reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

no właśnie :-( zmierzyliśmy malutką ma 67cm ciekawe ile waży :-), muszę zacząć pampersy używać dostałam 2 paczki do 9kg i jeszcze mi z nich wyrośnie

reklama
7 stron do nadrobienia, nie ma opcji:) zaraz wychodzę, SAMA:-D bez dzieci, bez M, co prawda bez Niki nie moge sie ruszyc bo mi serce peka, ale jakos wytrwam:-D

jutro sprzatanie na chrzciny, pojutrze gotowanie z tesciową i chrzestną Nisi, a w nd chrzciny wiec bede miala z 50 stron do nadrobienia:-D

aenye mowilam ze chusta bomba!! ta bliskosc!! ja uwielbiam wprost miec małą w chuście!! az tesknie juz1!! bo zaraz wychodze bez niej:( buuu. po tym szkoleniu tak mam ze zostawic jej nei chce... a ona dzisiaj co do cyca dalam to placz i tylko rece!! mam nadizeje ze przez cieplo a nie przez szczepionke!!

w hm nie zdążę się obkupić bo w poniedzialek to juz wszystko przebrane bedzie, aprzechodzilam dzisiaj obok, siet!! no nie weszlam bo w hm tylko dla dzieci kupuje a poszlam spodnice dla seibie mierzyc...

ale za to meble ogrodowe kupilam:-D tzn.zamowilam i za 2 tyg.beda:)
no i M podescik zrobi, zadaszenie i będą pikne wczasy w ogrodzie w tym roku...prawdziwe wczasy pod grusza hahahaha

laski please trzymajcie kciuki za moje chrzciny bo ja nie jestem nigdy pewna takich imprezek rodzinnych:) bedzie duuuzo znajomych bo po poludniu urodziny Konrada wiec mam nadizeje bedzie fajnie:)

milego weekendu bo nie wiem czy zajrzę...chociaz nałóg to nałóg;-)

no i nie wiem co u was:( takze łączę się w radości...i bólu macierzynstwa...

a ja aż się zastanawiam, czy wszystko z Martynką ok :szok:
pisałam Wam, że spała na mnie 3h, potem ją przebrałam nakarmiłam, M. akurat wrócił z pracy i ją uśpił, wyszliśmy na spacer- spała, wróciliśmy do domu- nadal spała. Obudziła się w końcu po 3h, wykąpaliśmy ją, nakarmiłam, 5 minut usypiania i...śpi :szok:
aż nie wiem, co się dzieje

a mnie nie ma na bb bo calymi dniami latam, to tu, to tam...

nati,
gratki pierwszego zabka :-) to teraz nakladki na cycki ;-)

morgaine
, kciuki chrzcinowe zacisniete!

cucu
i jak, mama sie pojawila?

odn chusty - dzis 3h mlody spal w ikei i w superpharmie ;-) boski sprzet. wybieralam zaslony :p i juz sa u krawcowej, thx god ;-)

zaraz postaram sie o fote.

kozica,
ano jo ;-)

mitaginko
, a tobie i tysi gratki spaniowe :-)

lilou,
czyli masz taka nokie? bo mowisz, ze polaczenie dotykowego i normalnego.. a w czym ten tel jest 'normalny' ? serio pytam, bo nie wiem, na str wyglada na dotykowy.
Nokia C5-03

a moze masz taki? Nokia C5

mozesz mi napisac cos wiecej? jak dlugo trzyma bateria, czy nie muli etc?

a ja padam na pyszczek:-Dbyłam dziś na spotkaniu bb poznaniankowym , dzień pełen wrażeń :-)

aenye boszeee ja jakaś sierota jestem i źle spojrzałam:zawstydzona/y: ja mam nokię C3- 01. Także sorry za wprowadzenie w błąd ;-)
I Ciebie zapytam w jakiej pozycji trzymasz Felusia w chuście i jak ją wiążesz?
Fajnie że tak Ci się spodobało :) ale wogóle wózka nie brałaś?

mitaginka super że Tysia tak śpi!nie zamartwiaj się tylko ciesz i napawaj spokojem ;-)

nati- gratulacje:tak:i współczuję;-)
mitaginka- no to kciuki żeby tak już Tysi zostało:tak:
morgaine- powodzenia!!

a my po wizycie u lekarza- na pleśniawki nystatyna i 1300g w 5 tyg:-) lekarka pytała czy on tylko na cycku:-D
Antek dziś przechodził samego siebie od 9 do 16 prawie nie spał- zły, wózek be, na rękach źle no myślałam że wyjdę z siebie bo on raczej spokojny jest i nie przyzwyczajona jestem do takiego zachowania...na szczęście o 16 zasnął i spał do 18 potem mycie brykanie do 20.30 i znów śpi:-D

No i sie doczekalas mitaginka! :-) Nie dziwie Ci sie, ze taka zdezorientowana jestes, to wielka odmiana ;-)
Moja Malutka tez od jakichs 2 dni ladnie spi, tzn spi, a dla mnie kazda miniuta to powod do radosci :-)

Dziewczyny, jak sobie radzicie z czyszczeniem noska? Ja dzialam frida i chyba Mala to lubi, bo czasem to az sie nastawia do czyszczenia ;-) Nie ma katarku, ale ciagle cos tam Jej swiszczy wiec codziennie czyszczonko jest konieczne.

reklama
dranissimo Tysi też świszczy w nosku, ale ja tylko dmucham Sterimarem raz dziennie. Pediatra powiedziała mi, że jak nie ma widocznego kataru (tzn. nie leci z nosa), to wystarczy samo zakrapianie solą morską lub fizjologiczną, bo odciąganie Fridą czy gruszką podrażnia niepotrzebnie śluzówkę, a wystarczy tylko ją nawilżać, zwłaszcza w upały.

Do góry