butla sztucznego na noc... Ale widzę że nie tylko u mnie takie rewelacje z jedzeniem. NIby od ok 3 miesiąca powinny zacząć się problemy z jedzeniem bo dziecko zaczyna już wszystko rozpraszać ( co akurat u Przemka się zgadza) i za to dzieci nadrabiają w ciągu nocy. Przemek w ciągu dnia je bardzo mało, a wystarczy że pojawi się jakiś hałas, karmię go w innym miejscu niż zwykle to jest walka z wiatrakami. Wystarczy że coś stuknie to odrywa się od cyca i wyje wniebogłosy albo je przerywając co chwila i rozglądając się dookoła. Za to w nocy jak się dossie to je przez 10 minut z przerwami co 40/60 minut.

A mój kręgosłup boli i to bardzo...:-(Jutro muszę się przejść do masażysty inaczej nie wyrobię. Za duo noszę dzieciaki. Szczególnie Kaperka...A to 15 kilo żywej wagi...ale co zrobić jak ma gorączkę i płacze....? :no:

lecę bo Kacprowi bajki się znudziły a mały ssak właśnie się obudził z drzemki...

miłego dnia kochane :-)

reklama
Uwaga, to będzie mega post:)

Hej dziewczyny, weszłam na bb, żeby ponarzekać, ale widzę,ze nie mam na co, moje dziecie jest mega grzeczne, pięknie śpi w porównaniu do waszych skarbów...więc narzekać nie mogę...jedyne co to humor do dupy, a za oknem deszcz..wrrrr

nati, koot Tysia to taka "siuśna" dziewczynka :)
koot to dobrze, że wózeczek jako taki skombinowałaś :)

Wózek skobinowany i nie to,że jestem niewdzięczna czy coś...ale jest brzydki jak diabli, wielka kolumbryna. Strasznie mi sie nie podoba i normalnie nie chce z nim wychodzić. Wiem jęczę:)

normalnie wyć mi się chce. Kacper znowu chory. Ma gorączkę. Przemek od paru godzin wyje non stop. Dałam czopek w tyłek i czekam aż zadziała. Normalnie zaraz zwariuję a tego jak zwykle z domu wywiało. K... czy ja jeszcze kiedyś wyjdę z tego cholernego domu do ludzi? Niedługo zapomnę jak się mówi !!!!!!!!!!!!

Bidulko Ty znowu choróbska....a z facetami tak właśnie jest. Ja na swojego jestem znowu zła jak osa. Oni to mają dobrze...chcą dziecko, zrobią i mają je od wielkiego dzwonu...kiziu miziu, wyprane, wyprasowane, posprzątane, ugotowane i jeszcze k**** zona usmiechnieta czeka w domu, bo się cieszy,że z kimś dorosłym wreszcie pogada.

U nas dziś tez dzień odwiedzin i powiem że już jestem tym zmęczona. Wiem nie mogę dziadkom jednym czy drugim zabraniać przyjeżdżania w odwiedziny do wnuczki, ale jest to bardzo męczące a i wszyscy chcą Wikę nosić na rękach. Oni się pocieszą chwil parę a ja później będę cierpieć bo maleństwo się przyzwyczai do rączek.
Na szczęście już po kąpieli, karmieniu i Wiki śpi. Z tym naszym karmieniem kleikiem idzie też coraz lepiej, Wika wyczaiła smoczek i najada się do syta.

Ja mam dwie metody...jak chce mi się walczyc z teściową, to zwrócę uwagę,ze ja tak prosze,żeby było robione i tak i tyle. Jak mi sie nie chce...to sobie ide,żeby na to nie patrzeć, co ona robi z małym,zeby sie nie denerwować. Ale narzekac nie będę, bo kocha małego strasznie i stara sie jak może żeby mi pomóc.

a u mnie teściowie!!! Oni zawsze o tej godzinie muszą przyjść!!!!!!! ale już wykąpana, chwilę się z nimi pobawiła i zasnęła przy cycku a oni nadal są!!!!! wkurzają mnie!!!! no ale cóż niech siedzą nie bedę marudzić mam we wtorek urodziny i wtedy mówią że nie będzie ich

jak to pisałam to teść był za mną i nagle wyszli. kurde chyba przeczytał :-( a teść akurat jest bardzo w porządku

a najlepszy tekst teściowej jak sie dowiedziała że jedziemy na wieś:
ale mama z Wami jedzie??
ja- nie a po co miałaby jechać??
teściowa- żeby pomóc
j- w czym?? pieluchy tylko jednorazowe biore, ubranek tyle żeby starczyło bez prania, objadów nie będę robić tylko grilla więc w czym pomóc??
t- bo tam jest dużo komarów i mama by ci pomogła jak ukąsi komar bo może na pogotowie wtedy trzeba będzie jechac!!!!!

normalnie oplułam się ze śmiechu

dobre...ciekawe co by powiedziała,że ja z małym do lasu na dwa tygodnie bez bierzącej wody i pod namioty:))

już

tak, niko jak mial 4 mce to kubek niekapek, a odkad skonczyl rok normalnie ze szklanki..wygodne, higieniczne, polecam:-D ale mloda butle juz pije:) i u mnie chyba koniec z karmieniem:(

ja te zma dosyc! dla mojego chlopa licza sie tylko dzieci, ja go ne potrzebuje przeciezk!!!! tak uwaza...sama jestem chora i w ogole mam ochote uciec. SAMA

moja ma jakis skok, kryzys, pieron wie co i od 3 dni na rekach tylko i juz rozpieszczona a moj kregoslup juz napitala ze szok!! ale slow uzywam dzisiaj:-D elokwencja pierwsza klasa:-D

:-D

wszystkie do karmienia wg mnie są do ... kitu. lepiej kupic normalny tylko w przymierzalni sprawdzic czy wygodnie sie piers wyciaga...

choram ide spac
dobranoc:*

Ja mam z Triumfa i jest w miarę, ale fakt rewelki nie ma.

No ja mam fryzjera faceta i jest zajebisty. Płacę dużo, ale właściwie nie musze układac włosów,same sie układają, więc przemyśl sprawę:)

Do góry