reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

a ja się zdenerwowałam od rana na męża- ma wyjątkowo wolne i mi od rana marudził, że mu rano hałasujemy i wstał to ja jeszcze pospałam godzinę i jak wszedł do pokoju to go z małą zostawiłam i wyszłam do kuchni, po 30 minutach przyszedl z prośbą o papierosa ( robi sam) na co ja mu ze nie zrobię bo jak Go nie ma to ja wszystko sama robię, słowem się nie odezwał zrobił papierosa i poszedł na balkon. mała oczywiście nie ubrana, łóżko nie pościelone a on palić poszedl nie chce mi się na ten bałagan patrzeć ale bym tak zostawiła i czekała aż posprzata i i pampers na podłodze leżał przechodził co najmniej 8 razy obok i nie podniósł.
Morgaine- współczuje z powodu mleka

ps. ja dalej przy kompie a mała płacze więc przyszedł z balkonu z tekstem o cyca chcemy co w Jego jezyku oznacza ze mam do małej iść, no dobra żal mi dziecka

reklama
Ach te mężowie ... dlaczemu tacy są okrutni czasem

zdrówka dla chorych,pogoda do dupy więc bierze każdego co chwila coś ..

Witam się .

dziś się małej sporo ulało,nie zdążyłam wziąć ją do odbicia i się oblała,przebrałam szybko a ta znowu hehe,i tak jeszcze ze dwa razy potem.czasem jak ją noszę aby odbiła to razem z bekiem pójdzie chluścik na panelki ...a mąż na to jak widzi ;zetrzyj szybko bo się wybrzuszenia zrobią bo akurat na łączeniu spadło :laugh2: dobre

teraz sobie już 2 godzinkę śpi,i też się ślini,normalnie jak leży to jej aż się wylewa,i pcha rączulki do buziaka a przy tym tak słodko gaworzy :happy:

Jakie były Wasze okresy po porodzie? Ja mam teraz okres i dosłownie się ze mnie leje. Zostały mi podkłady poporodowe i chyba je zużyję :/ Poszłam do ubikacji i ze mnie chlusnęło gorzej niż po porodzie. Aż mnie głowa boli i mi się kręci. Chyba wezwę małża żeby dzisiaj nosił Małą, bo boję się, że się przewrócę z nią. Dzwoniłam do lekarki i kazała nie dźwigać, przyłożyć lód a jak nie minie to cyclonaminę wziąć. Ciekawe ile to potrwa taki okres...

ja powiem że jeszcze nie miałam okresu,ostatnio jakieś plamienia na wet bym nie nazwała plamieniami bo tylko śluzik lekko podbarwiony i tyle,a brzuch przy tym polał jak na okres,i tak ze dwa razy po kilka dni było,15 mam wizytę u gina to niech sprawdzi. ale aż się boję jak ten okres poporodowy będzie wyglądał też pewno zaleje się ..

ja tez jeszcze okresu nie miałam, tzn miałam plamienia 3-4 dni ale to od tabletek i juz od ponad 2 tyg spokój. :-) i może tak przez kilka tygodni jeszcze jak nie miesięcy
kurde normalnie szok, ja za drzwi mała w ryk jak tylko się cofnęłam otworzyłam drzwi to spokój to ja powolutku zamykam drzwi i ryk i podobno przestała płakać jak usłyszała że otwieram domofon (ja się otwiera drzwi to takie pik pik jest) normalnie jak nasze zwierzęta :-D

marma to widze ze nie tylko u mnie maly w nocy pic wola co 1h a w dzien nie bardzo chce ufff to mnie pocieszylas
nati moj jak zostanie z malym( co zdarza sie bardzo rzadko) i maly zacznie marudzic to odrazu wola pic mu sie chce, choc by 15 min temu pil :wściekła/y: i tak zawsze no ale jak nie umie go zabawic to trudno, choc nie powiem kontakt ma z malym dobry maly z nim po gugac lubi itp smieje sie do niego z kilometra ale pomyslow ma malo jak tu takim malemu zycie urozmaicic, choc moje dziecko naprawde wymagajace nie jest

Ja po wizycie u tescio nie moge narzekac w koncu zaczynaja sie temperowac, jak mnie sie cos nie podoba mowie o tym nie sluchaja zabieram malego i tyle, gorsza jest babcia mojego M :wściekła/y: na nia to mam ewidentna alergie.

