reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Antek też od kilku dni świadomy tego co widzi:tak: uśmiechy do T są na porządku dziennym i wodzenie wzrokiem za nim i za mamą:-) no i przywiązał się już do nas tzn nie tylko do mnie i do T ale też do mojej mamy i taty- u wszystkich na rękach lubi być a wczoraj jak byliśmy u teściów to na rękach u teściowej płakał bo mało się z nią widuje(wszystkie inne przyczyny wyeliminowane:-D)

reklama
wysypka (1).jpgkilka dni temu pisałam o wysypce- nie minęła i rozprzestrzenia się a wizytę u alergologa mamy dopiero 2 czerwca. Wygląda jak kaszka. Schodzi w dół i już na klatke piersiowa schodzi i kilka pojedynczych na rączkach. Petinka, baby, czy tak w Was to wyglądało?

meriderka u nas było to samo - dostałam puder alantan (2x dziennie przez 3 dni) a potem hydrokortizonum (2x dziennie też przez 3 dni) i wszystko zeszło, lekarka stwierdziła że to z ciepła (łojotokowe zapalenie skóry - u nas jeszcze się czerwone plamki zaczęły robić) maluszek urodził się na pore letnią i bedzie podatny na przegrzanie i ciepełko

madziarkas- a jak długo utrzymywała się ta kaszka? u nas już 2 tygodnie. jak robiłam zdjęcie to spał i wysypka wtedy jest blada, jak się obudzi lub płacze to czerwienieje.

Ostatnia edycja:
meriderka -moja ma identyczną , teraz zaczyna jeszcze się pojawiać na głowie,na dekoldzie ma ale pojedyncze , pisałam,nam lekarz mówiła że może to być trądzik i sam zniknie, ja myślałam,że to od mojej diety bo czekoladowych rzeczy zjadłam ale nie jem już od 3 dni a ona się powiększa więc to chyba z dietą nie bardzo związane ,a też jak śpi blednie ,jak obudzona czy rozpłakana to czerwona . jutro mamy wizytę to akurat obada ją .

moja dieta to - biszkopty, chleb lub bułki z chudą wędliną, rosół z domowym makaronem lub krupnik, kurczak gotowany i jabłka gotowane- ot i cała moja dieta :( Więc chyba nie po jedzeniu to wywala. W czwartek byliśmy u nefrologa (mahipotonię lewej nerki) i babka kazała go rozebrać i poleciła alergologa ( wcześniej chciałam lecieć do dermatologa)

no zobaczymy , wstrzymam się jeszcze z tym, chodź dziś twarożek ze szczypiorem zjadłam, eetam, się zobaczy mówię.

mała spała od ok 1 w nocy do 7 rano nie źle że głodu nie czuła chodź słyszałam jak jej burczało w brzuchu dobra jest heeh.

Witam

aenye super dzionek mialas wczoraj:-)

U Liwii tez sa krostki na buzce ale ja mysle ze to potowki lub tradzik niemowlecy, czasem gina a lekarka nic nie mowila wiec chyba nic straszngo, zobaczymy.
Lecimy zaraz do miasta do paru sklepow wskoczyc wiec uciekam, milego dnia

Zobacz załącznik 356414kilka dni temu pisałam o wysypce- nie minęła i rozprzestrzenia się a wizytę u alergologa mamy dopiero 2 czerwca. Wygląda jak kaszka. Schodzi w dół i już na klatke piersiowa schodzi i kilka pojedynczych na rączkach. Petinka, baby, czy tak w Was to wyglądało?

u mnie to wygląda tak samo i lekarka powiedziała, żeby się nie przejmować, a teraz już z buzi prawie znikło za to jest na nóżkach :)

reklama
łaaaaaaa :) Witamy w klubie kaszkowców. My też mamy wysypkę na buzi i szyjce (znaczy się Mateo, ja póki co nie :sorry2:). Cieplej się zrobiło i dzieciaczki wysypało, bo nie chce mi się wierzyć, że nagle wszystkie nasze dzieciaczki mają skazę. My idziemy na szczepienie w czwartek, to zobaczymy co lekarka powie.

Dzisiaj tak ładnie, udało się nam pospacerować :D
aenye, uśmiałam się czytając Twojego posta, super pozytywna rodzinka :) gratki!!

U nas troszkę spokojniej, Mateo już tak nie marudzi, więc może ten sub simplex podziałał. Czasem jeszcze popłacze, skandal zawsze p kąpieli. Nie chce z wanienki wychodzić. puszę fotkę małego z kąpieli na Foto-wątku.
A co do płakania, to mój mały uspokaja się jak mu tato śpiewa 'Escandalo', więc polecam :D -----> YouTube - ‪RAPHAEL Escándalo -Video Clip - www.raphaelfans.com‬‏

Do góry