reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Tysia ma na razie oczka ciemnoszare (?)
ja mam zielone, M. brazowe, czy to oznacza ze będzie miec brazowe? niby gen brązowych oczu dominuje bad zielonymi czy niebieskimi

nela ja nie pomogę, bo na kompie u rodziców nie mam fotek mieszkania
hatorska pokój miałam z siostrą, a że ona jeszcze tu mieszka, więc wsz praktycznie zostało bez zmian, no z tym, że zajęła moje szafki :-D

u nas noc ok, jedna pobudka o 4:00, ale za to nie chciała już mała spać, zasnęła o 6:00 i wstała o 8:00
dzisiaj może wpadnie do mnie kumpela z córeczką urodzoną w marcu :-) super by było!

reklama
ja mam brązowe oczy, mąż zielona,u Huberta wyszły brązowe,a Sandra jak na
razie widzę jakby miały zamiar zrobić się zielone.

I zaraz mnie trafi jasny,nagły i niespodziewany... dzwonię do przychodni jednej,drugiej bo muszę słuch małej zbadać ,i usg brzucha zrobić zaległe a tu dupa nikt nigdzie nie laska odebrać dziadostwo normalnie .

uzyskałabym odpowiedź odnośnie tych szczepień ? por favor :) bo ja muszem

Witam się i ja po wojażach :-) poczytałam was i jestem w szoku:szok::-D

nati pierwszy ząbek i siadanie..no nieźle :-) Mój Kacpero też był taki popędliwy :-D Przemo na razie jak jest w takiej pozycji półleżącej to odbija się jak do siadania ale zaraz upada z powrotem :-D No i przewraca się na we wszystkie strony co mnie dobija przy przebieraniu.

U nas sprawa ciuszkowa wygląda tak. Body i pajacyki 62 idealne czasem 68 ale to jeszcze za duże. jesi chodzi o pozostałe ubranka to spokojnie wchodzimy w 56 i 62 jeszcze troszkę za duże no chyba że to takie mniejsze 62. A rzeczy z H&M to wszystkie 56 jeszcze dobre.

Widzę że zaczyna się pora wakacyjna. Wyjazdy i urlopy.... my w tym roku tylko wypadówki planujemy.
Mogę się pochwalić że moje najmłodsze dziecię zaliczyło swój pierwszy wyjazd zagraniczny :-D Byliśmy w sobotę na wycieczce w Czechach. Co prawda było to na wariackich papierach bo nie mamy dla nich żadnych dokumentów wyrobionych i jechaliśmy na zasadzie a może nas nie złapią ale się udało i było super ! :-D W tym tygodniu wyrabiamy dowody bo szybciej i nie trzeba jeździć do Wrocławia a wyjazdów poza unię nie planujemy. :tak:

Ja na weselisku wyszalałam się na całego. M zajmował się małym a ja tylko karmiłam. Zaliczyliśmy też poprawiny i poprawiny poprawin a wczoraj goście. Generalnie cieszę się że dziś poniedziałek i troszkę sobie odpocznę:-D No dobra muszę się pouczyć bo w końcu muszę zdać ten cholerny egzamin :-p

Życzę udanego dnia cioteczki :-D

emi ja szczepiłam w 1 dzień hexa (6w1) i rotarix, a 2 tyg później pneumo- nazwy nie pamiętam
skutków ubocznych nie było (mam nadz że przy kolejnych dawkach tak zostanie :)

aha,bo ja się przymierzam do 5 w 1,w tym tygodniu należałoby już zaszczepić,bo chciałam tego w ogóle nie robić,ale za bardzo się też boję,i takie błędne kółeczko no ..

dziewczyny chustowe, doradzcie.. dzis jest spotkanie chustowe w gdyni, ostatnie przed wakacjami, zreszta - wyjezdzam. i pytanie, czy warto na nie isc? strasznie mi sie nie chce, tzn nie po drodze mi.. myslicie, ze warto? bylyscie na takich spotkaniach?

ja bym poszla tylko po to, zeby mi powiedzialy, czy sie dobrze wiaze i nauczyly poprawnego wiazania. kurde, ale to za 2h, a ja w proszku, za dwa dni wyjazd, a ja musze poprac wszystko.. i jeszcze musze dzieci z pkola odebrac, ubrac ladnie i zdazyc na 17 do restauracji, gdzie tesciowie robia male przyjecie z okazji 30 rocznicy slubu.. co myslicie? isc czy nie isc?

