reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

lenko, pamietamy :-) i podziwiam za decyzje o tetrach, ja wlasnie przez pierwszy miesiac - dwa uzywalabym pampersow wylacznie, a potem ewentualnie przeszla na tetry! dzidzia robi kupe w kazda pieluche, 10-15-20 razy dzienie, nie chcialoby mi sie prac za cholere. :-) po tych kilku pierwszych tygodniach sytuacja sie normuje i juz mniej wiecej wiesz, kiedy pojdzie ta kupa, zwykle nie czesciej niz 2-3 dziennie.

a co do oliwy z oliwek i maki to owszem, slyszalam to, sama bede uzywac jednak parafiny i natluszczac tez pupe, zeby stworzyc taki naturalny film na skorze, ktory nie pozwoli odparzyc.

reklama
Bachucha - straszne sny :/ ja też miałam dziś jakieś schizy w nocy, chyba dlatego, że się w wiadomościach wczoraj naoglądałam o nagłej śmierci łóżeczkowej... :|
Ale mąż mi nie dał potem już od 2 spać, bo go ząb bolał... więc wiele tych koszmarów mi się nie naśniło... za to obudziłam się z taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaką wielką plamą mleka :/ no chyba z 15cm średnicy, na pół koszulki, musiałam się przebierać...

Aenye - a może wyłącz sąsiadom prąd? :D

Lenka - szacun za tą tetrę... ja sobie nie wyobrażam...

Anisad to i ja poproszę :D bo mitaginkowe wczorajsze się nie sprawdziło :p
I.S. 04.07.2010

a ja muszę teraz siedzieć w dwupaku aż do soboty :|

Witam!
Madziarkas, ja w zeszły czwartek miałam zdjęty pessar ale narazie spokój, po 2 dniach przeszły wszelkie objawy porodu.

Naprawde mdłości i zawroty głowy to oznaki skracającej się szyjki??? Niewiedziałam.
To mnie mdli właśnie odkąd mi ten pessar zdjeli.

Anisad, ja pamiętam co było po porodzie bardzo dokładnie:-) wylądowałam na korytarzu.... teraz jak nie będę miala sali to wychodzę tego samego dnia do domu:tak:

Wczoraj znalazłam przedszkole dla Basi od IX. Bardzo się cieszę, bo zdecydowałam się blisko domu więc sama będę mogła ją odebrać będąc na spacerku z Michasiem, nie wsiadając w samochód!

Ayene, Twoje chłopaki chyba chodzą do przedszkola? Nie brakuje Ci ich w domu?;-)

Lecę zaraz na zakupy a wogóle to od rana sprzatam....chyba poród niedługo:-)

marma, to samo mam, mam wrazenie, ze chce sie sila wepchnac w kanal, nie moge usiedziec, az krzyz pobolewa troche.
grrr, a ja mu mowie - STOP, nie dzis, zaciskam nogi i uda i w ogole wszystko, czym dysponuje i wara mi wlezc!!!

dobra, umowilam sie do fryca :-D

reklama
Do góry