reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witajcie! ja też cierpię na zaparcia, choć przed ciążą nie miałam z tym żadnego problemu- chodziłam do toalety 2-3 razy dziennie. Wczoraj nawet musiałam wziąć czopek, bo myślałam, że zwariuję :(

mnie za to bolą dzisiaj krzyże
weekend miałam trochę męczący, przyjechała rodzinka i prawie nie leżałam, a tak to leżę całymi dniami... myślicie, że to może być od tego? Cierpi któraś na bóle krzyży?

reklama
Co na pecherz mozemy brac? bo mam dosc jutro jade na badanie moczu bo co 5 min to kibelka chodze.

nati_k

Na pewno Urosept. Dawali mi jak leżałam w szpitalu i miałam złe wyniki moczu. Ziołowy, bezpieczny lek.

Witam w niedzielny wieczór!!!

CUCUMBER-WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA WASZEJ WSPÓLNEJ DRODZE ŻYCIA-MIŁOŚCI BEZ KOŃCA I NA NIEBIE SŁOŃCA!

nati
-muszę przyznać,że na kibelek to ja też czasem dwa dni nie idę,ale wtedy na czczo Acitvia śliwkowa albo naturalna i sprawa załatwiona. Leków z apteki nie stosuję,bo kiedyś się od nich moje jelita uzależniły. Wiem też,że dla małych dzieci i kobiet w ciąży dobry jest DUPHALAC

forumeczka,amber,anulla
-witamy wśród nas

anulla- widzę,że mamy dzieciaki z tego samego rocznika-moja Marysia też grudniówka,ur.w dodatku w Mikołaja,a druga dzidzia ma pojawić się 14 kwietnia... Szczęśliwych 9 miesięcy:))

na zaparcia moga tez pomagać ciepłe ( nie gorące!) kąpiele i masaż brzucha w kierunku zgodnym ze wskazówkami zegara,
na pęcherz suszona żurawina lub sok z żurawin-pomaga lepiej niż ten w tabletkach.

Witajcie kochame:-D

Mam nadzieje ze mnie pamietacie:tak:nie bylo mnie jakis czas ale caly czas podczytuje tylko Wy tyle tego piszecie ze nie sposob nawet po 2 dniach ogarnac tego:tak:
Najwazniejsze to

Cocumber WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ZYCIA:-D
Widze ze piszecie o zaparciach na szczescie ich nie mam, ale moja siostar ktora tez jest w ciazy zmaga sie z tym problemem.Ona borykala sie z tym juz przed ciaza i brala chyba wszystko co tylko mozliwe i niestety nic jej nie pomaga:no:

Jutro z rana musze leciec na poziom glukozy robic mam nadzieje ze nie bedzie mnie mocno mdlic przez te dwie godziny;-)

Witam!

Ja na szczescie tez nie mam zaparc.
Dzis o 11 mam wizyte u ginka.mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.Trzymajcie kciuki.

A u nas dzis juz od rana sloneczko swieci.

reklama
cześć dziewczynki
na problemy z pęcherzem, podstawa to vit C. zakwasza mocz i hamuje rozwój bakterii. urosept, żuravit itp
ogólnie warto trochę kwasnych rzeczy podjeść. kapustka, ogórki itp
przy poważnych kłopotach w II trymstrze bezpieczna jest Furagina. to antybiotyk, który w 99% krąży w miednicy małej ( czy jakoś tak). osobiście brałam kilka razy w ciąży i nie było kłopotów
czekam na kontrol z ARiMR i wkurzam się, mieli być o 8.00

Do góry