reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

witam po pierwszej nocy
noc taka sobie. najpierw super 3 godz (19-22) spala co sie Jej jeszcze nie zdarzylo ale potem byl kryzys do 2 zero spania. naszcescie bez placzu ale tylko chciala na rece lub cyca o 2 zasnela u nas w lozku i do 6-stej trzy razy pobodka na cyca. teraz spi wtulona we mnie to moze i ja zasne
dziewczyny mam pyt fizjologiczne. ile dni po porodzie sie wyproznilyscie?? ja jeszcze nic a boli mnie brzuch jak pierwsza faza porodu.
Nati, ja dopiero w domku, czyli ...w piątek poród...we wtorek powrót, czyli cztery dni po, za to teraz mam z tym problem

reklama
Dzień dobry .
Na chwile zyskałam władzę nad komputerem :tak:więc moge Wam kochane pogratulować !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystkim rozpakowanym Mamusiom życze dużo duzo energi ,cierpliwosci i pociechy z maluszków.
Ja nadal z brzuszkiem,jakoś się nie zapowiada aby miało się to zmienić w najbliższym czasie .
Dzisiaj idę na kolejne Usg bo coś córcia moja mało ruchliwa się stała ,martwie się .
Potem po południu kolejna wizyta w szpitalu -już chuba ostatnia :dry:
Mam bardzo głupie sny ,koszmary -sni mi się że umieram podczas porodu i zostawiam mała samą.Teraz chodze i się modle i odganiam głupie myśli .

Miałyście kochane takie schizy jak ja ???

Uciekam pozdrawiam ,trzymam kciuki i mocno całuje :tak:

witam po pierwszej nocy
noc taka sobie. najpierw super 3 godz (19-22) spala co sie Jej jeszcze nie zdarzylo ale potem byl kryzys do 2 zero spania. naszcescie bez placzu ale tylko chciala na rece lub cyca o 2 zasnela u nas w lozku i do 6-stej trzy razy pobodka na cyca. teraz spi wtulona we mnie to moze i ja zasne
dziewczyny mam pyt fizjologiczne. ile dni po porodzie sie wyproznilyscie?? ja jeszcze nic a boli mnie brzuch jak pierwsza faza porodu.
Ja podczas porodu niestety :zawstydzona/y: A później jak tylko wstałam z łóżka i do tej pory latam kilka razy dziennie. Jak dostaje skurczy macicy to jednocześnie oczyszcza mi przy tym jelita.

Dziewczyny, a jak długo może boleć krocze i lecieć stamtąd krew?
Niby do 6 tygodni. U mnie już prawie tydzień a wczoraj zaczęłam mocniej krwawić ale ciemną krwią i idzie mi troszkę skrzepów i coś bardziej mnie brzuch boli. Najpierw się wystraszyłam jak mi kawał mięcha wyleciał i od razu zadzwoniłam się spytać co to bo przy Kacprze tego nie miałam.Niby po porodzie tak może być ale mam się obserwować czy będzie tego dużo i czy nie dostaje temperatury.

Młody ciągle na cycu. Przerwy pomiędzy karmieniami ok godziny. Noc przespana bo Przemo śpi ze mną i na śpiocha go przystawiam a on się nie wybudza i nawet go nie przewijam bo dopiero poranna pobudka owocuje wielkim siku i kupą a w nocy sucho. Ciekawe jak długo to potrwa :-D

Witam!
Co tu takie pustki?? Rodzicie już????

Joll jaki masz ładny avatarek!

Marma a Kacper śpi w Waszej sypialni czy w swoim pokoju? Bo ja się właśnie zastanawiam jak to będzie...i jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić...

lenka daj znać po wizycie!

A ja się dziś do kumpeli na urodziny wybieram, a co!!! 1,5h jazdy w jedną stronę, a co!!! Ciekawe tylko czy mnie do wieczora nie chwyci bo mnie coś więcej brzuch boli....

Ostatnia edycja:
Hej.

mamusie już w domkach witam,fajnie macie no :-)

u mnie jak w poniedziałek i wtorek śluzik był podbarwiony tak od tamtej pory nic a nic,latam,sprzątam łaże na spacery,jeżdżę autem po wertepach większych a tu nic hehe,sexu się boję bo jak miałam tego paciorkowca ( zresztą nie wiem czy do końca się wytępił po antybiotyku),nie chcę w razie czego na męża przenieść i to tak ..

zimno jak diabli,wiosna psia krew ehh...kwiecień plecień wiem ...

Dzień dobry.
Dziękujemy wszystkim ciociom za gratulacje i trzymanie kciuków. :-)
Od środy jesteśmy już w domku i nawzajem się poznajemy i uczymy razem funkcjonować. Maja okazuje się idealnym dzieckiem w szpitalu ciężkie były noce , a w domu super nam śpi bo jak ja nakarmię o 23 to zbudziła się o 1 potem po 3 i spała do 7 rano. dla mnie idealnie bo i ja się wyśpię :)
Miałam problem z karmieniem w szpitalu bo mała jest głodomorem zresztą musi nabierać ciała bo jest tak długą chudziną , która tak zżarła mamie cycole że krew leciała, i jak ssał to mam widziała wszystkich

coś powciskałam i wkleiłam nie skończonego posta więc cd.
Wszystkich Św. i z bólu łzy jej leciały po za tym Maja się nie najdała moim pokarmem i lekarze kazali mi ja dokarmiać żeby przybierała na wadze.
Mamy które karmią butlą powiedzcie mi ile wasze dziecko zjada na raz ml ?
Dziękujemy jeszcze raz wszystkim mamo i dzieciaczkom , oraz mamusiom 2w1 życzymy ZDROWIA BO TO NAJWAŻNIEJSZE:-)

was nadrobic to nie lada wyczyn.
dziękuję za gratulacje i zaraz śmigam na wątek gratulacyjny sama złożyć świeżym mamusiom...tylko czy spamiętam ile nas jest??:-D

brzuchatki już niedługo, jak czytam ze wy ciągle o tym jedzeniu piszecie to az slinka cieknie:-D ja diety nie stosuje, no ale objadac sie nie chce bo ponad 10kg mi zostalo!!:-(

joll czemu polozna zganila octanisept? bo moj M wczoraj kupil, tez mysle niepotrzebnie, nie umiem sie tym obchodzic...chyba wroce do spirit...

reklama
Do góry