reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

to fielmann
Okulary – soczewki kontaktowe – optyk – okulary Fielmann

Może ja też się wybiorę do Katowic? w końcu nie tak daleko, autostradą jakieś 40 min.:-)

nie no pandora, baby, madziarkas super:) trzeba uspokoić Tysię (mitaginka don't worry, jak Tysia bedzie plakala to kazda z nas ją trochę ponosi i będziesz miala luzik;-))

kto tam jeszcze dołączy?? Wrocek ma autostradę i też mógłby się wybrać:-D

moja nie spi:( ale przynajmniej cyca zjadla tego co to go nie jadła;-) wiec idzie ku dobremu. to jednak ta szczepionka musi dawac sie we znaki bo nerwowosc ustepuje...
mitaginka są jakieś sposoby jakich nie wypróbowalas na Tysi? bo pewnie mp3 z suszarką lub odkurzaczem też nei dziala:(
i dawaj do Katowic;-)

reklama
a u nas chyba ząbkowanie na dobre. maruda potworna. wszystko beee. byłam u mamy i tam ciągły ryk nawet cyc nie pomagał. wracając złapał nas grad i jak biegłam to mi się zakrycie wózka otworzyło więc wróciłyśmy obie mokre. i jak tak biegłam to byl jedyny moment bez płaczu. przebrałam i zasneła na mnie a ja jedną ręką na bb i jeszcze jem

morgaine wszystkie sposoby, jakie znam, już wypróbowywałam ;-) i tak jest lepiej niż na początku, bo wcześniej to tylko krzyk i krzyk, a teraz np. od 10 minut leży w łóżeczku i gada coś do maskotek :-D ale dzień jeden z cięższych

Ha, ha to przyjeżdżajcie! Wasze dzieciaczki będą smacznie spać, a Wy na zmianę będziecie uspokajać Tysię :-D zobaczymy, jakie macie metody!:tak:

i po spaniu :-(, naszczescie obudziła się bez płaczu. i nawet je bo dzisiaj miała jakąś alergie na cyca i jak tylko próbowałam dać to głośniej wyła

nati- gratulacje:tak:i współczuję;-)
mitaginka- no to kciuki żeby tak już Tysi zostało:tak:
morgaine- powodzenia!!

a my po wizycie u lekarza- na pleśniawki nystatyna i 1300g w 5 tyg:-) lekarka pytała czy on tylko na cycku:-D
Antek dziś przechodził samego siebie od 9 do 16 prawie nie spał- zły, wózek be, na rękach źle no myślałam że wyjdę z siebie bo on raczej spokojny jest i nie przyzwyczajona jestem do takiego zachowania...na szczęście o 16 zasnął i spał do 18 potem mycie brykanie do 20.30 i znów śpi:-D
A dostałaś coś na piersi skoro Antoś ma pleśniawki?

morgaine wszystkie sposoby, jakie znam, już wypróbowywałam ;-) i tak jest lepiej niż na początku, bo wcześniej to tylko krzyk i krzyk, a teraz np. od 10 minut leży w łóżeczku i gada coś do maskotek :-D ale dzień jeden z cięższych
O, widzę, że mamy podobnie :D Moja potrafi nawet minut się zabawić. Sama to tak góra minut a jak do niej pogadam to nawet minut bez płaczu :) Teraz mi właśnie w huśtawce przysypia.

Dzisiaj też mamy płaczliwy dzień. Biedna tak krzyczała po jedzeniu, że aż mi się płakać chciało bo widziałam jak cierpi. Tak się wtedy we mnie wpatrywała płacząc i jakby błagała "Mamo, pomóż mi, bo boli" :( Przestałam jej dzisiaj dodawać zagęszczacz, piła moje mleko a nic nie jadłam nowego, po wczorajszej biegunce miałam dzień na chlebie z wędliną i herbatnikach. M właśnie poszedł do apteki po mleko bez laktozy, może tu o tą laktozę chodzi, bo kupki rzadkie, gazow dużo. W ogóle pediatra z oddziału powiedziała, że dzieci na piersi mają częściej kolki, bo mleko matki ma więcej cukru laktozy która się ciężej trawi i fermentuje w jelitach.

Dziewczyny butelkowe, jakiej wody używacie do mm? Może być zwykła woda tylko gotowana te minut? Jak przegotowałam ostatnio wodę do herbatki dla Niuni przez minut to było tyle kamienia, że się przeraziłam. A woda z filtra była.

Aenye, mama wczoraj dotarła ok 12. Ale dużo mnie odciążyła i tak, więc ma wybaczone. Na drugi raz jak będzie potrzebna na 9 to się z nią na 7 umówię to akurat dotrze :D

reklama
i nadal śpi biedulek mój wykończył ją ten dzień. ciekawa jaka będzie noc ale miejmy nadzieje że ok. pewnie nie zaśnie długo :-(

Do góry