Witam się i ja poooooooweekednowo
Jakoś tak dziwnie jak W wyjeżdża sam i myślałam że w sobotę to mnie trafi najjaśniejszy. Wikula dała popalić i jak wcześniej wspominałam nie spala od 5 nad ranem tak usnęła o 16:45 na 12 min. Nawet uwieczniłam ja na fotce jaka naburmuszona była i dla Migatinki są też zdjęcia ryczącej hrabiny. Wreszcie się wkurzyłam na me dziecię i powróciłam do swojego mleka. Obiecałam sobie że już nigdy przenigdy takich maminych nadgorliwości. Co do szczepionek to szczepiłyśmy (5in1) było to Infarix a pneumokoki to Synflorix. Jeśli chodzi o jakieś skutki uboczne to powiedzmy tylko rzuciło się na marudność i przylepność do mamy, przyznam się że nie umiem odróżnić u Wiki rozpalenia od normalnej ciepłoty ciała. Może dlatego że ona ma zawsze bardzo ciepła główkę a zimne nóżki i rączki.
Jeśli chodzi o rozmiary to oscylujemy na granicy 62-68, ale wchodzimy jeszcze tez czasem w duże 56 ale to naprawdę kilka wybiórczych rzeczy.
Oczka nasze to brąz moje są bardzo ciemne a W ma je trochę jaśniejsze, za to Wika póki co ma ciemno szare z dużą już przewaga brązu.
Marma ma pytanie jakie dokumenty na wyjazdy zagraniczne trza załatwić dla dziecka? Wyjazdy do teścia często kończą się w Czechach bo tam już jest blisko i dla bezpieczeństwa wołałabym mieć wszystko na legalu.
Nela Ty się remontujesz a ja zachorowałam na zmianie mieszkania ( 3 pokoje) bo zaczynam się dusić w tych swoich 2pok. a ogólnie w 32m2. Siedzę na portalach biur nieruchomości i szukam coś dogodnego. Zobaczymy na czym się skończy. We wtorek spotkanie z doradcą z banku i działamy. Mam nadzieje ze do października się uda.
Aenye zazdroszczę kina, ale ja się jeszcze nie odważę zostawić dziecka mamie czy teściowej. Pewnie nic bym z tego filmu nie wyniosła tzn nie zapamiętała treści bo myślałabym co u Wikusi. AAAAAAAAA i podjeliśmy z W decyzje że chrzciny robimy w lokalu a nie w domu u rodziców ( za dużo babrania się w garach, tym bardziej ze tata będzie po operacji i nie chce mamie swojej robić kłopotu). Już byłam u koleżanki w restauracji tu gdzie mieliśmy wesele i będziemy ustalać menu na 21 sierpnia.:tak:
Wakacje na razie leżą odłogiem zobaczymy co się wydarzy z naszym mieszkaniem itd.
No to tak na szybko odpisalam i idę ogarnąć mieszkanie i udajemy się na jakiś zakupowy spacer. Taka ładna pogoda ze szkoda w domu siedzieć. Ogarnę się szybko i mieszkanie póki dziecko śpi i wybywamy.
Miłego dnia Cioteczki

ja w koncu nie poszlam na to spotkanie. kurde, na stronie bylo napisane, ze klub kangura to nie sa warsztaty noszenia dzieci w chustach. dla mnie delikatna sugestia - nie podoba nam sie, ze chcesz przyjsc i nauczyc sie wiazac chuste. a gadac o tym, jak fajnie jest nosic w chuscie to moge w domu i z przyjaciolmi ;-)

aenye straszna lipa bo u nas w bb klub kangura wlasnie tak wyglada ze 'nowe' przychodza i sie ich uczy wiazac i doradza itd... co to za klub kantura??!! świat zwariował:-D

Matko z córką Niśkę mam chorą:( buuuu coś na gardle....tzn ja weim ze to od klimy, ja ją tak załatwiłąm jak jechalismy na grilla w Boze Cialo... siet siet siet jak to mówi stara wysłużona bb-ciotka;-) :-D matko mnie za te złoślilwości kiedys stąd wyrzucą.
wlasnie ubralam body 68 bo tak czytam o tych rozmiarach, no i jeszcze duuuuze. ale body, pajacyki 56 juz male, mloda jest dluga jakas... juz 62 na dlugosc sie zaczyna krótkawe robic, no i nóżki pulchniutkie podobno tez ma...pisze podobno, bo przy Nikosiu i Konradzie to ona i tak szczupło wypada:-D oni to były kluseczki, wszystko zeszło jak zaczeli raczkowac...

co do fotek mieszkania nie pomoge... :(

reklama
Do góry