reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu z Gabą. Nie mogłam patrzeć jak ją kłują, tak mi jej było szkoda, że M ją trzymał a ja tylko głaskałam po główce. Ale lekarka powiedziała, że i tak nie było źle. Mała przestała płakać zaraz po trzecim ukłuciu i jak ją wzięłam na ręce.

Nasz klocek waży już 5400 :szok: W dwa tygodnie 700 g przybrała. Na moim mleku. A waga urodzeniowa to 3300. Nie dziwię się, że mi plecy siadają od noszenia. Urosła 5 cm od urodzenia. Pediatra powiedziała, że ból brzuszka może być od przejadania się i żeby próbować podawać mniejsze porcje. Ciekawe jak mam to robić skoro Gaba się domaga wielkich porcji jedzenia. Nie mówiła, żeby odchudzać i że za dużo waży, bo to na moim mleku ale te mniejsze porcje mają jej pomóc z brzuszkiem. No i mam dawać Debridat systematycznie, bo on działa po ok 2 tygodniach.

reklama
Cucumber, mitaginko to moj przybral w 2tyg 1kg i pediatra nie powiedziala nic tylko ze jesli na moim mleku to nie idzie dziecka przekarmic (tez to czytalalm ze dziecka karmionego piersia nie idzie). Swoja droga cucumber jak tu dziecku nie dac jak chce i ryczy mojemu jakby nie dac to tragedia chyba gorzej jak przy kolce sie drze

Wlasnie przejzalam rzeczy i co ?? polowy moj synek wcale nie ubral nowki sztuki :confused: czapki za male o skarpetkach ciasnych nie wspomne :baffled:

eywa mam wycieki mleka, więc może się rozkręciło...nie wiem, bo już nie odciągam, nie mam na to czasu jak zostałam sama z małą
hatorska no właśnie na smoczek Tysia ma odruch wymiotny i też jest ryk..., jeszcze bardziej ją o rozdrażnia...
a co do wagi...dwie lekarki już mi powiedziały, że przybrała za dużo, że jest przekarmiana...fakt, drugi podbródek to on ma...
ok, uciekam, bo pospała aż 20 minut i już po śnie

o wlasnie musze zrobic porzadek w szafie bo wlasciwie ciagle to samo nosi a szafa pelna, swoja droga z niczego nie wyrosla ale niektore sa juz ciasnawe ale nastepny rozmiar duzo za duze :-(
moja w 2 tyg przybrala 900gr i pediatra powiedziala ze ladnie przybrala
edit:
moja tez ma drugi podbrudek nie mowiac o faldkach na szyji, nozkach i nawet glowie :szok:

Ostatnia edycja:
moja gwiazda też 15 minut snu do tej pory,a pada ze zmęczenia,ale twarda być chce chyba;-)
mamusiadorusia Natalka po 5 tygodniach miała na plusie 700g, przy dokarmianiu
mitaginko ja też przeciekam ,ale to jest dziwne, bo mała się nie najada i tak czasem nawet wtedy, no a po tym ile przybraa przez 5 tyg nie widać,żeby to mleko z butelki było niepotrzebne
ale słodziaki nasze już się tak pięknie śmieją,co?:)

moja gwiazda też 15 minut snu do tej pory,a pada ze zmęczenia,ale twarda być chce chyba;-)
ale słodziaki nasze już się tak pięknie śmieją,co?:)

moja malutka tez nie spi a przynajmniej bardzo zadko raz w tyg mniejwiecej dluzej niz 20 min, tzn sen pobudka 2-3 min chodzenia na rekach lub cyc i sen nastepne 20 min, jak caos robie np myje podloge to czasami mi to zajmuje z godz co normalnie 15 min.
tak pieknie sie usmiechaja szczegolnie do taty a wczoraj do wozka do mamy tylko jak ja sie usmiecham do niej lub jak widzi cycka

apropo meza moj maz robi wszystko wraca z pracy gotuje, zmywa idzie z psem wieczorem a ja nie robie nic i jest mi glupio czuje sie z tym zle ale mi nie pozwala nic robic mam odpoczywac a czuje sie jak bym sobie nie radzila i musialby mi pomoc :-(

eywa mam wycieki mleka, więc może się rozkręciło...nie wiem, bo już nie odciągam, nie mam na to czasu jak zostałam sama z małą
hatorska no właśnie na smoczek Tysia ma odruch wymiotny i też jest ryk..., jeszcze bardziej ją o rozdrażnia...
a co do wagi...dwie lekarki już mi powiedziały, że przybrała za dużo, że jest przekarmiana...fakt, drugi podbródek to on ma...
ok, uciekam, bo pospała aż 20 minut i już po śnie

