reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

ja też dołączam do dzieci bez kolkowych. dostała 2 razy ss ale trudno stwierdzić czy był potrzebny.
Ja może nie rozpieszczam do końca ale przytulania nigdy nie za dużo- szczególnie, że jest małą przylepą i się ślicznie wtula. śpi pół na pół z nami jedynie nie za bardzo noszę ale mam doświadczenie ze starszą noszona non stop i nawet naleśniki smażyłam z nią na rękach więc po przytuleniu i wypieszczeniu zajmuję ją zabawkami itp

reklama
oooo, morgaine, na zakupowy pls! umieram chustowo, wlazlam na chusty.info i zdebialam, nie wiedzialam, ze to tak uzaleznia. szybko zamknelam te strone i nie chce jej wiecej ogladac. matko boska, nie chce byc takim freakiem. ale chusty maja piekne.. tylko jakie drooogie...

nati
, ja tez duzo w dzien nie nosze, chyba ze w chuscie na spacerze. ale w domu nie, odkladam na mate, bujak, plecy mi wysiadaja inaczej. przytulam przed/w czasie/po karmieniu i czasem zaniose do lustra, ktore uwielbia - smieje sie az w glos do siebie samego :-) cudne to!

pisze do asiuni normalnie, co ja tak wywialo!

witam :-)
moje dziecko spalo dzis od 20:30 do 4 :szok: i nie jeczalo z powodu brzuszka ale sie ciesze..teraz tez spi :-)
aenye no i niestety znowu musze sie z Toba zgodzic :-D ja w dzien tez nie nosze za duzo oprocz kolkowych godzin bo wtedy trzeba bo jak mlody bawi sie na macie to mam czas dla starszaka poczytanie do egzaminu (to rzadziej) itp
a co do chust to mam ochote na druga ;-) juz powiedzialam mezowi ze potzrebna bo jak ta w praniu to w czym mam nosic :-D
no wlasnie tez sie zastanawiam co u Asiuni moze nie ma neta albo wybyla na wczasy ;-)
jankesowa gratuluje grzecznego maluszka :-)
nati Asia chce jakies rekordy w spaniu pobic? :-D

hello sloneczka,

jeszcze raz dzieki ogromne za zyczenia urodzinowe-kofffffffffffffffffane jestescie:o)

co do tulenia,rozpieszczania etc-tego nigdy nie jest za malo,a czas tak szybko mija...pamietam oskarowa faze,jak nie chcial mi dac buziaka na pozegnanie w publicznym miejscu bo to nie bylo cool:o)...takze dziewczyny,trzeba sie rozkoszowac kazda chwila:tak:

dzień dobry:)
a czy znacie jakieś pewne źródło, gdzie można nabyć sab simplex??? jesli tak będe wdzięczna za namiar; znalazłam jakieś ogłoszenie w necie - można kupić te niemieckie kropelki (bo ponoć te niemieckie najskuteczniejsze), ale się boję, że to jakies oszustwo itd.... a chyba dziś podjęłam decyzję, że MUSZĘ je mieć - noc koszmarna, tak samo poranek; prężenie, stękanie, wreszcie wycie... i niby kupki są, gazy też odchodzą, a taki wysiłek to kosztuje maluszka, aż żal patrzeć:-(nie mam doświadczenia w temacie kolek, bo córcia postękała trochę przez niecałe 2 tyg. i minęło bezpowrotnie, a ja nawet diety nie trzymałam żadnej; a teraz synek mnie przeczołga przez wszelkie dolegliwości wieku niemowlęcego:-pwiadomo - chłop w końcu;-)

co do chust to ja się coś przekonac nie mogę; raz się tym opatuliłam (co trwało wieki, a rozszyfrowanie instrukcji tez nie bylo takim hop-siup) i czułam sie jak więzień... od razu mi gorąco, od razu chcę to z siebie zrzucić... czy ze mna coś nie tak jest??? mam natomiast nosidełko womara, ale to raczej dla szkraba >3 m-cy, żeby już główkę trzymało;

alexandra, spóźnione życzenia urodzinowe :) :*

My wczoraj byliśmy u pdeiatry. Wszystko w porządku, uszka ładne zdrowe :) Tylko ta anemia :( Dzisiaj rano pobieraliśmy morfologię z paluszka (matko, ile to duszenia tego palca i ile męczarni - wszyscy byliśmy spoceni: ja, Gaba, tatuś i pani pielęgniarka). Po 17 mam wyniki, zobaczymy czy nie spadła hemoglobina bardziej. Ale i tak lekarka coś wspominała o żelazie w kropelkach. Mleko bez laktozowe zaakceptowane przez lekarkę. Jaka była zdziwiona, że Enfamil tańszy od Bebilonu Comfort. Mała przybiera ale dużo mniej niż zwykle, możliwe, że od anemii, bo ogólnie mniej je.

Co do noszenia to ja noszę na rękach jak trzeba. Ale ze względu na to, że Gabcia trochę waży to staram się bawić z nią na macie, łóżku, w jej łóżeczku a nosić tylko w razie konieczności. Jak mi było dziecka szkoda i zaczęłam często nosić po szpitalu to mi się coś w nadgarstku zrobiło i mnie boli do dzisiaj jak się ręką opieram o coś. Uwielbiam leżeć z nią na sobie :) Przynajmniej raz dziennie trochę dłużej tak leżymy. Mogłabym ją odłożyć i robić w tym czasie jakieś porządki itp ale w końcu trzeba się poprzytulać i mieć te chwile dla dziecka.

Teściowa opieprzyła męża za to, że mówi na córkę Potworek :p I naskarżyła do mnie, że ona go nigdy tak nie nazwała chociaż płakał dużo i miał kolki długo. A ja dzień przed tym jej tekstem zamówiłam dla M koszulkę na dzień ojca z napisem: Jestem tatą potwora! Kochanego potwora :) Jesteśmy złymi rodzicami :p

Teściowa opieprzyła męża za to, że mówi na córkę Potworek :p I naskarżyła do mnie, że ona go nigdy tak nie nazwała chociaż płakał dużo i miał kolki długo. A ja dzień przed tym jej tekstem zamówiłam dla M koszulkę na dzień ojca z napisem: Jestem tatą potwora! Kochanego potwora :) Jesteśmy złymi rodzicami :p
phihihihihihihihihiiiiiii:-D

reklama
Do góry