reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Ja dziś po wizycie u gina,wsio jest idealnie!!!;-)
Przepisał mi Azalię,w październiku do kontroli...Wcześniej brałam Cerazette.Któraś brała Azalię???Mój małż liczy dziś na Bóg wie co,a ja paaaadam na pysk!!!Serio,po raz pierwszy jestem wykamana na amen...

reklama
a ja z malzem znowu weszlam w zly okres:( a taki fajny dzien mialam,
sama z trójką a oni suepr!! wszyscy!! grzeczni, kochani.
super miec trzecie dziecko:) dwójka w ogole zazdrosci nie przejawia.
mlody dzisiaj zaczął wołać sisi, dwa dni byl bez pampera w ogrodzie i teraz w domu ma pampera ale wola:) i siada na nocnik a wczesniej sie bal:) bedzie dorbze.
tylko brzuch mnie boli,
i malz wkurza...

ehhh to zycie, jak nie urok to...hemoroid:D

edit: mloda chyba zasnela. albo zasypia sama w lozeczku... nie no ja musze zaczac odpieszczac to dziecie, bo sobie potem nie dam rady...
no i raz dziennie mm chce jej dawac. jak pojade na to szkolenie zeby szoku przy butelce nie przezyla, musze ja nauczyc...

ja dziś wysiadam...od 14 do 22 moje dziecko spało 2 razy po 10 min, krzyczało bez przerwy z tego zmeczenia i zasnąć nie mogło/ nie chciało..może ja coś źle robie..ale próbowałam i w łożeczku i na ręku i na moim łóżku przytulając i nosząc w desperacji, kołysając, a oczy jej opadały ale coś nie tak było, nie wyglądało jakby coś jej dolegało, kupy były 2 normalne w tym czasie, bąki szły, jadła..nie wiem o co kaman..macie jakieś pomysły? niech czuwa,niech nie śpi..ale po co ten krzyk????

w ogóle aż głupio pisać,mamuśka z jednym dzieckiem;) ale zmęczona jakoś się czuje, chciałabym jakiejś odmiany...ale może dlatego,że w domu jak jesteśmy to przeważnie same, może przez to , bo spacerki zawsze w towarzystwie mamy
z tego niespania małej robie obiady na następny dzień wieczorami,jak śpi, teraz dopiero z luchni wyszłam i padam;-)

eywa, a nie prężyła się? może brzuszek ją bolał i był wzdęty. Mój mały prawie w ogóle nie śpi od rana do nocy chyba, że z cyckiem w buzi. Tylko weźmie, nawet nie ssie, ale brodawka jest w buzi, to można spać. Dzisiaj się udało, bo zasnął na spacerze,a tak, to cały czas czuwanie, i jaką radość mam jak zaśnie na 10 min. a ja mogę sobie kawę zbożową zrobić,a wypić to już z nim na rękacch, bo koniec spania.

Hej mamuski

mam ten sam problem. No nie opanowałam się i wsunęłam 3 kostki czekolady, a Mateo teraz ma buzię w groszki, qrde! Czekolada w kubeł, bo nie wytrzymam. z białkowców, to piłam tylko inkę z kozim mlekiem i jadłam masełko. Mam nadzieję, że to nie skaza, że tylko tą czekoladą tak nagrzeszyłam :sorry:

Mój mały od dzisiaj na Sub Simplexie jedzie i muszę go pochwalić, bo 2 godz wytrzymał na spacerze, nie musiałam sprintem gnać do domu z płaczącym krasnalem w wózku. Jupiiiiii :cool:

Tez czekam na te kropelki, dziewczyny z BB mi sla bo ponoc takie cuda dzialaja, dobrze ze maly pospal spokojnie chocby na spacerze, moja poza domem to spi jak susel, w wozku czy w samochodzie dziecka nie ma, wieczorami ma tylko jazdy.

Piszecie o rozmiarach, Liwia w 52 to nigdy mi nie wchodzila:eek: Nie wiem jaki to w Pl ale my ubranka nosimy juz na 3-6m-cy:-D

Bylismy dzis z mlodym w zabawkowni, jak ja to nazywam, malpi gaj, zjezdzalnie, pilki, smochody itp. Wyszalal sie troche a ja razem z nim. Dobre mu to zrobilo bo wyjatkowo marudny ostatnio, chyba zeby kolejne wylaza.

Hejka dziewczyny Ja tylko wpadam zameldować, ze zyję ale nie miałam jak wczoraj wejść na bb bo urwanie głowy, wizyta u ciotki z teściową... wątpliwa przyjemność, a potem przygotowania i goscie u nas, a za 2 godz wyjeżdżamy do rodziny na śląśk, więc odcezwe sie pewnie dopiero jutro.
Buziaki i do usłyszenia :)

dzień dobry:)u nas wsio oki w czwartek byliśmy na szczepieniu Oliwka nawet dzielnie to zniosła:-)
wychodziłyśmy ze szpitala z wagą 2445g,a teraz mamy 3750 więc kochane mój maluszek przy waszych szkrabkach to jak noworodek:)
podczytuje was ale nie mam czasu za bardzo wejść bo układamy kostke na całym podwórku i rozpiepsz totalny zawsze trzeba coś doglądać....
dziś jedziemy zamówić sale na wesele,ciekawe ile nam policza:)
dziewczyny czy wy też tak miałyście krwawiłam po porodzie jakieś 2tyg potem już nic jakieś 2 no i szaleliśmy sobie z m a tu nagle dwa dni temu krew!!!!!!i nie wiem o co kaman

Wczoraj prawie caly dzien spedzilam na dworze bo moje dziecko wtedy spi... ehh tylko w domu samo sie nie zrobi.... niestety spi nawet po 2h a w domu to 30min i wyspany chlopak, wczoraj mielismy polozna waga 6200 ale jakies 6kg bo ciuchy odjac. i jeszcze w 6tyg przyjedzie masakra juz dosc mam. Maly jako tako no grzeczny tyle ze nauczyl sie bawienia noszenia bujania a o spiewaniu nie bede wspominala w wozku zdarza si zasnie sam ale w lozeczku zapomnij jakby kolce mialo albo co.

Jak tam dzieciatka katarkowe??

reklama
Jola, ja nie wiem, czy kropelki działają cuda, ale wszystkie moje koleżanki szczerze go polecają. Małemu smakują, że się aż oblizuje, jak mu coś na usteczkach zostanie.

Beatka, daj znać, jak tam z salą.
My też się będziemy rozglądać, ale pewnie nie będzie łatwo coś znaleźć na Boże Narodzenie. Planujemy wesele z chrzcinami, i to w dodatku w trzech językach, więc pewnie bez tłumacza się nie obejdzie. Jeszcze będziemy musieli wynająć jakieś miejsce dla rodziny F, nie wiadomo ile ich przyleci. A wszystko na mojej głowie, Bo F. w delegacjach,ech. Pomocy !!:shocked2:
Z tą krwią, to nie wiem. U mnie 5,5 tyg połogu, a jeszcze się coś tam sączy. :dry:

Do góry