reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Mitaginka dla relaksu poszlam sobie umyc wlosy ,dac jakas odzywke i wyprostoac ( mam krecone swoje) korzystam poki moge bo leca mi garsciami i tfu ,tfu chce jakies zdjecia sobie porobic poki mi wszystkie ( bron Cie Panie Boze) nie wypadna.hustawke polecam mala ja uwielbia

teraz wrocilam z tesco,wypultalam sie calkowicie ,nakupilam malej zabwek bo te przeceny takie kuszace( wszystko co mozliwe z lamaze) i takie cos na stupki i raczki itp i zostalam bez grosza.

kolezanka ktora przyjechala z warszawy juz od 2 godzin czeka na mnie z grillem ( ma trzymac mala do chrztu) a ja siedze i licze doslownie blaszaki z jakiejs puszki zeby mi na taxe nie zabraklo ,bo ona daleko mieszka:)i tak skladam i skladam ,ciekawa jestem czy sie doskladam a od 22 podnosza zaczyna sie stawka nocna ( sic) i jak zwykle bede spozniona:)

buzki dla was wszystkich

reklama
herbatita moja Tysia też nic, nawet głowki na brzuszku nie chce podnosić

Widocznie taki urok tych naszych małych hrabianek;-)

kurna brak wody w całym Wrocławiu, awaria głównej magistralii zdążyłam tylko nabrac wode do czajnika a juz z kranu nic nie kapie, a miałam dziecko kapać co prawda nadal mi śpi:szok:; nawet na śpiocha wciągnęła butle i śpi

Moja tez na polozona na brzuszku strzela focha i jak nie placze to zasupia i ma to gdzies.
A ja sobie kupilam wczoraj bujaczek-fotrlik na allegro z maclarena i jestem taka happy ze sama bym w nim najlepeij usiadla ale zobaczymy jak zareaguje na niego moja hrabianka.jak nie polubi to chrzanie ja bede na nim siedziec ,hehehe

spadam dalej centusic a tu mi sie ta 21 zbliza ,u nas to chyba nawet od 21 ta taryfa nocna sie zaczyna ,zdziercy!:)

ja się właśnie zastanawiam czy się w sierpniu do Łeby nie wybrać ale trochę się boję po pierwsze drogi- ponad 700 km- a po drugie pobytu tzn czy to wszystko nie będzie zbyt męczące dla małego...

ja planowalam sie sama wybrac z Niką 650km ale stweirdzilam ze jako jedyny keirowca(zawsze takie trasy sama pokonuje) nie dam rady z mlodą, bo karmienia w trakcie, poza tym ja teraz nie spie w nocy i jestem padnieta przez neispanie w nocy i nie wydolę...

piję piwo z okazji dnia taty:) byli znajomi z trójką dzieci... fajowo:)

Mlody obudzil starszaka:( no i niedlugo bedzie fota p jak posciel end of story.... :-D

ja planowalam sie sama wybrac z Niką 650km ale stweirdzilam ze jako jedyny keirowca(zawsze takie trasy sama pokonuje) nie dam rady z mlodą, bo karmienia w trakcie, poza tym ja teraz nie spie w nocy i jestem padnieta przez neispanie w nocy i nie wydolę...

sama??:szok: chociaż w sumie pewnie dałbyś radę:tak: kto jak nie Ty!?!?!:-D

ok pa laski ,zyczcie mi milego grilla 1wszy od narodzin malej ,a 2 to zyczcie mi coby mi na taxe starczylo;-)czlowiek glupieje przy dzieciach a te zabawki takie drogie!!!!!!!!!!!!!!!

Miaginka zobacz na zakupowym jaki sobie hahha sorki mlodej Krzeselko kupilam ,cos czuje ze moze narzekac ale kolezanka bardzo polecala a miala i Fishera i Maclarena i przy 3cim bobasie wrocilado Maclarena,strasznie mi sie podoba:)))) az sie chce w nim usiasc hihi

ja też dziś próbuję fasolki szparagowej :-D a wczoraj jadłam gołąbki, ale kapustę ściągnęłam ;-)
Oj, chodzi za mną fasolka już od dawna :) W przyszłym tygodniu poszaleję skoro prawie nie karmię moim mlekiem.

Ja wreszcie znalazłam czas żeby coś napisać. WCzoraj byliśmy u teściów a potem na golfie, tzn teść z M uczyli się grać (prezent dla teścia na urodziny) a my spacerowałyśmy z Gabrysią po parku. Właściwie to ja spacerowałam z wózkiem a teściowa nosiła ją na rękach. Przez 3 godziny bez przerwy a Mała waży 6,5 kilo. Ręce jej odpadały, widać było, ale się uparła i już :p Bo Mała zapłakała raz i ta ją od razu na ręce wzięła. Muszę być bardziej asertywna, bo jak często się będziemy widywać to mi Gabę roznosi na rękach i będę miała problem :/ Więc ja też dołączam do grona tych, co mają problemy z teściowymi. Moja mi dosłownie wyrywa dziecko jak przyjeżdżamy i nosi cały czas i nie da mi nic przy Małej zrobić. M na nią krzyczy ale ta dalej swoje. Doprowadziła już do tego, że nie mam ochoty tam jeździć.

