reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
jankesowa mam nadzieje ze sie ruszy :tak:
u mnie jakies dziwne skurcze az dopakowalam rzeczy do torby..ale pewnie to znow falszywy alarm..

a u mnie pobolało pobolało i .....sobie poszło. na co ja wogóle liczyłam.??...
Jutro chyba powtórzę akcje olej, już sama nie wiem, bo w sumie dziś to już było COŚ, myśle ze jednak po oleju, wiec mam chęć to powtórzyć...

jutro mój termin

a kiedy będzie termin mojej nadii ...........................................?????????????

kurcze na prawde pomyślałam dziś po kilku godzinach tych bóli że cos sie zaczyna,

eh....

jankesowa, wilmek
- jesteście pierwsze na liscie także trzymam kciuki za Was

jankesowa ja tez bym jechala na IP. za dllugo czekac!!
no ale jak wypilas olejek:-D jak nie podziała, dowal jutro drugą dawkę, a jak nic to na IP!! albo od razu jutro na IP!! nie beda chcieli Cie na patologii na swieta trzymac i Cie wywolają od razu... tak mi sie wydaje przynajmniej

oooo pandora no heloooołłł!!! Ty mnie laska nie podziwiaj!! ja dziisaj akurat beczałam bo masakra, nie umiemy zorganizować tego wszystkiego...ehh do doopy matka ze mnie....widocznie Bóg sądzi inaczej skoro mam taką śliczną trójeczkę:-D no i dzięki Mu za córę!!!!!!:-D:-D

jankesowa akkm ma rację. parę godz przed porodem usg mojego dziecia i waga 3400!! aż mój małż powiedział: oooo wypasiona! bo moje chłopaki to po 3kg...a Weroniczka urodziła się 2980g. więc prawie pół kg różnicy...niestety może być tez różnica w drugą stronę :-(

no a p.wskazanie oleju rycynowego w ciąży jest dlatego, że może wywołać poród:-D
jak byłam z M na porodówce i gadaliśmy sobie z moją położną, to M powiedział że poprzednio olej rycynowy wypiłam, ja do niego żeby był cicho, położnej takie rzeczy mówić! a ona: to wcale nie głupi pomysł!!
o! widzicie, to musi działać!!! może za mało pijecie?:-)
w zasadzie i tak chyba nie ma wyjścia tylko czekać:-( ale w przypadku jankesowej, która miała termin wtedy kiedy ja! a ja już mam tygodniowego bobasa! ba! 8dniowego!! to przegięcie jeszcze czekać tydzień!!

znalazlam takie cos:
Każda mama karmiąca piersią musi przejść na dietę

Nieprawda - powinna odżywiać się racjonalnie i zdrowo, ale jeśli dziecko nie ma alergii ani kolki, nie ma powodu, by nie jadła tego, na co ma ochotę.

i
Przynajmniej 2 posiłki w ciągu dnia muszą zawierać produkty z dużą ilością żelaza: chude mięso, wędliny, ryby, warzywa strączkowe. Jest to szczególnie ważne w okresie po porodzie, gdy organizm regeneruje się po zmniejszeniu zasobów żelaza w czasie ciąży lub po utracie krwi w trakcie porodu.

W zwiazku z tym zjadlam malutka miseczke bigosu no zobaczymy jak to sie skonczy mam nadzieje ze ok.

Mnie po maslance popitej kawa zawsze sie rewolucja robila wiec mam nadzieje ze olejek podziala pisze ze od 3 do 7 h dzialanie wiec czekam narazie cisza. Zyje nadzieja ze sie ruszy i w nocy pojade na IP

póki co to czuję się naprawdę źle
nie radzę sobie...
nie umiem sobie tego poukładać, boję się przyszłości

Baby blues czy deprecha? Kontaktowałaś się z lekarzem? Słyszałam, że nie można takich dołków bagatelizować. Pytam, bo jestem bardzo podatna na depresje niestety i mogę mieć coś takiego po porodzie.

Jesteś wspaniałą mamą i Twoja Martysia jest cudowna. Będzie dobrze. Trzymaj się kochana.

reklama
Olejek wypity czekam na jakies efekty, pol godziny juz sutki martretuje i bede jeszcze, zaraz ide pod prysznic i obszczypywac brzuszek , potem przysiady musi sie ruszyc holipa nie wierze ze nie da rady.:angry:

Do góry