reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Dziewczyny, a jak to u Was jest? Czy dzieciaczki leza/spia w pokoju gdzie jest wlaczony tv? Wiem, ze niby dziecko od poczatku trzeba "uczyc halasu", ale z drugiej strony to masa bodzcow - niepotrzebnych... Co o tym myslicie??

moja od urodzenia przy tv. jak śpi to zamykam drzwi od pokoju ale zostawiam włączony tv-hałas z kuchni ją budzi albo inaczej ja mam takie wrażenie bo jak mocno zaśnie to nic jej nie obudzi.
jakiś rekord pobiłyśmy dzisiaj dopiero co mała otworzyła oczy.

dziękuję, że widzicie podobieństwo do mnie bo niestety wszyscy mówią, że do męża i miło słyszeć (czytać), że do mnie

reklama
i już z powrotem śpi :-) a ja mam lenia i nic nie robie.
Asiunia też ulewa może jakoś nie tragicznie ale jednak tak i nie po jedzeniu tylko ok pół godziny po i takim twarożkiem albo czasami samą wodą ale to może ślina?? i najczęściej to wygląda tak odbicie z ulaniem i czkawka.
mąż wyjeżdża po pracy chyba na działkę, córka starsza u babci a my dzisiaj same na posterunku. więc nic nie robię

U mnie mały też jak jesteśmy w dużym pokoju słucha TV i radio. Mówimy normalnie przy nim, nawet odkurzam (bardzo to lubi).
A wieczorem po kąpieli, idziemy do sypialni, roletka zasunięta, cisza, jedzonko, odbijanie i do łóżeczka od razu zasypia, czasami jak nie chce, to go pogłaszczę po główce - zamyka oczka i śpi.

Zauważyłam, że bardzo lubi patrzeć się ekran TV. Jak mu tam miga w ekranie to się nawet cieszy, więc kładziemy, trzmamy go tak żeby nie mógł tam zerkać gagatek :-)

Pytanko : Czy któraś z Was bolała pierś, mnie pobolewa od sutka w dół, tak jak dotykam mnie boli i czasami sutek :-(

Asiunia też ulewa może jakoś nie tragicznie ale jednak tak i nie po jedzeniu tylko ok pół godziny po i takim twarożkiem albo czasami samą wodą ale to może ślina?? i najczęściej to wygląda tak odbicie z ulaniem i czkawka.
mąż wyjeżdża po pracy chyba na działkę, córka starsza u babci a my dzisiaj same na posterunku. więc nic nie robię

moja tez duzo nie ulewa, ale jak uleje to tez takim twarozkiem i woda, no i troche wymiocinami to smierdziocha :/ No, ale jakiejs tragedii nie ma z tym, wiec luz... A po ulaniu to czkawka standardowo u nas - jak nie zauwaze ulania, a widze, ze czka to juz wiem ze to ulanie.
U mnie wszyscy w domu, ale tez mam zamiar nic nie robic!! Wstawalam dzis 4 razy do Malej, po conajmniej godzine i wiecej! Mam dosyc. A rano jeszcze uslyszalam, ze wygladam jak TROL! Nosz ku***!!

aha muszę się pochwalić, w końcu mąż umie uspokoić malutką i jak wychodzę np do sklepu to nie wracam a tu ryk, że aż pod domem słychać. co prawda uspokajanie wygląda, że M. sadza ją w leżaczku i się bawi ale i tak dobrze. na ręce tzn, że malutka "siedzi" na kolanach to się boi tzn trzyma ją obiema rękami i sztywnieje ale z czasem i tego się nauczy

ja na moment, bo pakowanie w toku
nie wiem, czy u rodziców będę miała jak wejśc na bb, ale nie zapominjacie o mnie :-D

miki mnie boli prawa pierś, właśnie nie sutek tylko pierś i to też nie cały czas tylko czasem
cucumber u nas też noc średnia, pobudki właśnie co 3h i pełno bąków, pewnie przez wczorajszą fasolkę szparagową :-D
trzymajcie za nas kciuki, za podróż i za pobyt, bo mała coś dzisiaj marudna bardzo
ok uciekam
buziole!

matko, a ja nigdy malego nie zostawilam jeszcze, nawet na 5min. no ze dwa razy na kapiel, ale on i tak spal wtedy. za to jutro mam debiut, jest weekend kina w multikinie i zamowilam bilety dla mnie i D na dwa filmy pod rzad ;-) kac vegas i piratow ;-) ale mieszkam 2min od kina na piechote, autem minuta ;-) w razie W podjade i pokarmie, zreszta miedzy filmami godzinna przerwa, mama da rade ;-) (chyba?). kurka kocham kino, a potem 2 mies wakacji i sie nie uda juz.

anadriel,
moj tez max co 2h pobudka, nieraz czesciej. z reguly od 21 do 24 spi, ale potem juz tak jak mowie, co godzine - dwie pobudka..

baby
, sliczne lozio :-)

pandora,
hehe, no jest ;-) http://www.lebapark.pl/

ehh moja spi od rana i juz tesknie!!

jedziemy dzisiaj w góry, prawdziwe góry a nie jak niektórzy myślą że bielsko-biała to już góry ahhaha
na koniec polski jadziem, do kuzyna:) ma dwóch synów to moi sie wyszaleją, a Niśce na katar górskie powietrze może pomoze....

a no nie przerażajcie się bo ten koniec polski to godzine drogi ode mnie:) ale potem juz tylko góry i słowacja...

moja trochę ulewa, ale t onie jest regułą jak przy Niko - on po każdym posiłu, Nika może raz dziennie,c zasem wcale...

no i spi spoko, od dwoch nocy do 2, potem do 4 lub nawet 6!! ale nie moze mnie czuc...tej nocy spala z M:) dopiero dołączylam o 1 w nocy do nich, a i tak spala do 2, potem cyc i do rana...

reklama
Do góry