reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

bo się nie pisze, ze dziecko spokojne, robi na nocnik, je bo zawsze sie to zmieni :-( w mysl tego co napisalam pisze ze moja marudna po kąpieli to może jej przejdzie

reklama
Dziewczyny, czy Wasze dzidziochy tez wysuwaja jezyczek? Moja dzisiaj z rana zaczela motac tym jezorkiem, no i nie wiem o co chodzi...??

e tam;) nie miałam faworyta w sumie,ale jestem antyszpakowa;) i wcale nie dlatego,że jest szokujący czy coś;-)

kto normalny ok 22 bierze się za prasowanie?? matka nieśpiącego w dzień w domu dziecka( a nie dziś się w końcu udało na pół godziny:) )

wiecie co, ostatnie z G średnio jakoś, tzn ..niby ok,ale zaczyna mnie piwkowanie denerwować, potem wiadomo, on ma humorek a ja bez wspomagacza mniejszy, wiecie jak to jest, jakoś drażni mnie wtedy, chyba czas na rozmowę poważną,hehe
w każdym razie z okazji zbliżających się urodzin podarował mi dziś bardzo dużą sumę pieniędzy własnych ( zarobionych dodatkowo czy cos) i mam je wydać na ciuchy, ostatnio marudzę, bo wszystko za duże, nie ma w czym chodzić, kochany jest, tylko czemu wiec mnie wnerwia??

Si :tak: moja odkąd pamiętam wysuwa jęzorek, na początku bralam to za objaw głodu, ale to chyba nie to ;-)

czyli wsio ok, bo moja tak dzis zaczela wywalac i nie wiedzialam o so ho?

wiecie co, ostatnie z G średnio jakoś, tzn ..niby ok,ale zaczyna mnie piwkowanie denerwować, potem wiadomo, on ma humorek a ja bez wspomagacza mniejszy, wiecie jak to jest, jakoś drażni mnie wtedy, chyba czas na rozmowę poważną,hehe

cos o tym wiem... z tym, ze u mnie to nie humorek, tylko jakies wkurzenie. No i tak sie choooojamy bez przerwy :nerd:

Umeczona jestem. Mala slabo spi w ciagu dnia i tylko by na cycku wisiala i jak zawsze mam sporo mleka to dzis pustki :-| Ja juz nie wiem, czy Ona z nudow tyle je, czy serio tyle potrzebuje?? :szok:

dranissimo a teraz tak sobie pomyślałam, że może ten języczek, to objaw, że chce się pić? :sorry2:
zwłaszcza, jak piszesz, że tylko cyc i cyc na okrągło :blink:
może to jakiś trop? aż będę musiała sama sprawdzić

a Tysia w nocy zadrapała sobie koło brwi aż do krwi! :-( pazurki może nie za krótkie, ale aż tak?

hej hej :-)

dranissimo,
cholera, u mnie od 3 dni tez ciagle flaki, cyce miekkie, jakby nic w srodku nie bylo. cholera. ale na wkladki wycieka, maly nie marudzi, wiec chyba cos tam jest..

jest cholernie goraco dzis.. matko. a nie mam rolet, nie mam zaslon, a okna na poludniowy-zachod (slonce od 12 do 20 non stop). oszaleje :szok: chyba bede zmuszona wyjsc z domu.

do mnie wczoraj napisalam polozna sms ze bedzie
i wlasnie wyszla
u mnie jezyczek na wierzchu -szczegolnie w kapieli jak sie myje twarz
gorąco gorąco tez musze z domu wyjsc a nie mam co ubrać- mam potworna rane na nodze-odparzylam sobie i boli :-(

reklama
wilmek to gdzie ty nad morzem bylas ze piasek?? w PL?:)
na polnocy sa piaszczyste plaze? bo na poludniu kamien:( ale mieszkalam 50 metrow od morza...lipa, nie zazdrosc, wilgoc na maxa i wiecznie wietrznie;-)

a ja mam wujka i ciocię w bb :-D mieszkają na ulicy Gdańskiej ;-)
a wcześniej mieszkali na ul. Dywizji Kościuszkowskiej, czy jakoś tak :sorry2:
morgaine wiesz, gdzie to?
hah gdanska to chyba jak sie na gdansk jedzie :-D a nie, ta to warszawska haha chociaz katowicka powinna sie zwac....bb piekne, zapraszam wiec Dorke i itaginke w rodzinne strony? Dorusia kany Ty na tym ślunsku mieszkosz? (udaje bo nie uiem i na pewno to zle napisalam hahaha)
może jej za gorąco i dlatego nie może zasnąć

ja zastanawiam się, w co ubrać Tysię do chrztu za tydzień...hmmm, macie jakieś pomysły?
no mialam ci napisac o sukienusi w hm, ale widze ze juz masz:)

czy dużo załatwiania? hmm
ja póki co dzwoniłam tylko do księdza na komórę, że chcemy chrzciny w tą sobotę, teraz w tyg mam podejść po karteczki do spowiedzi dla nas i chrzestnych, no i chyba złożyć ofiarę :-D, w pt o 19:00 nauki, a w sobotę chrzciny

ok, strój już mam, w HM kupiłam kapelusik, getry i sweterek (jakby było zimno), a w Smyku sukienkę (ale nie taką specjalną, tylko bardziej uniwersalną), zresztą po chrzcinach wkleję foty, to same zobaczycie

a dla siebie oczywiście kupiłam buty na wyyysoookim obcasie ;-) ale się odstawię!
jeszcze tylko muszę znaleźć czas na fryzjera, dobrze, że w CH fryzjerzy i do 21:00 pracują, to mogę jak M. wróci z pracy, a tak to byłaby lipa