W środę odebraliśmy wyniki Gaby i nie ma już anemii :) Dwa tygodnie podawania mleka modyfikowanego, moje tylko 2 razy dziennie albo raz dostawała, i lepsze wyniki. Żelaza ani kwasu foliowego nie dawałam bo pluła. Więc to musi być zasługa mm. Ja mam dużą anemię, więc skąd ma być żelazo w moim mleku. Próbuję pozbyć się resztek poczucia winy. Najważniejsze, że moje dziecko jest zdrowe. No i ja spokojnie mogę jeść moje żelazo, po którym Mała miała jeszcze większe kolki.

Mam pytanie o przepajanie dzieci na mm. Ile i co dajecie dzieciom? Chyba powinny być conajmniej 3 godzinne przerwy miedzy karmieniami a moja się drze czasem wcześniej no i daję jej picie wtedy. Chyba można tak, prawda?

A tak w ogóle to mitaginka dasz radę z podróżą, zobaczysz :)

Dzisiaj Mała daje czadu. Wyszliśmy na spacer i zaszliśmy przed blok i tak się darła, że wróciliśmy. Sama nie wie o co jej chodzi i albo śpi albo płacze dzisiaj. Chyba najlepiej zgonić to na skok :p

Moja tesciowa bawi malego gora 5 min a aprzez telefon opowiada ze mamy przyjechac itp pff ale nie potrzebuje jej.
Ja chyba jakas nie zdrowa na umysle jestem kocham spac z moim brzdacem i juz i to ja nie umiem sie z nim rozstac wiec spimy razem ;P mowie ze do 3 miesiecy ale nie obiecuje .
mitaginko dasz rade mialam teraz wkladki z nuk i baby ono i tez sa ok prenaten wata sie nie klei :)

Mała daje czadu. Wyszliśmy na spacer i zaszliśmy przed blok i tak się darła, że wróciliśmy. Sama nie wie o co jej chodzi i albo śpi albo płacze dzisiaj. Chyba najlepiej zgonić to na skok :p

ha ja myślałam że Antkowi ząbki się przebijają- niespokojny, bańki ze śliny robi, piąstki do buzi pcha, pięć minut w miejscu nie wyleży/siedzi tylko nosić i to w pionie się chce i nie że sobie potostoje w miejscu tylko łazić trzeba- a tu się okazało że w samym środku skoku jesteśmy- a ten jakiś taki długi podobno:-(oj oby sił wystarczyło bo jak na złość mama akurat w Łebie urzęduje:-D

reklama
Jankesowa ja postanowiłam, że póki co młody jednak zostaje u nas w łóżku, mamy duze to się pomieścimy, nawet jak się młody rozpycha i śpi w poprzek i pół łóżka zajmuje :-D ale to taka nasza kochana estyjka i nie potrafię go wyrzucić z łóżka, jak będzie większy i nie będzie tak często jadał w nocy to się zastanowimy, na razie zjada o 20 potem 1, 3, 5 i 7 i wstajemy, więc nawet nie chciałoy mi się go co chwilę odkładać i wstawać, teraz jak jestem śpiąca to tylko wystawiam cycka i zasypiam :-D on sobie zjada i też zasypia i mamy spokój :tak: moze zbyt wygodna jestem ale skoro męzowi też to nie przeszkadza, to nie wiedzę problemu, postanowilismy więc, że sprzedajemy kołyskę chyba kuzyn będzie ją chciał, a jak nie to wystawię na allegro, i spokojnie kupimy łóżeczko już nawet sobie upatrzyłam takie które mogę potem na tapczanik przerobić jak młody podrośnie :)
ŁÓŻECZKO TAPCZANIK 140x70 kolory DARLAND (1672166179) - Aukcje internetowe Allegro
to najciemniejsze, bo będzie pasowało do moich mebli i łóżka ikea :) (Pati takiego jak twoje :tak:)
ale nie spieszy nam się wszystko powoli, skoro i tak śpi u nas :)

Mitaginko dasz radę i Tysia też :)

Morgaine gratuluję udanej imprezki, fajnie tak spotkiac sie w gronie ludzi, którzy mają te same problemy co my :) u nas też będzie trochę takich osób, w sumie wokół nas to 4 chłopaków z różnicą wieku nie więcej niz 6 mies. do młodego :) będzie fajnie jak chłopaki podrosną :-D

Cucu najważniejsze, że Gaba jest zdrowa :)

Nela trzymam kciuki żeby na taxe nie brakło :) i udanego grila :)

Do góry