reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Heloł!!!

Wpadłam się przywitać,bo zaraz zmykamy na dwór,tradycyjnie już o tej porze.W cieniu mam już 25 st.a Karol to za bardzo takoch upałów nie lubi,choć tylko w samym rampersie lub bodziaku...A wczoraj to tylko w pampersie,bo lało się z niego jak nie wiem co:tak:

morgaine-a jo to w Pszowie mieszkom,serio,nie aż tak daleko.;-)W środę będę przejeżdżać przez bb bo znów nam pogrzeb wypadł (zmarła moja kuzynka)i jedziemy za Wadowice,do Świnnej Poręby.Znasz te strony???Ja również zapraszam do siebie-żeby nie było.I mitaginkę też,a tam,wszystkie przyjeźcie:-D

mitaginko-widzę chrzciny się szykują.My to już mamy za sobą,Karol ochrzczony w Wielkanoc i po sprawie.W sumie-żadnego załatwiania...impreza w restauracji-ze względu na dużą ilość drobiu w rodzinie (czyt. małe dzieci),chwalę sobie bardzo.

Zajrzę wieczorem.Oczywiście wcześniej czas dla małża-cokolwiek to znaczy;-)

reklama
U nas też niezły ukrop od rana...

Morgaine możesz kupić podkład wielorazowy z motherhood, np w smyku są, podobne są też w ikei :) co do reszty to niestety jeszcze nie pomogę... ;)

Morgaine co do podkładania tych naszych podkładów to to jest lipa bo mój syn to wszystko jakimś cudem skopywał (a dawałam pod prześcieradło!)

morgaine, no ja wiesz, jaki mam problem. ale mam na materacu takie przescieradla ceratkowe z gumka. i dopiero na nie klade przescieradlo. jak sie ktorys zsika, to nigdzie nie leci, wsiaka tylko w przescieradlo wierzchnie (bawelniane). no i w koldre i w pizame ;-)
ale moze mozna takie podklady co wlasnie sie na lozko szpitalne kladzie, wiesz, ceratka na dole, na gorze wata ;-)

ja mam dzis swieto :-) moj najkochanszy Elfik pierwszy raz zasmial sie w glos, jak sie z nim bawilam!.. po prostu sie poryczalam :-) kochane, cudowne swiatelko moje!!!

Witajcie Mamuśki,
u mnie najpierw nie było netu przez 2 dni...skandal ;) w końcu panowie się pofatygowali i naprawili a potem 3 dni w rozjazdach...teraz ledwo co dom ogarnęłam bo wstyd kogoś wpuścić, siadam do bb, a tu przypomniałyście o pazurkach bo już bidulka ma takie że wszystkich drapie :) obcięłam ale młoda czujna.
Aenye- gratki śmiechu u nas jeszcze głośnego nie było
parę dni mnie nie było, nie doczytałam jeszcze tylko tak pobieżnie.... ja też muszę się wziąć za te chrzciny, ale tak mi się nie chce ;)
Cucumber - zdrówka i powrotu do domu
Morgaine - my woziliśmy nocnik ze sobą, kiedyś jechaliśmy samochodem młody spał, ale się obudził....wiadomo że wtedy zawsze robił siku, a beznadziejnie by było jakby posiurał fotelik, no to po hamulcach i na pobocze nocnik wystawialiśmy i siurał ;) wesoło było jak w kolejce na prom czekaliśmy, podobna sytuacja tylko postawiliśmy nocnik na dachu i zapomnieliśmy o nim....posuwamy się pomału w kolejce wszyscy nam machają nie wiemy o co chodzi, w końcu ktoś krzyknął że nocnik na dachu :) a z ceratkami to jest lipa, że strasznie się ciałko poci jak pod spodem jest ceratka.....może caratka na to jakiś ręcznik i dopiero prześcieradło........

