reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ja czytałam i też nic z tego nie wychodzi
moim zdaniem to dobre w teorii, ale w praktyce nie ma racji bytu
szkoda, że ta cała Tracy nie jest Polką, chętnie bym ją do siebie zaprosiła i niech działa
a moze super niania??
do starszej kiedys chcialam zaprosic nawet do mnie oddzwonili ze sie zakwalifikowalam ale oddzwonili po 2 msc od zgloszenia to sama sobie jakos poradzilam, ale z takimi maluszkami to super niania sobie nie poradzi :-(
niestety to musi "samo" przejsc. wiem wiem wymadrzam sie a sama mam "grzeczne" dzieciatko
ale pierwsze mialam marudne to 2-gie nalezy mi sie grzeczne jak aniolek :-)

reklama
Przepraszam nie pamietam ktora z was pisala o witaminach dlatego hop hop bolal brzuszek malenstwo jak nie podalas???
Ja pisałam uwazam,ze jest lepiej, moim zdaniem moja kolki nie miała, ale ja tez bardzo mocno diety zaczęłam sie trzymać, więc moze to byc i dlatego. Dzis ma byc połozna i poprosze ja o inne jakies krople, a z wit k to chyba zupełnie zrezygnuję.

U mnie wczoraj dokładnie tak samo było, tylko zaczęło się o 4.30. Cyc i cyc, 10 min spokoju i ryk, taki na maksa. butle też dostała, więc raczej nie głód. Nie mam pojęcia, popłakałam się już pod wieczór, bo widziałam, że mała dostała dokarmienie, jest totalnie zmęczona i ryczy. Kolka to nie była, bo nie wisiałaby na cycu. Jak ktoś ma jakieś porady to chętnie też skorzystam.

Moja też troszkę zezuje. Ja w panikę, a położna powiedziała, że to normalne, mięśnie gałki ocznej jeszcze są słabe, do 3 miesięcy unormuje się samo.

Dziewczyny, która czytała " język niemowląt" Tracy Hogg? Jak to jest z tym łatwym planem? Jak moja nie chce żadnego planu.:no: ktoś to stosował?
Ja czytałam, chciałam wprowadzać, ale poddaje się. Moze to jest realne, ale ja nie potrafię. Myślę,ze moze to być za szybko, ona tam pisze,ze od początku mozna, ale mi sie to wydaje nierealne.

Wreszcie zasnął.Jezu. Ja rycze już co chwila....razem z nim, no nie wiem o co chodzi. Wszystko sie zmieniło od zeszłego piatku, był jak aniołek, a teraz nie wiem jak mam mu pomóc. Tez czekam na rady, wskazówki. Moze któraś wpadnie na jakis super pomysł:)

a moze super niania??
do starszej kiedys chcialam zaprosic nawet do mnie oddzwonili ze sie zakwalifikowalam ale oddzwonili po 2 msc od zgloszenia to sama sobie jakos poradzilam, ale z takimi maluszkami to super niania sobie nie poradzi :-(
niestety to musi "samo" przejsc. wiem wiem wymadrzam sie a sama mam "grzeczne" dzieciatko
ale pierwsze mialam marudne to 2-gie nalezy mi sie grzeczne jak aniolek :-)

To ja tez powinnam miec grzecznego synka, bo Maja strasznie mi w kość dała.

ja czytałam i też nic z tego nie wychodzi
moim zdaniem to dobre w teorii, ale w praktyce nie ma racji bytu
szkoda, że ta cała Tracy nie jest Polką, chętnie bym ją do siebie zaprosiła i niech działa

madziarkas a po co masz pobrać siuśki?
Zadzwoń do Zawadzkiej :p

To ja powinnam mieć wcielonego anioła po tym moim diabełku :p

Dziewczyny, jak to jest z okresem? Może być już miesiąc po porodzie? Boli mnie brzuch lekko jak na okres i mam krwawienie żywą krwią, nie dużo, dokładnie jak przed ciążą. Myślałam, że jak jest laktacja to okres się później pojawia. A może to coś niepokojącego?

