reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

mitaginko my znowu podobny problem

A wiec wczoraj o godz 22 maly mial normalnie szal plakal przez 2h chcial pic , pil ale sie wyrywal i wrzeszczal obstawiam kolke - z tym ze nic innego nie zjadlam :baffled: ogolnie to prawie nic nie jem... w brzuszku slysze jak mu sie przelewa i flaczki pracuja to dobrze czy zle?? Ma troche katarek ale przed snem robie mu woda morska i frida takze nosek na noc czysty i cichutko spi zeaden babol mu nie przeszkadza, kupi dzis espumisan i bede mu dawac, witamin jeszcze nie podalam kurcze prawie plakalam wczoraj razem z nim :blink: i boje sie ze znowu bedzie go brzuszek bolal...

Przepraszam nie pamietam ktora z was pisala o witaminach dlatego hop hop bolal brzuszek malenstwo jak nie podalas???

Wczoraj bylam zalatwic akt ur i wypis ze szpitala odebrac maly zostal z siostra na 3h i mlekiem moim tylko pil i spl a tak sie balalm ze bedzie plakal.

Czy to normalne ze pije mniej ??? tzn albo mniej pije alebo ja mam wiecej pokarmu i wiecej w tym cycu zostaje. jak scigam laktatorem to strumienie leca, a maly jak pije to nawet sie zakrztusi . A wiec pomocy rozwiejcie moje watpliwosci kochane forumki.

reklama
koot mam to samo z małą już od jakiegoś czasu i nie wiem, co zrobić, więc nie pomogę...a do tego doszlo to, że często pijąc z piersi Martynka zaczyna się pręzyć i szamotać :( nie wiem o co chodzi...a nic nowego nie jem :/

u mnie to samo, prężenie i płacz przy piersi - najczęściej podczas karmienia po kąpieli, ale zdaża się też rankami.
Łagodzą troszke krople sap simpleks, ale czasem to horror - Szymon męczy się okrutnie, ciągle idą big gazy, mały beka i bączki puszcza. Wczoraj byliśmy na kontrolnym usg bioderek i przedstawiłam problem chyba kolkowy - lekarz zalecił zbadanie moczu i znów zaczynają sie hocki klocki z pobraniem siuśków - specjalne woreczki zakupiłam, trzy w nocy założone- pielusia pełna a w woreczkach echhhhho:wściekła/y: a miałam nadzieje że jutro udam sie z wynikami do pediatry....

wspolczuje Wam tych wszystkich przejsc
Moje dziecie jest w takim razie aniolkiem ( pfu pfu byle nie zapeszyc) obudzila sie o 9 dostala cyca, walczylysmy kto wygra ( lozeczko czy rece) moja wygrana i znowu spi. Mamy taki duzy skorzany fotel do kompa na kolka z opcja bujania rewelacyjnie sie sprawdza przy karmieniu i przyh okazji bujam od kiedy go uzywam to naprawde mala szybciej sie poddaje i ja wygtywam walke o spanie w lozeczku.
Co do gozkow jednego dnia tez takie mialam ( wtedy kiedy bylismy na 4h spaczerze i malutka tego dnia malo jadla), wiczorem mialam bolace gozki prawie pod pacha a ze moj maz jest po radiologii na AM to mnie troche wystraszyl ale pomasowalam w strone sutkow, odciagnelam sobie troche recznie i przeszlo teraz raz na jakis czas sie pojawiaja jak wlasnie mam pelne piersi wiec to chyba nic zlego.
Jankesowa- moja malutka tez sie czesto krztusi przy cycolu :-(, zazwyczaj jak przez sen jeszcze ciagnie, wiec to chyba normalne

za to ulewamy coraz wiecej i sie zastanawiam czy to moze z przejedzenia????

witam wszystkich:-)
cucumber może spróbuj podać mm na kolki i zaparcie ja daje mojej młodej bebilon comfort i widzę różnicę, wczesneij tez podawałam HA. polecam kropelki bobotic i herbatkę plantex u nas pomogło.
czy waszę dzieciaczki też robią zeza? zastanawiam się czy jej to minie czy tak zostanie.
ja ciągle piorę młodej ciuszki i pieluchy w loveli i wszystko prasuje.

akkm- dzieci robia zeza nie umieja panowac nad oczkami jeszcze wiec im bezwiednie lataja. Przechodzi to wiec sie nie martw.

Melduję się. Wyczerpana.
Nie wiem juz co jest grane z tym moim synkiem, taki kochaniutki był i się zepsuł:( Od 7 na cycu, jak tylko odłoże to ryk, juz się zastanawiam czy przyczyna nie jest nie najadanie się...doła mam straszliwego, nie potrafie odczytac o co chodzi. On poje 20 minut zostawia cyca, chwilke jest okej, lezy, patrzy, potem znowu ryk, to dostawiam poje 10 minut i znowu to samo, potem tak jeszcze z dwa razy i na koniec to juz wisi na tym cucku i tylko go ciuma, odłoze prawie spiacego lub wygląda na śpiacego ryk....nie wiem. Ktoś ma jakis pomysł.Przystawić go do drugiego? Spróbować podać sztuczne i zobaczyć ile ubędzie? Wariuję...nie wiem o co chodzi

U mnie wczoraj dokładnie tak samo było, tylko zaczęło się o 4.30. Cyc i cyc, 10 min spokoju i ryk, taki na maksa. butle też dostała, więc raczej nie głód. Nie mam pojęcia, popłakałam się już pod wieczór, bo widziałam, że mała dostała dokarmienie, jest totalnie zmęczona i ryczy. Kolka to nie była, bo nie wisiałaby na cycu. Jak ktoś ma jakieś porady to chętnie też skorzystam.

witam wszystkich:-)
cucumber może spróbuj podać mm na kolki i zaparcie ja daje mojej młodej bebilon comfort i widzę różnicę, wczesneij tez podawałam HA. polecam kropelki bobotic i herbatkę plantex u nas pomogło.
czy waszę dzieciaczki też robią zeza? zastanawiam się czy jej to minie czy tak zostanie.
ja ciągle piorę młodej ciuszki i pieluchy w loveli i wszystko prasuje.

Moja też troszkę zezuje. Ja w panikę, a położna powiedziała, że to normalne, mięśnie gałki ocznej jeszcze są słabe, do 3 miesięcy unormuje się samo.

Dziewczyny, która czytała " język niemowląt" Tracy Hogg? Jak to jest z tym łatwym planem? Jak moja nie chce żadnego planu.:no: ktoś to stosował?

Ostatnia edycja:
Moja też troszkę zezuje. Ja w panikę, a położna powiedziała, że to normalne, mięśnie gałki ocznej jeszcze są słabe, do 3 miesięcy unormuje się samo.

Dziewczyny, która czytała " język niemowląt" Tracy Hogg? Jak to jest z tym łatwym planem? Jak moja nie chce żadnego planu.:no: ktoś to stosował?

ja czytałam i też nic z tego nie wychodzi
moim zdaniem to dobre w teorii, ale w praktyce nie ma racji bytu
szkoda, że ta cała Tracy nie jest Polką, chętnie bym ją do siebie zaprosiła i niech działa

madziarkas a po co masz pobrać siuśki?

reklama
Do góry