reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

emi, mi pediatra powiedziała, że odrobina alergenu działa na zasadzie szczepionki i ja Martę raz lub dwa razy na dobę przystawiam do piersi, czasem ją odrobinkę wysypie, ale tak minimalnie, że się nie przejmuję. Wygodne to jest też w sytuacjach, kiedy zrobię za mało pepti i wtedy zamiast dorabiać daję jej na chwilę pierś. Oczywiście nie namawiam Cię do niczego, jedynie dzielę się swoją metodą:)

wiem i dziękuję,ale za bardzo już się boję,bo na prawdę po moim mleku strasznie już miała ,ze skórki koło uszka ropa już była,pękały,a ja nie wiedząc dalej karmiłam i się pogarszało, jeszcze strasznie to tarła co wyglądało potwornie więc, strach .Trudno się mówi,ale zawsze coś pokarmiłam,szkoda wielka że tak krótko,Huberta też nie wiele dłużej karmiłam,ale przy nim to samo mleko mi się skończyło,po ok 4 miesiącach .

widzę chusty były,ja bym się bała w niej nosić,nie wiem mam taką fobię że krzywdę zrobię małej,w ogóle jak ją ponoszę czy kładę, wiecie nie umiem prawidłowo swojego dziecka nosić ,podnosić, obejrzałam już porady Zawitkowskiego ale za chiny dla mnie to niewykonalne, chciałabym tak sprawnie ją w każdej pozycji ponosić ale się boję że jej coś połamię,z Hubertem tak nie miałam,bo to moja matka wszystko przy nnim robiła i podawała go do ręki,a tu :-(,wiem błahy problem,przecież nie ma nic prostszego ,przecież powinnam to umieć,co za matka ze mnie ... ale serio mam z tym problem,ost. u lekarza nie potrafiłam jej sobie obrucić tak aby była pleckami do mnie :-:)zawstydzona/y:,ta się patrzyła tylko,ehhh .żenujące .

muli mnie na oczy nie widzę, pogoda w d ...

tez muszę becikowe załatwić,ale mądra emilka dopiero na pierwszą wizytę po porodzie idzie w lipcu,tak,wcześniej nie miała czasu .. oj emila emila

reklama
dzięki nati :)

A ze mnie też coś dzisiaj wylata, czyżby @?! Załamka, nie chhce!!! Do doktorka idę za 2 tygodnie jakoś i też trzeba będzie się zdecydować na jakąś antykoncepcję. Kurde, nie chce mi się brać tych durnych tabletek, ale cóż...

Aenya kolejna chustowa mama :) Witaj w klubie :p :)

Kacper już ok teraz czekamy aż wszystkie krostki się zagoją. Przemo o dziwio wczoraj grzeczny jak aniołek...pewnie dziś pokarze pazurki. Byłam wczoraj wieczorem na fitnessie i na solarium i czuję się bosko :) Lekko się przypaliłam na piersiach i powiem wam coś dziwnego bo świeże rozstępy zamieniły się w czerwone przypalone kreski....nie wiem o co chodzi... któreś też tak miała? No ale na szczęście tego nie widać :p Eh zaczyna mi się w końcu chcieć coś zrobić i powoli znowu zamieniam się w kobietę a nie matkę polkę :p No i jeszcze coś....Przemek wczoraj wypił 30 ml mleka sztucznego z butelki!!!!!!!!!!!!!!! M stwierdził że sam go położy spać i po kąpieli mu je wcisnął !!!!!!!!!! A on do tej pory przy butli dostawał histerii... Jest nadzieja !!!!!!!!

Zabieram się za śniadanko :)

Witam dziewczynki .Kurcze nie mam czasu jak zawsze .
Suwaczki czas poprawić :-)

Mam pytanie czy to możliwe aby dwumiesięcznemu dziecku ząbkowanie sie zaczeło.Moja Oliwcia od kilku dni pcha sobie piąstke do buzi i strasznie się ślini .Te dziasełka jakby
opuchnięte ale ona oczywiście nie da sprawdzić dokładnie.
Ostatnio sama usypia w łóżeczku i najlepiej w ciszy tzn.usypiaja ja dzwieki za okna .Przy kolysankach widać sie rozpraszała i usnac nie mogła .

Ok spadam bo już zaczyna się zawodzenie takie aja aja aja aja aja ...

A Wy chodzicie na solarium przy karmieniu cycem, czy dajecie z butli bo już nie pamiętam. Tez bym poszła ale straszą, że jak się karmi to solka nie bardzo...

reklama
Do góry