U nas tez katarek a ja mam kaszel ale juz sie konczy tak mi dusilo ze myslalam iz pluca wypluje :szok:

Pogoda do niczego niby sie przejsania ale caly czas mrzawka leci, zyje nadzieja ze wkoncu przestanie.

Budowa domu trwa a tu wcaiz pogoda taka ze szkoda slow. W koncu moze uda sie ten strop polozyc.

Dzownilam do poradni zeby umowic sie na bioderka na NFZ (kontrola) kazali dzownic dwa tygodnie przed terminem a ta mi tutaj wywalila 18 sierpien to maly 17 tygodni bedzie mial a mialo byc w 12 tyg :confused2:

Ostatnia edycja:
witam :-)
poczytalam ale nie pamietam co komu :(
zaczyna mnie cos gardlo pobolewac qrde obym sie tylko nie rozlozyla bo w czwartek wyjezdzamy :-(
co do m to moj mnie tez wkurza czasami ale ogolnie nie narzekam..dzis np mlody w nocy zrobila kupke (prawie zawsze robi w nocy) ale taka ze wszystko bylo brudne m go przebieral ale chyba nie zapalil sobie mocniejszego swiatla zeby go nie rozbudzic bo rano jak przebieralam mu pieluche to caly byl zolty :-D
ja jeszcze nie mam okresu brzuch kilka razy pobolewal i nic..
Koot wspolczuje wozka co za skur.... :shocked2:

cucumber ja miałam okres, ale bardzo skąpy, tym bardziej Ci współczuję...

u nas noc średnia- trudności w usypianiu, a potem pobudka o 1:00, cyc i godzinne popłakiwanie. M. oczywiście ją nosił (jak to w nocy), włączył okap (szum), ale nie pomagało. Wreszcie wstałam i uświadomiłam mu, że pewnie malutkiej chłodno (zwłaszcza że kichnęła pod rząd 3 razy), wyciągnełam śpiworek, ubrałam w niego, ponosił 5 minut i zasnęła :tak:ale sam to by na to nie wpadl, tylko "szszszszszszsz" i "szszszszszszsz" by robił.

Prawa pierś mnie znów boli :eek:
co kilka dni taki bol się powtarza

morgaine to dobrze, że od deski do deski :-p

p.s. póki co malej huśtawka nie bardzo podpasowała :-pona w ogóle wszystko na opak: spacery nie, jazda samochodem nie, huśtawki/leżaczki nie- to co "kręci" inne maluszki, na nią nie działa :confused2:

Mitaginko w takim razie rób z nią to co innym dzieciom przeszkadza, może to zadziała :-);-)
mnie też się co kilka dni zdarza taki kłujący ból w piersi, ale sam szybko mija...

młody wczoraj po długiej bitwie zassał wieczorem smoka i zasnął, ciekawe czy to tylko jednorazowy wybryk:-D

poprosimy o głosiki :)
Chusta do noszenia niemowląt - konkurs LennyLamb.com - LennyLamb.com

reklama
Oj dziewczyny, odpisał mi producent wózków, do mojego sam stelaż 950 zł!!! Szok. Nic z tego.

Mitginko podobnie miała córka kolezanki, też wszystko inaczej. Lubiła spokój i ciszę, wszystko co grało, robiło hałas było be. Juz teraz duza z niej dziewczynka, ma 4 lata i jest rewelacyjna, bardzo inteligentna, pewnie Tysia bedzie mądralą:)
edit:
Baby już.

Do góry