reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

aenye - i tak bylam w szoku...wszystko dopiero od 4 m-ca...nawet marchewka do mleka,ktora mozna bylo kiedys podawac od 6 tyg.:-). jedzonek,deserow,owocow etc masz od wyboru do koloru...zroznicowane sa m-cami 4...6...8...itd.
ach,nic sie przeciez nie stanie,a te "dobre rady" to niech sobie wsadza...:-D oskar i kim jedli wszystko czy cos im sie stalo???

a propos...moj synus,sie meldowal...ze do dolecieli...palma de mallorca... i jak tu nie byc zazdrosna:blink:

reklama
Witam się .

czasu brak nieco na popisanie sobie ...,teraz Hubert był kilka dni i jednej babci ,potem na trochę do drugiej pojedzie,a potem się zobaczy co z resztą wakacji,jak mój wolne weźmie .

ja małej ubieram 74 i jest prawie w sam raz,i coraz częściej odkładam już 62,68,bo ledwo dopinam ją w tym,nie wiem, heh, tak rośnie ? nie możliwe ale na prawdę, ost,od cioci dostała body 74 i ledwo co wcisnęłam ją w to , a może tylko materiałowo insze .

czas najwyższy pannę zważyć i zmierzyć,
nie ten wątek,ale jeszcze nie szczepiłam małej, bo mam straszny dylemat czym, możecie powiedzieć jak Wy szczepicie ? i czy jakieś skutki uboczne były są ? bo się naczytałam oczywiście że nawet też po skojarzonych zdarzała się masakra u dzieci ... bardzo bym prosiła o opinie jakieś,było o tym wiem na szczepiennym wątku ale,, jeszcze raz chcę na bieżąco się dowiedzieć ..

u nas też na tapecie 62, okazyjnie pojedyncze 56, zależy od firmy, i zdarza się 68 ale takie małe, młody ostatnio rośnie głównie na długość, przerósł kuzyna o 5 tyg starszego, tamten ma 58 cm, a Adi 62 :) no i waży niecałe 5500g a tamten 6600g

Alexandra fajnie się tak odnaleźć po latach :) super :) a Oskarowi zazdroszczę, też bym chciała :tak:

Ostatnia edycja:
Hej Laseczki ! Witam sie i zaraz zmykam ,u nas daaalej remont , a raczej poczatek wiec dalej u mamy ,mama dala mi wlasnie pozwolenie na przespanie sie do 12:30 hurrra ,choc jakbym miala czas to bym wola z wami siedziec.Pogoda taka sobie,co my dzis bedziemy robic.
Pomyslu jak zrobic te cholerne podwieszane sufity tez nie mam RATUJCIE dziewczynki ,widzialam ukradkiem ze BABY-55 ma fajane rozwiazania aenye.Plesuje ,nisko sie klaniam i w ogole podeslijcie mi fotki waszych mieszkanek,o i jeszcze Madziarkas co mi sie przypomina ,naszej Mitaginki nie ma a gosc chce juz cos mlodzic przy tym ,a ja nie wiem czego chce i on te powiedzial zeby u kogos zobaczyc ,podpatrzyc.gazety sa za bardzo "skomplikowane ,u nas to tylko takie odswiezenie i podniesienie wartosci mieszkania ,dlugo tam pewnie miejsca nie zagrzejemy,mowimy rok ale stawiam ze sie z 2 przeciagnie.Alxandra ty masz pewnie fajne rozwiazania w niemczech i wszystkie laski spoza kraju ,ratunku ,licze na zdjecia ,chce to miec szybko z glowy bo mala w koncu musi w swoim pokoiku miszkac.

Bede NIEZMIERNIE WDZIECZNA za zdjecia na mail emigrantka7@gmail.com

tylko please nie piszcie zeby znalezc cos w gazetach bo ten gosc i ja chcemy wlasnie zobaczyc jak projekty z gazet przelozyly sie na "zycie",buzki kochane

jak malanie bedzie miec takich placzow i gazow jak wczoraj to jeszcze do was zajrze dzis

papap

a teraz wyrko heheh

Kurcze to z moja malizna nie jest tak zle : ostanio z tydzie temu ( albo i wiecej )cos 5280 wazyla a dlugosc...do 62 musimy jej stupki prawie na sile wciskac:) o 56 juz nie ma mowy ,ale od poczatku lekarze mowili ze bedzie drobna ale dluga ,chyba po dziadkach,i oczy tez ma nie nasze ,my oboje ciemne a ta niebiesko granatowe ,do kiedy to sie moze zmienic?

Baby - popłakałam się :)
mamusiaDorusia - 5 dni w szpitalu to dłuuugo
jankesowa - wow....nieźle ;) chłopina daje czadu :)

eee,tam długo;-) Wypisałam się wtedy na własne żądanie,bo pewnie by mnie tam potrzymali(źle gin.obliczył tp,o m-c za wcześnie,ale to taka historia,że masakra)

My na 12.30 na szczepienie,o mój Boże,oby już było po!!!

nela, oo, to smiesznie z tymi waszymi oczkami. my z D mamy ciemne brazowe, i chlopcy - wszyscy trzej - rodzili sie z takimi oczkami bardzo ciemnymi, takie popielatoszare, jak popiol, ale ciemniejsze i z czasem zmienialy sie - tak jak Felkowi teraz, stopniowo teczowka brazowieje, na razie wokol zrenicy, reszta szara, ale coraz wiecej koloru. ponoc nawet do roku moze sie zmieniac w przypadku ciemnych oczu. ale mowie, ze u was dziwnie z oczkami, bo zwykle z ciemnych wychodza oczka ciemne, a u was najprawdopodobniej zielone beda :-) bo z granatowych oczek zwykle niebieskie lub zielone oczy 'powstaja'.

a co do mieszkanek - oraju! ja mam taki syf, a za dwa dni wyjezdzam, nie wiem, czy zdaze..

Mam pasy w spacerowce :) ale spacerowka jest tak zrobiona ze nie wypadnie maly za chiny ludowe :) mojego wozka nie ma na allegro niestety firma "gosiu" czy jakos tak, mam nadzieje ze jeszcze z miesiac sie zmiescimy:)

Dzieciaczki widze postepy robia ogromne naprawde w szoku jestem :) moj tez ambitny ale nie az tak.

Kupuje body na 74 i Synus nosi je 2-3 tyg i w karton wsio idzie aktualnie nosimy 80 i duzw 74 masakra normalnie :szok: ktos jeszcze juz 80 zaklada??
tak, moje chlopaki jak mialy rok to nosily 80:)
no i nie moge popisac bo niko wzywa...
nika chora:(

reklama
moja malutka ma niebieskie oczy tzn mocno niebieskie prawie szare chciałabym żeby tak zostało to by chociaż to miała po mnie ( co prawda jak to mąż mówi od szyi w dół to wszystko po mamie)
chyba MamusiaDorusia pisała, że do pół roku może się to zmienić to jeszcze trochę.
a za usiądnięcie dostała groźną minę, że mama dostała prawie zawału serca.

Do góry