reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Dziewczyny czy któraś z Was była już u dentysty po ciąży i robiła zęba zze znieczuleniem (miejscowy - zastrzyk) w czasie karmienia piersią?

Trochę mi się 1 ząbek uszczerbił i pewnie będzie całego rozwiercic i zrobic a ja od dawna bez znieczulenia nie robię zębów. Pewnie nie tylko tego 1 trzeba będzie zrobic, po ciąży podobno zęby bardzo się psują.

A pierś już mnie nie boli, bałam się że to jakieś zapalenie piersi, czułam się tak jak bym ją przewiała, bolala jak lekko dotykałam.

No ale przecież te piersi też muszą jakoś odreagowac, skoro nimi ciągle karmimy :-) Po karmieniu chyba trzeba będzie je przebadac.

reklama
hej babeczki :-)

my wczoraj w kinie - BOZE, JAK BOSKO!!!!!!!!!!! poczulam sie jak czlowiek, fajnie sie ubralam, cieszylam sie tym wieczorem jak dziecko. bylismy na dwoch filmach az. Kac Vegas - to dawno sie tak nie smialam, zaje.bisty :-D strasznie podobny do 1 czesci, ale tym lepiej, nie wiem, ktora smieszniejsza, ale normalnie sie poplakalm ze smiechu, wiec polecam w ramach odstresa. a potem Piraci z Karaibow - nigdy nie bylam fanka wielka, ale D owszem i jemu sie podobalo.
a najlepsze, ze mamy to kino pod domem doslownie i moglam w kazdej chwili wrocic, jakby Feluś mnie potrzebowal. ale nakarmilam go o 17.40 (KV na 18.20), wrocilam o 20.30 do domu i dopiero wtedy wykapalam go, nakarmilam i zasnal na noc :-) mama nie musiala go karmic wcale. niesamowite, co??? mama mowila, ze nie plakal ani przez chwile, grzecznie lezal i sie bawil :-) jak ja sie ciesze! szkoda, ze dopiero teraz na to wpadlam... jeszcze Hanne i Super 8 bym obejrzala... hehe :-D

a i w srode wyjezdzamy... zdecydowalam, ze w srode, a nie piatek, bo piekna pogoda, upaly, po co mamy w domu siedziec, a wszystko mam, nie musze latac i niczego zalatwiac na ostatnia chwile, to po co to odwlekac! ale jak ja z wami bede sie kontaktowac?.. musze neta do telefonu sobie zamowic chyba..

hello sloneczka,

witam poniedzialkowo,pogoda zapowiada sie wspaniala...nic tylko wylegiwac sie na lezaku:tak:
zazdroszcze oskarowi,ktory dzisiaj polecial na wycieczke klasowa...:-)
co do rozmiarow to miedzy 62 a 68.

Hej dziewczenta

Ja tylko melduje ze zyje i uciekam zaraz z Olem na kontrole.
Wczoraj wyruszylismy w podroz, w poszukiwaniu samochodu, moje dzieciaki calutki dzien z nami jezdzily, ok 800km przejechalismy no ale znalezlismy wkoncu forda galaxy i nie bedziemy musieli dluzej sie gniesc w naszym nissanie.
Poza tym Liwia coraz grzeczniejsza, tylko pory spania cos nie moga jej sie unormowac, nie mozemy wpasc w rutyne bo sa takie dni, zwlaszcza ostatnio ze spi co chwile po pol godzzinki.
A ostatnio chyba jeszcze skok dodatkowo.
Milego dnia, spadam

jankesowa, ja zakładałam, ale starszemu pół roku temu:) Prawdziwy mężczyzna z Twojego Gracjana:)

mamusia Dorusia, wiem o czym piszesz, bo ja też mam taka koleżankę z czasu pobytu w szpitalu po pierwszym porodzie:)
dokładnie - też zakładałam jeszcze całkiem niedawno Nince ten rozmiar:-Dale klocuś z Gracjana! chociaż - pamiętam, że moja Ninka tez bardzo szybko skakała w większe rozmiary, a ok. 8-9 m-ca przystopowała; tzn. proporcje się zmieniły, nie była już takim klocusiem pączusiem nalanym i się wydłużyła, dzięki czemu wchodziła w ciuchy stosowne do jej wieku, więc pewnie i Gracjan sie nieco "wyszczupli" za jakis czas;

my też mamy super znajomych poznanych w szkole rodzenia w 1 ciąży - jakbyśmy sie znali wieeeeeki cale, zarowno ja z tą koleżanką, jak i nasi mężowie fajnie się dogadują;

aenye jezu jak Ci dobrze, nie szczuj normalnie bo doła złapię... ja nawet nie pamiętam kiedy w kinie byłam!! to jest masakra totalna!!! musze konecznie znaleźć jakąś godną zaufania nianię i z raz na m-c gdzieś wychodzić, bo zwapnienia mózgu dostanę...

baby_55 - fajny filmik, sie uśmiałam:-D

u nas na tapecie ciuszki w rozm. 56-62 z przewagą tych mniejszych; na grubość fajne są te większe, bo Adek pulpecik jest, ale na długość już gorzej, kurdupello ma za krotkie kończyny dolne;-)

Ostatnia edycja:
reklama
alex, no fakt, lipa... kurde i powiem ci, znowu na temat tego spaghetti hehe, no normalnie nadziwic sie nie moge, ze u was takie swobodne zalecenia co do karmienia, a u nas normalnie tylko mleko i mleko i ponoc to jedyne dobro dla dzieciecia do 6mies, a potem tylko jednoskladnikowe dania. a widac, ze co kraj to obyczaj i zadnej krzywdy nie ma, jak dziecko co innego dostanie. a tutaj, jak tylko podasz cos dziwniejszego (np parowke dziecku, co ma mniej niz rok - skandal obyczajowy powszechny) to od razu do pieca 'dobrych rad' wsadza.

anadriel
, no to prawda, rodzice kochani i pomagaja ile wlezie, a ja korzystam :-)

u nas rozmiar 62 i czasem 56 ubiore jeszcze ;-) ale juz przebralam szuflady i 56 poszlo w odstawke, bo 62 mam duzo i musze je tez 'wynosic', tzn nie ja, a Felek ;-) 68 tez czeka w kolejce jeszcze, ale dopiero na wakacjach pewnie ubierzemy.

Do góry