reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Antek też od kilku dni świadomy tego co widzi:tak: uśmiechy do T są na porządku dziennym i wodzenie wzrokiem za nim i za mamą:-) no i przywiązał się już do nas tzn nie tylko do mnie i do T ale też do mojej mamy i taty- u wszystkich na rękach lubi być a wczoraj jak byliśmy u teściów to na rękach u teściowej płakał bo mało się z nią widuje(wszystkie inne przyczyny wyeliminowane:-D)

reklama
wysypka (1).jpgkilka dni temu pisałam o wysypce- nie minęła i rozprzestrzenia się a wizytę u alergologa mamy dopiero 2 czerwca. Wygląda jak kaszka. Schodzi w dół i już na klatke piersiowa schodzi i kilka pojedynczych na rączkach. Petinka, baby, czy tak w Was to wyglądało?

meriderka u nas było to samo - dostałam puder alantan (2x dziennie przez 3 dni) a potem hydrokortizonum (2x dziennie też przez 3 dni) i wszystko zeszło, lekarka stwierdziła że to z ciepła (łojotokowe zapalenie skóry - u nas jeszcze się czerwone plamki zaczęły robić) maluszek urodził się na pore letnią i bedzie podatny na przegrzanie i ciepełko

madziarkas- a jak długo utrzymywała się ta kaszka? u nas już 2 tygodnie. jak robiłam zdjęcie to spał i wysypka wtedy jest blada, jak się obudzi lub płacze to czerwienieje.

Ostatnia edycja:
meriderka -moja ma identyczną , teraz zaczyna jeszcze się pojawiać na głowie,na dekoldzie ma ale pojedyncze , pisałam,nam lekarz mówiła że może to być trądzik i sam zniknie, ja myślałam,że to od mojej diety bo czekoladowych rzeczy zjadłam ale nie jem już od 3 dni a ona się powiększa więc to chyba z dietą nie bardzo związane ,a też jak śpi blednie ,jak obudzona czy rozpłakana to czerwona . jutro mamy wizytę to akurat obada ją .

moja dieta to - biszkopty, chleb lub bułki z chudą wędliną, rosół z domowym makaronem lub krupnik, kurczak gotowany i jabłka gotowane- ot i cała moja dieta :( Więc chyba nie po jedzeniu to wywala. W czwartek byliśmy u nefrologa (mahipotonię lewej nerki) i babka kazała go rozebrać i poleciła alergologa ( wcześniej chciałam lecieć do dermatologa)

no zobaczymy , wstrzymam się jeszcze z tym, chodź dziś twarożek ze szczypiorem zjadłam, eetam, się zobaczy mówię.

mała spała od ok 1 w nocy do 7 rano nie źle że głodu nie czuła chodź słyszałam jak jej burczało w brzuchu dobra jest heeh.

Witam

aenye super dzionek mialas wczoraj:-)

U Liwii tez sa krostki na buzce ale ja mysle ze to potowki lub tradzik niemowlecy, czasem gina a lekarka nic nie mowila wiec chyba nic straszngo, zobaczymy.
Lecimy zaraz do miasta do paru sklepow wskoczyc wiec uciekam, milego dnia

Zobacz załącznik 356414kilka dni temu pisałam o wysypce- nie minęła i rozprzestrzenia się a wizytę u alergologa mamy dopiero 2 czerwca. Wygląda jak kaszka. Schodzi w dół i już na klatke piersiowa schodzi i kilka pojedynczych na rączkach. Petinka, baby, czy tak w Was to wyglądało?

u mnie to wygląda tak samo i lekarka powiedziała, żeby się nie przejmować, a teraz już z buzi prawie znikło za to jest na nóżkach :)

reklama
łaaaaaaa :) Witamy w klubie kaszkowców. My też mamy wysypkę na buzi i szyjce (znaczy się Mateo, ja póki co nie :sorry2:). Cieplej się zrobiło i dzieciaczki wysypało, bo nie chce mi się wierzyć, że nagle wszystkie nasze dzieciaczki mają skazę. My idziemy na szczepienie w czwartek, to zobaczymy co lekarka powie.

Dzisiaj tak ładnie, udało się nam pospacerować :D
aenye, uśmiałam się czytając Twojego posta, super pozytywna rodzinka :) gratki!!

U nas troszkę spokojniej, Mateo już tak nie marudzi, więc może ten sub simplex podziałał. Czasem jeszcze popłacze, skandal zawsze p kąpieli. Nie chce z wanienki wychodzić. puszę fotkę małego z kąpieli na Foto-wątku.
A co do płakania, to mój mały uspokaja się jak mu tato śpiewa 'Escandalo', więc polecam :D -----> YouTube - ‪RAPHAEL Escándalo -Video Clip - www.raphaelfans.com‬‏

Do góry