EDIT a moja Tysia kochana dzisiaj taka fajna i spokojna, że aż się trochę martwię
i robi mi od wczoraj zielone kupy :-( nie wiem, czemu i nie wiem, co o tym myśleć
to wy zaswiadczenia jakies potrzebujecie?? u nas nic, tzn ofiara:-D ale ochrzcilbybez kasy
e tam;) nie miałam faworyta w sumie,ale jestem antyszpakowa;) i wcale nie dlatego,że jest szokujący czy coś;-)

kto normalny ok 22 bierze się za prasowanie?? matka nieśpiącego w dzień w domu dziecka( a nie dziś się w końcu udało na pół godziny:) )

w każdym razie z okazji zbliżających się urodzin podarował mi dziś bardzo dużą sumę pieniędzy własnych ( zarobionych dodatkowo czy cos) i mam je wydać na ciuchy, ostatnio marudzę, bo wszystko za duże, nie ma w czym chodzić, kochany jest, tylko czemu wiec mnie wnerwia??
ja przepraszam, ale jak Starszak byl maly (poki jeszcze prasowalam hahah) to tylko o 22giej!!! wiec to normalne witaj w swiecie matek hahah
teraz prasuje tylko pare sztuk na tydzien, a dodam ze pralka codziennie idzie wiec tylko koszule M prasuje:-D
hej hej :-)

dranissimo,
cholera, u mnie od 3 dni tez ciagle flaki, cyce miekkie, jakby nic w srodku nie bylo. cholera. ale na wkladki wycieka, maly nie marudzi, wiec chyba cos tam jest..

jest cholernie goraco dzis.. matko. a nie mam rolet, nie mam zaslon, a okna na poludniowy-zachod (slonce od 12 do 20 non stop). oszaleje :szok: chyba bede zmuszona wyjsc z domu.
co do flaków w cycach to ja mam od urodzenia Mlodej male piersi i flaki a mleko az kipi jak pije wiec tak to chyba moze byc...zreszta przybrala 2 kg w 7tygodni!!

a co do okien, to ja mam jazdę w domu na maxa, wlecie nie da sie wytrzymac i odkąd mamy przyciemniane szyby (kupuje sie folie specjalną, ktora odbija swiatlo i nakleja na szyby) to jest dow ytrzymania... no bo żeby chlodek to tylko klima... a nie mamy,.. to chyba bez sensu miec klime skoro 2 mce lata sa w polsce...podobno lipiec i sieprnien juz ma byc do bani:( ale nie wiem ja sie nie znam na przepowiadaniu pogody bo ja nie wierze w przesądy:-D hahaha

lasencje wtorek-czwartek mnie nie bedzie i jak ja was nadrob ie??:( bede tesknic (znajac zycie wpadnie wieczorkiem na bb cos napisac:-D wszak nałóg trzeba pielęgnować;-)

no szpak nie wygral a w sumie tak obstawialam ze ta laska trzecia, Gienek drugi a szpak pierwszy. ale fajowo że Gienek wygrał, bo szpak dostal lepszą w sumie nagrodę, patrzec na niego nie moge, ale glos ma no i bedzie supportował orange festival
jak ja lubie skunk anansie:)

my wczoraj bylismy zaproszeni na basen do kumpla i na grilla. pojehcalismy tyle ze dzieci mialy gumowce i kurteczki hahahah no bo lało, ale grilla zrobilismy:)

aha mam pytanie do mam juz starszych dzieci co spia bez pampersa.
bo moj starszak nie sikal w nocy i nigdy mu nic nie podkladalam, on pierwsze sei oduczyl w nocy(dziwne dizecko)
Niko dopiero trzeci dzien dzisiaj sisia ladnie, ale budzi sie z suchym pampersem i sam siada rano na nocnik. nie chce zmarnowac okazji i kładłabym go bez pampersa spac, ale co mam podłożyć? jest coś specjalnego co można kupić? no bo jak dam folie to nie wsiąknie w materac ale spłynie to siku gdizes... (jakby sie zdarzylo) moze sa jakies specjalne podklady?? moze bym mu naukladala tych naszych popoprodwych??
czy zakladac pampera? nie weim....
no i powiedzcie mi czy wy od razu jak sie dziecie naucyzlo do ludzi tez bez pampera bralyscie dziecie?? bo przy starszaku to wozilismy nocnik w aucie jakby mu sie zachcialo, do ludziz bez pampera ale zdarzalo mu sie w gosciach zapomniec, bo wiadomo zabawa itd i nie wiem czy to nie gorszy efekt jak taki wstyd dziecko przezyje... moze na razie tylko w domu bez pampera??

pytam bo ja przy Starszakku wiele bledów popelnilam i wiele nas obu to kosztowalo... wiec jak macie jakies rady to przyjme na klate:) a rezsta mamusiek mam nadzieje sei nie pogniewa, bo w sumie was ten temat nie dotyczy...na razie:-D

Do góry