Cucu znalazłam cos takiego:

"a karmiłam moje dziecko mniej wiecej do 7 miesiąca życia, ale już od 5 miesiąca zaczęło się mniej więcej dokarmianie jeszcze butelką, więc okres dostałam mniej więcej w 6 miesięcy po urodzeniu dziecka. pozdrawiam Witaj. Ja nie miałam możliwości karmienia córki piersią. Mała już w szpitalu dotała butlę i tak już zostało. Miesiączka pojawiła się u mnie po 8 tygodniach. Na początku nie wiedziałam, że to okres, gdyż był bardzo skąpy i myślałam, że jeszcze się "oczyszczam" po porodzie, lecz moja ginekolog rozwiała moje wątpliwości. Pozdrawiam

U kobiet, które karmią dziecko wyłącznie piersią, na żądanie czyli przerwy w karmieniu nie sa dłuższe niz 4 godziny, nie będą miały miesiączki tak długo, ile trwa ten tryb karmienia piersią.
U kobiet,ktore karmią nieregularnie,dokarmiają dzieci mieszankami lub przerwy w nocnym karmieniu są dłuższe niz 5 godzin miesiączka może pojawić się niespodziewanie.
U kobiet ,które nie karmia piersią w ogóle,miesiączka może pojawić się nawet 21 dni po połogu.
Ja karmię nadal i nie zmniejszyłam karmień ani w dzień, ani w nocy, nawet moja mała chce częściej cycusia, a dostaje oprócz niego deserki, obiadki i okres pojawił się 5,5 miesiaca po porodzie.

Do 6 miesiąca karmiłam sama piersią, pierwszy okres dostałam jakies 8 miesięcy po porodzie pomimo, że nadal córcia była na cycu tyle, że juz rzadziej."

Zobacz, która wersja do Ciebie najbardziej pasuje:)

Własnie wyszła połozna. Poradziła mi podac małemu herbatke uspokajającą: po piewsze w razie gazów, bóli brzuszka pomoże, zawiera melise, więc troszke uspokoi małego i nie będę musiała za każdym razem,żeby go uspokoic dostawiac do cycka. Jak ktos chce, to może spóbowac, ja od dzis spróbuję. Jak pójdziemy na spacerek, to kupię te herbatkę.

reklama
ja mialam nad ranem jazdę. M wrócił z pracy ja poszłam spać.... w tym czasie podal małej herbatke koperkowa (w aptece, zwykla herbata z kopru, taka ekspresowa do parzenia) do tego dał troszkę glukozy i podał małej 2 łyżeczki do herbaty i spała godzinę, potem cyc i teraz śpi już trzecią godzinę!
a miała tak jak wy. jak piłą cyca to sie odpychala i denerwowala i plakala :-(

wczoraj z mamą myślałyśmy nad imieniem dla niej:) no jeszcze można zmienić nie?:-D ale ni hu hu, żadne nie pasuje więc zostaje Weronika:-D

edit: a z uspokajających to jest z hippa lub z bobovity z jabłkiem i z melisą, ale chyba od miesiaca jest...albo meliska w aptece tez taka ekspresowa...

co do okresu, to oba razy wrócił chyba koło 7go mca po porodzie...
aenye pisala ze mimo ze karmila to wracal po paru tygodniach wiec roznie moze byc....

matko setny raz edit:
marma a jak sobie radzisz z takim 'diabełkiem'? tzn on cie nie slucha, a Ty co? krzyczysz czy nie? bo ja nie mam sposobu na mojego. nic nie dziala.
nie rob tego. robi.
nie rob bo zabiore. robi
zabieram. placze.
daje znowu. znowu robi!!
krzyk w ogóle nie działa na moich chłopaków! starszemu jeszcze mozna tlumaczyc i z nim rozmawiac. od zawsze, nie ze teraz bo juz duzy. super dziecko przy dobrym podejsciu (niestety moje nerwy i nieopanowanie też z niego zrobily nerwuska) ale do mlodego NIC NIE DOCIERA!!

Ostatnia edycja:
Do góry