Laski spróbujcie na zwiększenie laktacji jeść migdały, u mnie super to działa i zastanawiam się czy mi się tylko wydaje czy faktycznie to działa????

ok. na razie kończę muszę doczytać Was

acha, w piątek spontanicznie zabrałąm młodego i młodą do Mielna, byliśmy od 13-18tej było super, pogoda cudna, młoda grzeczna, młody się wybawił w wielkiej piaskownicy ;) tak mówi na plażę :) Panienka się tylko rozdarła jak wjechaliśmy do naszej mieścinki.....nie było mowy o kąpieli, tylko wsadziłam do wanny i wyjęłam.....taki wrzask, ale trochę było późno, normalnie kąpię ją ok. 18.30-19.00, a to było po 20tej.
Eywa - ładnie jest w Twoim Białogardzie, chyba dawno nie byłam bo nie pamiętam żeby ten most(wiadukt) był odremontowany i jakoś tak myślałam o Tobie jak jechaliśmy ;)

u mnie chrzciny za 2 tygodnie. bylam dzisiaj w Mohito, przymierzyłam 5 sukienek i 2 spódnice i nic...wszstko fajne, ja niby szczupla, ale do bani to wszystko lezy na obwisłym ciele:( cos chyba wybiore z tego co mam w szafie...

dzięki laski za rady dot.sikania. na razie bede dawala go przez te 2 tyg.w pampersie (chociaz od paru mcy budzi sie w suchym) a potem pójdę na żywioł, popodkładam stare prześcieradła i na sam dół cerate... w sumie wierze w niego:)

mloda sie budzi po 3godzinnej drzemce:)spadam.... buziak

a Dorusia nei znam ani stron wadowickich ani nie wiem gdzie Pszow... ale zapraszam:)

pozwole sobie przenieśc temat z "naszych fotek", żeby tam nie zaśmiecać :-)
ja w takie upały w dzień ubieram sukienke bez body (jakos mam wrażenie,że w body za gorąco bo to bardziej obudowane i mniej przewiewne)
na noc albo za duże body- gdzie ma prawie dekolt do cycuszek z długim rękawem lub krótkim rękawem, przykryta kołderką bawełnianą własnej roboty czli przez moją mamę.
zresztą wszystkie male ubranka oddałam bo mi się znudziły a nastepny rozmiar jest dość mocno za duży skandal.

byłam w tesco w końcu pierwszy raz z małą. oczywiście kupiłam pełno rzeczy dla malutkiej ale takich "innych"- spudniczki, kamizelkę na jesień itp.
tam teraz pracuje maż a wcześniej ja. dziewczyny co mnie nie znają pytały czy to Marka córka więc to kolejny dowód że są identyczni.
upał upał

to fakt sukienki na upal sa super. ja tez mam wrazenie ze w body cieplej. pamietam starszak lezal w pampersie i koszulce....

nati masz otwarte okno całą noc?

moja teraz zachustowana... matko jak mi cieplo... zapomnialam ze lepiej do chusty miec bluzke bez dekoltu bo sie obie bardziej pocimy jak ona glowka spi na moim dekolcie. lepiej jakby na materiale miala buzke... no ale ona spi...

ja dzisiaj kupilam sobie staniczek i majtki w triumphie:) kupilam tez ten zel durex play co polecacie... a M idzie na nocke.... :angry:

dranissimo a teraz tak sobie pomyślałam, że może ten języczek, to objaw, że chce się pić? :sorry2:
zwłaszcza, jak piszesz, że tylko cyc i cyc na okrągło :blink:
może to jakiś trop? aż będę musiała sama sprawdzić

a Tysia w nocy zadrapała sobie koło brwi aż do krwi! :-( pazurki może nie za krótkie, ale aż tak?

moze i racja, ze to z pragnienia, bo raczej nigdy tak nie wywalala, a wczoraj mega na cycu zawieszanie bylo! Ale w sumie u nas nie jest goraco. Nie wiem? Tez musze to polukac.
Moja tez ma jakies zachowania samoderstrukcyjne i sie drapie po twarzy! :-) Czasem tak ma podrapane i wyglada, jakby ktos Ja w domu molestowal, czy cos :szok:

hej hej :-)
dranissimo cholera, u mnie od 3 dni tez ciagle flaki, cyce miekkie, jakby nic w srodku nie bylo. cholera. ale na wkladki wycieka, maly nie marudzi, wiec chyba cos tam jest..

U mnie wczoraj byla masakra, ale napisalam sie mega na noc i troche wrocilo. Na szczescie, bo Mala ma mega apetyt! :szok: Rosnie normalnie w oczach, codziennie to i grubsza :-)

morgaine, kiedys napisalas, ze spanie na wznak jest 'be', a pociemu??

reklama
z oknem to różnie w zależności od godziny pobódki w nocy i mojego wstania do wc. ja jakoś nie czuje gorąca w nocy ale jak wyjdę z pokoju a pokój jest zamknięty ( tez nie zawsze) i wracam to czuje duchotę więc otwieram okno czyli tak od 1-2 jest otwarte.

Do góry