A próbowałaś różnego rodzajów smoczków? Przemo załapał dopiero ten z baby ono z kulką na końcu a mam chyba z 10 różnych. Sprzedawczyni mi powiedziała że właśnie ten smoczek najczęściej biorą mamy których dzieci ciągle wiszą na cycu. A i jeszcze chciałam Ci powiedzieć o viburkolu. To czopki homeopatyczne dla niemowląt. Na Kacperka bardzo ładnie działały a miałam z nim to samo co ty z Martynką. Jak nie dawałam rady to mu wkładałam i po dłuższej chwili się uspokajał.

Jak mojego wczoraj ważyłam to w ciuszkach ważył 4680 czyli coś ok 4500 bez. W sumie od najniższej wagi przybrał coś około 1400 woow...

moja malutka tez nie spi a przynajmniej bardzo zadko raz w tyg mniejwiecej dluzej niz 20 min, tzn sen pobudka 2-3 min chodzenia na rekach lub cyc i sen nastepne 20 min, jak caos robie np myje podloge to czasami mi to zajmuje z godz co normalnie 15 min.
tak pieknie sie usmiechaja szczegolnie do taty a wczoraj do wozka do mamy tylko jak ja sie usmiecham do niej lub jak widzi cycka

apropo meza moj maz robi wszystko wraca z pracy gotuje, zmywa idzie z psem wieczorem a ja nie robie nic i jest mi glupio czuje sie z tym zle ale mi nie pozwala nic robic mam odpoczywac a czuje sie jak bym sobie nie radzila i musialby mi pomoc :-(
Przemo uśmiecha się zawsze po cycku :) Wygląda to przekomicznie. Jak by był w siódmym niebie :))))))))))))) Do taty się nie uśmiecha. Jak widzi tatę to płacze :p w przeciwieństwie do Kacpra który się uśmiechał tylko do taty :p

eywa natchnęła mnie na nowy temat. Mam nadzieję że mnie nie zlinczujecie :p Najwyżej moderatorka usunie :p

Ostatnia edycja:
trochę Was dzisiaj poczytałam i smutno mi się zrobiło :(.
Kurcze, zamiast cieszyć się Maluszkami, same problemy :(.

asiunia, oby Madi szybciutko wrócił do zdrówka. Siebie absolutnie o nic nie obwiniaj, całą ciążę byłas wzorowa ciężarówką, a teraz jesteś wzorową mamą!!!

mitaginka, cholera jasna! inaczej tego ująć nie mogę :no:. Nosz przecież w końcu musi być dobrze. Starczy już tej Twojej męczarni!!!! 3mam kciuki za moc kropelek i ustanie nerwów Tysi. Buziak dla Was :*

morgaine
, jaki rozwód, przecież Wy takie dobre małżeństwo, 3 dowody miłości na stanie. Kurka, na pewno da się to jakoś poukładać. Wierzę w Was i mocno trzymam kciuki!!!

A nam się trochę pępek babrał ale jest już lepiej. Dzisiaj położna zrobiła go fioletem. Ze mnie wyleciały wczoraj trzy spore skrzepy i trochę się zalałam :( ale położna wymacała mi macicę, powiedziała, że sie obkurczyła i że na tym etapie mogło się tak stać. Mam się obserwować... trochę mi ulżyło bo już się przestraszyłam.
W nocy Misiek tak kimał, że nie nawet na karmienie nie mogłam Go wybudzić :). A tata kupił wreszcie auto większe, teraz możemy jeździć na rodzinne wycieczki :)))

reklama
Do góry