reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Tak lezenie na brzuchu to bajka juz w szpitalu sie relaksowalam :-), sorry dziewczyny 2w1 ale to naprawde cudo :-)
dziecko wykąpane,nakarmione i o dziwo o tej godz spi
Jutro pierwszy spacer chyba ze sie pogorszy pogoda
pozatym nie moge siedziec boli mnie hemoroid :-(, smaruje kremem, robie oklady z kory debu ale nie pomaga:-(

reklama
Morgaine no ja w szpitalu niemal nie miałam, odkąd w domu jesteśmy jakoś się ustabilizowało i było ok,ale mała mi więcej je teraz jak nie śpi..tzn wisi na cyckach wtedy i wypija i po kąpaniu jak się ma na noc najeść to jej brakło ciut do najedzenia i pokazała charakterek:) potrafi domagać się o swoje, pewnie bym ją przetrzymała jeszcze trochę,ale obie byłyśmy wykończone po tym nieprzespanym dniu i wolałam dać jej niż myśleć czy jest bardzo głodna i czy dobrze robię,że ją przetrzymuje. W sumie nawet w szpitalu każda połozna mówiła inaczej co w takiej sytuacji, jedna,że wytrzymac i cały czas na cycku trzymać,żeby pobudzac laktację, a druga,że w takiej kryzysowej sytuacji lepiej dać butelkę niż męczyć dziecko i że nałyka się powietrza przy tym i potem bóle brzuszka przez to(bo w szpitalu tak miała). mam nadzieję,że się nie powtórzy póki co:-)

Słońce sprawdziłam na sobie, że picie dużej ilości napojów zwłaszcza w trakcie karmienia powoduje, że mleka produkuje się więcej, miałam jednej nocy kryzys z młodym i mąż pojechał do tesco 24h i kupował mleko, bo u mnie była pustka a mały ryczał w niebogłosy, ale zjadł sobie 30ml i poszedł spać na 5 godzin, ja w tym czasie 0,5 litra wody i odciąganie laktatrem 7 min. jedna pierś potem druga, 5 jedna i 5 druga 3 jedna i 3 druga i na kolejne karmienie już piersi były pełne :) staram się też odciągać jak czuję, że mam dużo pokarmu i zamrażam sobie, w razie czego będę miała na kryzysowe sytuacje, a może tak leżeć do 6 miesięcy

Mitaginko ja sobie krocze pryskam tantum rosa a na obrzęk, który mi się zrobił 4 dni po porodzie położna kazała mi robić sobie 4xdziennie okład z rivanolu na 20 min. i po 3 dniach mi przeszło, szwy te zewn. już mi się rozpuściły, wewn. częściowo też, i ogólnie to siedzę juz normalnie i nic mnie nie boli, nawet krwawienie już jest niewielkie, takie jak pod koniec miesiączki, więc juz jest ok

morgaine tak, psikam octeniseptem po każdym załatwieniu się
nati hemoroidy też mam, póki co swędzą, M. kupił mi jakieś czopki- zobaczę, jak będzie po nich

Uciekam dziewczyny, dosyć komputra na dzisiaj :tak:.

Dzisiaj pełnia, strzeżcie się porodówki - nadchodzimy!!!!!!!! :-D

Kolorowych snów :****

Ja tez uciekam sprzed kompa.
ducha - przypomniałam sobie że jutro moja teściowa ma urodziny - nie wiem czy to dobry pomysł by pokryły się z narodzinami Anielki, ale z drugiej strony - pal licho! Każda data jest dobra bo to urodziny dziecka :)

Dobrej nocki wszystkim zycze !
Pa.

Zanim doczytam melduje się w dwupaku :wściekła/y: bo nikt o mnie nie pamięta ;-)

Tak mi fatalnie net chodzi na nowym mieszkaniu że zanim mi się jedna strona załuduje to można dostać szału, więc wolniutko doczytuję ;-)

Aenye - mi się Felek podoba :) fotki rodzinki cudne

w ogóle wszystkie dzieciowe foty fajowe, każdy dzieciaczek taki niepowtarzalny i inny :)

Mitaginka - moja Kruszynka takie odgłosy przez sen wydaje, że ja wymiękam.......jakby ostatnie tchnienia wydawała, serio ale już się chyba przyzwyczajam ;) taki jej urok :)
Na hemoroidy najlepiej czopki na hemoroidy........biedne jesteśmy, nie pocieszę Was ale mi w pierwszej ciązy się zaczęły...po porodzie i teraz się raz na jakiś czas odzywają :(

Na mleczko trzeba duuuuuużo pić, a jak ktoś ma za dużo mleka to przeciwnie, wręcz tylko usta przepłukiwać.

Borys ma od kilku dni gorączkę pod 39 :( i katar, przez moment mi przyszło do głowy, że to też na tle emocjonalnym-tylko ten katar mi nie pasuje...........jak mi kicha i prycha na młodą to mi się płakać chce, martwię się o nią, ciągle jego ganię, ze podchodzi za blisko.........u nas też jest ciężko. Widzę, że mu smutno że musi się dzielić mamą, a teraz jeszcze ta choroba i ja go tak trzymam na dystans....ciężko, ciężko.

BB Ciotki 2w1-trzymam kciuki, aaaa niedziela palmowa była fajnym dniem(Borysa urodziłam 5 lat temu w niedzielę palmową :) )

aaaa, a jak Wy śpicie na brzuchu? a co robicie z cycusiami? :) nie przeszkadzają?

i pytanko jak kładziecie dzieci na brzuchu to co z rączkami, do góry, czy wzdluż?

Ostatnia edycja:
reklama
Morgaine z tym spaniem na brzuchu to chyba żartujesz, ciekawe jakim cudem to robisz jak karmisz piersią???

Lecę spać! Zobaczymy co przyniesie ta noc ;-) Dobranoc!

Do góry