reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

reklama
hej hej!

eywa, no to sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! buziaki blizniakowe :D

nela - o, to masz urodziny tak jak moja siostra, 31.05 :-D ale fajnie :-) a gdzie teraz jestes, jakie to turystyczne miasteczko, bo ciekawa jestem?

morgaine
, masz racje, to najwazniejszy czas dla nas i naszych dzieci. kazda z was bede namawiala, zebyscie poszly na wychowawczy przynajmniej do czasu, jak dzidzia bedzie miala rok. to tylko pol roku bezplatnego urlopu, wrocicie do pracy (czego nota bene wam zazdroszcze), ale troszke pozniej.. a dla was i waszych dzieci to bezcenne... jesli tylko wydolicie finansowo, nawet zaciskajac troszke pasa.. to nigdy nie bedziecie zalowac :-) a jesli podejmiecie prace, to odwrotu juz nie bedzie.. a tyle do stracenia! pierwsze kroki na przyklad :-) wszystkie nowe osiagniecia... i ta bliskosc, ta milosc mamy, to jest nie do podrobienia przez ciocie czy babcie!..
przepraszam, ze tak smece, ale powiem to raz i nie bede wiecej powtarzac, obiecuje :-)

ja wczoraj cudownie dzionek spedzilam, jeszcze raz powiem - mam cudowna rodzine, synkow, meza, rodzicow, siostre.. i blagam - CHWILO, TRWAJ!.. niech sie NIC nie zmienia!..

wiesz jak sie ma 2000 zł raty kredytu to siedzenie w domu za darmo nie wchodzi w grę, nawet jakbyśmy zacisneli pasa to by nam brakowało, więc niestety, a "jałmużna" w wys. ok. 400zł na wychowawczym przysługuje jak masz dochód nie wyższy niż 508zł na osobę czyli przy 3 osobach to nie wiecej jak 1524 zł... chyba nie muszę tego objaśniać dokładniej, niestety ale jeśli nie wygram w totka to raczej nie mam co liczyć na siedzenie w domu z młodym :-(

Chwila oddechu bo padnę. Co to za sprzątanie gdy od godziny ryczało mi dziecię ze zmęczenia. Już jej dziś zupełnie nie kumam, chłodno jest na dworze, ona ma sucho i spała nagle się budzi i ryk, wiec dostała butle i tulenie lulanie i nic. Wreszcie” padła “ w mych ramionach - zasnęła. Mam chyba chwile na odrobienie wątku ogólnego i napicie się kawy.
Wiecie co niby się sprząta, ogarnia to mieszkanie a im więcej tego robie to mam wrażenie ze kurz mnie i tak przechytrza, nie wspomnę już o podłodze. Kiedyś będąc brzuchatkami jeszcze mówiłyśmy o myciu podłogi na kolanach. I mnie dziś to dopadło, masakra co się tam działo. Wypierdzielam mopy one tylko rozmazują brud na podłodze, nie ma to jak przysłowiowa szmata i baba na kolanach.
Zostało mi już niewiele tego sprzątania, ale przede mną prasowanie 8 metrowej firany grrrrrrrrrrrrrr
No może jutro ja ogarnę dziś mi się nie chce i okno będzie sote.
W ogólnym wątku na tapecie fryzjer.
Hmmmm może i ja bym poszła. Justi fryzurka gitara ale ja chyba nie mam odwagi na taką. Ja często ścinałam się jak Jenifer Aninston z filmu przyjaciele z tym że ja mam właśnie prosta grzywkę, kolor włosów czarny Tak sobie myślę ze jak nadal kłaki będą mi tak wypadać to nie ma wyjścia trza kudły ściąć.
Zostawianie dzieci z teściowymi czy naszymi mamami i mnie niedługo dopadnie. We wrześniu trzeba wrócić do pracy. I nie dlatego że sama tego chce, wolałabym siedzieć z Malutką ale niestety nasze polskie realia nie pozwalają iść na wychowawcze bo te 60 zl co oni proponują to jakiś żart. A w odległych planach jest kupno większego mieszkania i co trza orać na lepszy byt mego dziecka.
Na opiekunkę mnie nie stać bo cóż zostanie z wypłaty wiec z mym dzieckiem tydzień na tydzień będzie siedzieć moja mama i teściowa. Czasem wołałabym tylko moja mamę ale cóż Wika ma 2 babcie wiec jak są chętne do pomocy to muszę to wykorzystać.
ŁOJ CHYBA KUPA IDZIE BO KTOŚ TU STĘKA I SIĘ PRĘŻY DO CZERWONOŚCI
Kot i ja za Was trzymam kciuki.
Nela i Eywa najlepszego babeczki.
A teraz takie pytanie chyba bardziej do wrocławianek za co przepraszam.
Kobitki zostało mi trochę wkładek laktacyjnych może któraś jest chętną to na spacerku wrocławianek je przyniosę. Pakowane są po 2 szt w osobnych woreczkach, tak chyba będzie pół opakowania. Czekam na odp.
No to na razie tyle idę bo coś tu zalatuje

justi super fryzurka, troche odwazna, ale co tam? Jak masz ochote to sie nie wachaj :-) Ja bym sie na taka nie odwazyla, bo mi najzwyczajniej w swiecie krotkie nie pasuja... :-)
mitaginka moja tez potrafi zasnac na siedzaco przy cycku. Ostatnio w ogole troche pociumka i zasypia, juz sama nie wiem, czy sie w ogole najada, bo tak krotko to trwa?! :-( No i strasznie mnie wkurza, jak jedzac zrobi kupe i zasypia i juz nie wiem, czy Ja wybudzac i zmieniac, czy co?! Z jednej strony Ona tak malo spi, ze az zal odbierac Jej tego snu, bo wybudzona wyje i potem kiepsko z zasnieciem, ale z drugiej strony ma spac w kupie?! Wkurza mnie to...

reklama
dranissimo jak jej się pupa szybko nie odparza to nie wybudzaj! Ja jak Julek we śnie czasem zrobi to nie wybudzam bo problemu z pupą nie mamy ;-)

Do góry