reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

ja dzis z dzieckiem w zamku dmuchanym skakałam i oprocz tego ze sie zmachałam jak nie wiem a moje dziecko mialo radoche na 102 :-D i pot po mnie lecial ciurkiem, to nic, zero, nul!

reklama
Przespałam się trochę, no ponad godzinę... Czuje się fatalnie boli mnie brzuch, młody rozsadza mi miednice, jestem spuchnięta jak balon i nie mam siły się ruszyć. Normalnie masakra jakaś. A jeszcze muszę obiad zrobić :(

no to mamy kolejne dzieciątko bb-owe :)
mam pytanko czy gesty sluz o zabarwieniu brazowym to ten odchodzący czop moze być?? dziś od rana mam twardnienie no i miałam wlasnie taka gesta sluzowa wydzieline podbrązowioną

jeszcze o łozysku

cytat
Łożysko w miarę upływu czasu ciąży zmienia swą budowę, dojrzewa czy też, jak mówią niektórzy, starzeje się. Zmiany te polegają na odkładaniu się w tkance łożyska złogów włóknika i wapnia. Jest to widoczne w badaniu USG, w którym określa się stopień dojrzałości łożyska na I, II lub III, zależnie od jego wyglądu. To oczywiście bardzo niedokładny sposób oceny łożyska, jednak duża ilość złogów może pogarszać jego funkcję. Dokładniejszą ocenę funkcji, czyli wydolności łożyska, umożliwia badanie przepływów krwi w tętnicach pępowinowych. Ważna jest również ilość płynu owodniowego. Jeśli przepływy i ilość płynu owodniowego są prawidłowe, sam wygląd łożyska nie stanowi problemu i nie powinien być przyczyną wcześniejszego skierowania do szpitala. Warto jednak powtarzać co tydzień badanie USG z przepływami.

tak klaudencja mi odchodzi od tygodnia ponad, teraz już nie jest zabarwiony ,ale jest jego bardzo dużo ta jakbym przepraszam za okreslenie "nasmarkała" sobie na wkładkę.

klaudencja, tak to czop :-)
dobrze wiedziec...może dopiero zaczyna odchodzić bo jakiś wielkich ilości nie było tylko troszkę...chociaż nie wiem ile powinno być... no i jakies pobolewania lekkie "okresowe" się zaczynają oprócz twardnienia...więc ciekawe kiedy mogę się spodziewać akcji większej ... :/ :D

No i ze zniżek nici :-p Kurcze znów straciłam fortunę , a miałam tylko po fronty jechać. Siora dzwoni czy już mam wszytsko spakowane:-Dja nawet jednego kartonu nie mam zapełnionego :baffled:

Ale wiadomości od Krakowianki :-)super!!!

aenye u nas się mówi - w razie W (wypadku) :-)

Lecę pakować i ogarniać i kawkę Panom zanieść ;-)

reklama
Dziewczyny wpadam tylko wam powiedziec ze w pospiechu chcialam uzupelnic liste kwietniowych mam i mi sie od 16-ego skasowalo wszystko............. masakra, na szczescie jest juz lista mam i malenstw wiec nie wiem czy jest sens naprawiac ta stara, jak cos to prosze te co maja termin po 16-tym o przyslanie na priv info i przepraszam was za to!!!!!:zawstydzona/y:

Do góry